Μην αυτομαστιγώνεσαι! Κάνε όσο retouch θες στις καλοκαιρινές σου φωτογραφίες! Δικές σου είναι!

Δέσποινα Καμπούρη
Μην αυτομαστιγώνεσαι! Κάνε όσο retouch θες στις καλοκαιρινές σου φωτογραφίες! Δικές σου είναι!

Αυτό το θέμα έχει καταντήσει αηδία πλέον. Γραφικό και τελείως παλιακό!

«Αυτή κάνει ρετούς στις φωτογραφίες της!», «Καλά, αν την δεις από κοντά θα χάσεις πάσα ιδέα», «Καμία σχέση με την πραγματικότητα…». Να, αυτές είναι μερικές εκφράσεις αποδοκιμασιών που ακούμε συχνά πυκνά από γυναίκες για γυναίκες οι οποίες επιλέγουν να κάνουν retouch στις καλοκαιρινές τους φωτογραφίες με μαγιό ή… χωρίς. Εντάξει δεν εννοώ γυμνές α λα Τσιτσιολίνα, εννοώ retouch και σε κοντινές φωτογραφίες που δείχνουν μόνο πρόσωπο ή φωτογραφίες με ρούχα.

Σου έχω ξαναγράψει στο παρελθόν ότι το πολύ retouch μόνο κακό σου κάνει. Εσύ μπορεί να μη το καταλαβαίνεις πάνω στην τρέλα σου να δείξεις στο κοινό σου το… «αψεγάδιαστο κορμί σου» και να πάρεις likes (όλοι για μία πόζα και ένα like ζούμε…) αλλά πολλές φορές το αποτέλεσμα δε σε δικαιώνει και δεν έχει κανείς τα guts να σου πει «Έι κοπελίτσα! Έχεις γίνει αγνώριστη! Θα σε κοροϊδεύουν!». Οι αφύσικες διαστάσεις που έχεις επιλέξει στο photoshop σε κάνουν να φαίνεσαι γελοία και γραφική. Και έχουμε πει: Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να γελάει μαζί μας.

Εντάξει, δεν γεννηθήκαμε όλες Gisele ούτε Ιzabel Goulart, και φυσικά θα θέλαμε να έχουμε ένα τόσο όμορφο σώμα αλλά τι να κάνουμε τώρα; Θα πέσουμε να πεθάνουμε επειδή έχουμε περιφέρεια και λίγα ψωμάκια παραπάνω ή κρεμαστό μπρατσάκι και τυχαίνει να αγαπάμε το φαγητό και να μισούμε την γυμναστική; Μεταξύ μας φυσιολογική σε βρίσκω… Όχι φυσικά, και προκειμένου να πας στον ψυχολόγο ή να πάθεις κατάθλιψη καλοκαιριάτικα, εγώ, η συντηρητική και καθώς πρέπει Δέσποινα, που βροντοφωνάζω όπου σταθώ κι όπου βρεθώ πόσο ωραίο πράγμα είναι να είσαι φυσική μέσα και έξω, ναι εγώ, το γυρνάω και σε συμβουλεύω με όλη μου την καρδιά να το τερματίσεις το photoshop και με τις ευχές μου.

Βασικά, δώσ’ του να καταλάβει, αποτελείωσέ το, αν αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλά. Τι θες κορίτσι μου γλυκό; Να έχεις πιο ψηλά πόδια; Δώσε πόνο στο stretch και μη λογαριάζεις κανέναν. Το θέμα είναι ότι θα είσαι μία άλλη Adriana Sklenarikova. Τι θες; Μέση δαχτυλίδι; Σπρώξτην μέσα δεξιά κι αριστερά και γίνε μία άλλη Emily Ratajkowski. Δε θα σου πω εγώ όχι. Δικές σου είναι οι φωτογραφίες, κάντες ό,τι θες χωρίς τύψεις και ενοχές. Yolooooooooooo!

Μόνο μην έρθεις τον Σεπτέμβρη και μου πεις «Ρε συ Δέσποινα με ερωτεύτηκε στο Instagram και μετά το πρώτο ραντεβού εξαφανίστηκε! Τι να κάνω για να τον φέρω πίσω;». Γιατί ξέρεις τι θα σου απαντήσω και δε θέλω να στενοχωρώ αθώα κορίτσια του κόσμου…

Γλυκό μου πλάσμα, είσαι αυτή που είσαι, αγάπησε τον μοναδικό σου εαυτό και φρόντισε να τον κάνεις καλύτερο. Είναι σπουδαίο να σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι στην πραγματικότητα και όχι για κάτι που θα ήθελαν οι άλλοι να είσαι. Η μοναδικότητα εκπέμπεται κι όταν εσύ προσπαθείς να την μπασταρδέψεις διώχνεις μακριά σου κάθε πιθανό συμβατό δέκτη του κορμιού σου και των συναισθημάτων σου.

Λοιπόν, μου πέφτει βαριά η αμπελοφιλοσοφία καλοκαιριάτικα. Κάνε μικρά retouch. Δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, αλλά μη το παρατραβάς. Γενικώς. You will thank me later!

Καλή σου μέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σου εδώ!

Μπορείς να με βρεις και στο φυσικό μου περιβάλλον, εδώ αλλά και εδώ!