Γυναίκες υπάρχουν πολλές, εσύ όμως είσαι ξεχωριστή

Δέσποινα Καμπούρη
Γυναίκες υπάρχουν πολλές, εσύ όμως είσαι ξεχωριστή
Ξέρεις γιατί;

Γιατί διαφέρεις από το σύνολο. Γιατί έχεις μάθει να είσαι Κυρία, να εμπνέεις σεβασμό, να προστατεύεις το ήθος σου με νύχια και με δόντια, να είσαι ευγενική με τους ανθρώπους, να είσαι δίκαιη, διακριτική και εχέμυθη. Γιατί δε «φωνάζεις» τα επιτεύγματά σου και την σεξουαλικότητά σου, αφήνεις τους άλλους να τα δούνε όταν και αν χρειάζεται. Γιατί δεν κοιμάσαι με τον γκόμενο της φίλης σου, γιατί δεν κλέβεις τον άντρα κάποιας άλλης. Γιατί δε σχολιάζεις το βάρος άλλων γυναικών, ούτε κουτσομπολεύεις τους φίλους σου.

Τους φίλους τους σέβεσαι και τους έχεις ψηλά. Γιατί χαρίζεις πλούσια χαμόγελα όταν σου μιλάνε ντροπαλά έφηβα αγόρια, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση... Γιατί δεν φωνάζεις στο τηλέφωνό σου στον δρόμο ή στο τρένο, γιατί ξέρεις πότε να σταματήσεις να μιλάς. Γιατί δηλώνεις τις απόψεις σου με αποφασιστικότητα. Γιατί λες πάντα «ευχαριστώ» όταν σου προσφέρουν μία θέση ή σου ανοίγουν μία πόρτα. Γιατί βγάζεις τις γόβες-στιλέτο στα παρκέ ξένων σπιτιών... Γιατί είσαι εσύ και καμία άλλη.

Δεν είναι εύκολο να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να φοβάσαι πως θα σε σχολιάσουν αρνητικά. Νιώθεις πως θα μείνεις μόνη αν επιλέξεις να εκφράσεις τις επιθυμίες σου και να ορθώσεις το ανάστημά σου για όσα πιστεύεις. Θέλει κότσια να υποστηρίζεις τα πιστεύω σου και να παλεύεις για αυτά, κόντρα στον φόβο της απόρριψης από το σύνολο. Αυτό σου εύχομαι. Να μάθεις να διεκδικείς και να υπερασπίζεσαι μέχρι τελικής πτώσης τα δικαιώματά σου, τις ιδέες σου, όλο σου το είναι. Να έχεις φλόγα μέσα σου... Χρόνια πολλά μοναδική και υπέροχη γυναίκα αυτού του κόσμου.

Περιμένω τα μηνύματά σου εδώ. Μπορείς να με βρεις και στο φυσικό μου περιβάλλον, να με ακολουθήσεις στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter.