«Θέλει κότσια για να το κάνεις!», γράφει η Δέσποινα Καμπούρη

Δέσποινα Καμπούρη
«Θέλει κότσια για να το κάνεις!», γράφει η Δέσποινα Καμπούρη

Έχω παρακολουθήσει πολλές ιστορίες γυναικών που υποβλήθηκαν σε διπλή μαστεκτομή για την πρόληψη και αφαίρεση καρκίνου των μαστών.

Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με αυτό το θέμα, ήταν όταν έκανα μία έρευνα για τη ζωή της Τζουλιάνα Ράνσικ, της διάσημης Ιταλοαμερικάνας τηλεπαρουσιάστριας του μεγαλύτερου ψυχαγωγικού καναλιού, του «E» Channel.

Έκτοτε, λόγω της υπερβολικής μου αρρωστοφοβίας, επισκέφτηκα πολλές φορές ακτινοδιαγνωστικά κέντρα και παρά την έντονη επιθυμία μου να κάνω μαστογραφία, οι γιατροί μου το αρνήθηκαν ευγενικά καθώς δεν έχω οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού και λόγω ηλικίας… Μάλιστα, μου αντιπρότειναν να κάνω ένα υπέρηχο μαστού.

Η απενοχοποίηση των ασθενών με καρκίνο του μαστού κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια. Παγκοσμίως διάσημες γυναίκες όπως η Angelina Jolie και η Anastacia, τόλμησαν να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες αφότου προέβησαν σε διπλή μαστεκτομή. Το θέμα άρχισε να αποκτά διεθνείς προεκτάσεις και φυσικά ευαισθητοποίησε εκατομμύρια γυναίκες που απέκτησαν προληπτική συνείδηση με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να σώσουν κυριολεκτικά τη ζωή τους.

Όλες το έχουμε ακούσει, όλες το έχουμε διαβάσει, όμως ποτέ δεν έτυχε να το δούμε μπροστά μας με γυμνά μάτια. Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν οι γυμνές φωτογραφίες του πρώην τοπ μόντελ Claire Farwell. Η 45χρονη γυναίκα τόλμησε να φωτογραφηθεί γυμνή μετά την διπλή μαστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε και η οποία της χάρισε τη ζωή, αποφασίζοντας γενναία, να ταρακουνήσει τη κοινή γνώμη με την απόφαση της να δείξει τα αποτελέσματα από την εγχείρηση αυτή.

«Συνειδητοποίησα ότι δεν ένιωσα κατώτερη ως γυναίκα ούτε λεπτό μετά τη διπλή μαστεκτομή. Νιώθω περισσότερο γυναίκα τώρα παρά ποτέ. Έχω πάψει πια να κοιτάζω φωτογραφίες από το παρελθόν και να λέω “ελπίζω να είχα θηλές”. Δεν έχω θηλές και έχω συνηθίσει να μοιάζω με την μπάρμπι!», είπε η πανέμορφη γυναίκα υπενθυμίζοντας σε όλους τι θα πει δύναμη ψυχής και αγάπη για τη ζωή…

P.S: I Love you!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε επίσης να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!