Όταν η βία ασκείται με πρόσχημα την «τιμή»! Εννέα γυναίκες εξομολογούνται! (βίντεο)

Δέσποινα Καμπούρη
Όταν η βία ασκείται με πρόσχημα την «τιμή»! Εννέα γυναίκες εξομολογούνται! (βίντεο)

Και το έγκλημα συνεχίζεται...

Εννέα θαρραλέες γυναίκες, υποστηρίκτριες των δικαιωμάτων των γυναικών, προερχόμενες από μουσουλμανικές κοινωνίες στην πλειοψηφία τους, εξομολογούνται μπροστά στην κάμερα τα δικά τους φρικιαστικά βιώματα, αλλά και των συγγενών τους προκειμένου να αφυπνίσουν τη Δύση αλλά και όλο τον κόσμο για όλα αυτά που υφίστανται καθημερινά από τους άνδρες.

Οι γυναίκες αυτές έχουν βιώσει από πρώτο χέρι τη βία, τον σωματικό και ψυχικό πόνο και όλα όσα υπομένουν οι γυναίκες στις μουσουλμανικές και ισλαμικές κοινωνίες και προσπαθούν να φέρουν την αλλαγή τόσο στην κοινότητά τους όσο και πέρα από αυτήν.

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Honor Diaries» δίνει το βήμα σε κακοποιημένες και ευαισθητοποιημένες γυναίκες να μιλήσουν και να εκθέσουν την παραλυτική πολιτική ορθότητα που αποτρέπει τον κόσμο να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει αυτή τη διεθνή καταστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως υποστηρίζουν, το να κυκλοφορούν ελεύθερα, το να έχουν το δικαίωμα της εκπαίδευσης, ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων αλλά και οι αναγκαστικοί γάμοι είναι λίγες μόνο από τις παραβιάσεις που χρειάζεται να διερευνηθούν σε βάθος καθώς καταργούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Δείτε το τρέιλερ του συγκλονιστικού αυτού ντοκιμαντέρ!

Καλή σας ημέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον!