Εισαγωγικό «μάθημα» στο color blocking

Εισαγωγικό «μάθημα» στο color blocking

To καλοκαίρι είναι εδώ και εσύ έχεις πλέον «καταχωνιάσει» στην ντουλάπα σου τα μουντά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου. Τα χοντρά μαύρα και γκρι πουλόβερ έχουν παραχωρήσει τη θέση τους στα έντονα και ανάλαφρα καλοκαιρινά ρούχα, σε φλοράλ, παστέλ και φλούο αποχρώσεις. Το χρώμα έχει «κυριεύσει» την ντουλάπα σου και τη ζωή σου! Πώς όμως θα κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς για να εντυπωσιάσεις σε κάθε σου εμφάνιση;

Υιοθέτησε την πιο hot τάση και πες «όχι» στα βαρετά σύνολα. Το color blocking θα σε κάνει λίγο πιο τολμηρή και στυλάτη και θα σου μάθει να συνδυάζεις διαφορετικά χρώματα και αποχρώσεις! Σίγουρα το έχεις δει στις πασαρέλες με τους Valentino, Hermès και Marni να αποθεώνουν το φούξια και τους Max Mara, Givenchy και Bottega Veneta να λατρεύουν το πορτοκαλί! Τα πιο φωτεινά χρώματα μπορούν να σου χαρίσουν τη λάμψη που χρειάζεσαι για να ξεχωρίσεις με απλότητα και αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη, ώστε να βάλεις περισσότερο χρώμα στη ζωή σου. Δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις, προκειμένου να κάνεις το color blocking το «σωστό», χωρίς υπερβολές.

Γνώρισε τον τροχό των χρωμάτων…
Ένας εύκολος τρόπος για να μυηθείς στον πολύχρωμο κόσμο του color blocking είναι να ξεκινήσεις με χρώματα που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στη χρωματική παλέτα που είναι γνωστή και ως ο τροχός τον χρωμάτων. Μην ξεκινήσεις λοιπόν αμέσως με έντονους συνδυασμούς, αλλά επίλεξε για παράδειγμα κόκκινο και πορτοκαλί, και όχι κόκκινο με μπλέ ή κόκκινο με πράσινο.
Επιπλέον, αν θέλεις να πετύχεις ένα αρμονικό αποτέλεσμα, τότε ο πιο εύκολος τρόπος είναι να συνδυάσεις αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, όπως για παράδειγμα ανοιχτό και βαθύ μπλε, λιλά και μωβ, πορτοκαλί και κοραλλί. Έτσι, θα εξοικειωθείς με τα χρώματα και στη συνέχεια θα αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση προκειμένου να προχωρήσεις σε πιο τολμηρούς συνδυασμούς.
Και για να αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής και σίγουρη για τον εαυτό σου όταν φοράς έντονα χρώματα, μην ξεχνάς το Dove Invisible Floral Touch, το αποσμητικό που είναι δοκιμασμένο σε 100 χρώματα και αποδεδειγμένα δεν αφήνει λευκά σημάδια!

mjhmy


Παστέλ ή νέον;
Ένα tip που θα σου φανεί πολύ χρήσιμο είναι να μην μπερδεύεις τις κατηγορίες χρωμάτων. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ταιριάξεις μία μπλούζα σε παστέλ απόχρωση με μία νέον φούστα. Θα επιλέξεις μόνο παστέλ ή μόνο νέον αποχρώσεις, για να έχεις ένα ομοιόμορφο σύνολο.
Δοκίμασε να συνδυάσεις τα έντονα χρωματιστά σου μπλουζάκια το ένα κάτω από το άλλο. Κάνε layering, χρησιμοποιώντας ένα μακρύ και ένα πιο κοντό τοπ. Επίσης, μην υπερβάλλεις με τα χρώματα: Προσπάθησε να μείνεις στα δύο, το πολύ τρία και να μην ξεφύγεις!

erfge

Color blocking με αξεσουάρ!
Ένας ακόμη εύκολος τρόπος για να πετύχεις το color blocking είναι τα αξεσουάρ. Για παράδειγμα, συνδύασε ένα ζευγάρι παπούτσια σε έντονη απόχρωση με ένα φόρεμα, για να πετύχεις τον απόλυτο καλοκαιρινό συνδυασμό σε δευτερόλεπτα. Να θυμάσαι ότι, ένα ζευγάρι γόβες, μία τσάντα, μία ζώνη ή ένα φουλάρι στη σωστή απόχρωση μπορούν να απογειώσουν την εμφάνισή σου και να τη φωτίσουν!
Τέλος, μην ξεχνάς ότι τα χρώματα που ταιριάζουν στον καθένα είναι διαφορετικά. Επίλεξε τις αποχρώσεις που σου πηγαίνουν καλύτερα, ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σου και των μαλλιών σου! Θυμήσου ότι στις ξανθές με λευκό δέρμα ταιριάζει το κόκκινο, το πορτοκαλί, το ροζ και το μουσταρδί ενώ στις μελαχρινές το έντονο ροζ, το blue electric και το κίτρινο

2dw


Μπορείς να πετύχεις ένα φωτεινό αποτέλεσμα με οποιαδήποτε χρώματα, αλλά το «κλειδί» για να ξεχωρίσεις είναι να βρεις εκείνα που ταιριάζουν καλύτερα μεταξύ τους. Βάλε φαντασία και πειραματίσου ελεύθερα!