5 κανόνες για να πετύχεις το απόλυτο color blocking

5 κανόνες για να πετύχεις το απόλυτο color blocking

Το color blocking, μπορεί να σε βοηθήσει να απογειώσεις ακόμα και τα πιο απλά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου. 

Διστάζεις να κάνεις ανατρεπτικούς συνδυασμούς; Το color blocking, μπορεί να σε βοηθήσει να απογειώσεις ακόμα και τα πιο απλά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου. Αρκεί πάντα να το κάνεις σωστά και με λίγη προσοχή. Πώς θα αποφύγεις τις υπερβολές; Συγκεντρώσαμε πέντε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις το πιο chic στυλ, για να κυκλοφορείς γεμάτη αυτοπεποίθηση πάνω στις πολύχρωμες γόβες σου.

Επένδυσε στην ποιότητα και την απλότητα

Προτίμησε απλά κομμάτια με έντονα χρώματα και φρόντισε να είναι ποιοτικά, προκειμένου να αναδεικνύονται τα χρώματα. Το color blocking αρκετές φορές κάνει τα ρούχα να μοιάζουν casual, για αυτό είναι σημαντικό να έχεις κάποια ιδιαίτερα chic κομμάτια που θα αναβαθμίσουν το στυλ σου και θα το κάνουν πιο κομψό. Ανανέωσε την γκαρνταρόμπα σου με crop παντελόνια, pencil φούστες, μεταξωτές μπλούζες και ιδιαίτερα φορέματα. Σε κάθε περίπτωση μην το παρακάνεις. Δεν χρειάζεται να μοιάζεις με μία ζωντανή χρωματική παλέτα. Δύο, το πολύ τρία έντονα χρώματα αρκούν για να κάνεις το τέλειο color blocking!

dove 2

Μην ξεχνάς τα αξεσουάρ!

Αν αισθάνεσαι ότι το outfit που έχεις επιλέξει χρειάζεται μία extra πινελιά, μη διστάσεις να την προσθέσεις. Να θυμάσαι ότι μία εμφάνιση δεν αποτελείται μόνο από μία μπλούζα και ένα παντελόνι. Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία τσάντα, μία ζώνη ή ένα φουλάρι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να αναβαθμίσουν το σύνολό σου εύκολα.

Τι ισχύει όμως για τα χρώματα σε αυτή την περίπτωση; Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις color blocking με τα αξεσουάρ, αρκεί να μην το παρακάνεις με τα χρώματα που θα επιλέξεις για τη συνολική εικόνα σου. Για παράδειγμα, συνδύασε ένα ζευγάρι φούξια γόβες με ένα πορτοκαλί φόρεμα…

dove 3

Τόλμησε ανατρεπτικούς χρωματικούς συνδυασμούς

Συνδύασε δύο παρόμοια χρώμα για να δείχνεις θηλυκή και κομψή. Κόκκινο και πορτοκαλί, βαθύ και ανοιχτό γαλάζιο, μωβ και λιλά, πορτοκαλί και ροδακινί, κίτρινο και μουσταρδί. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου. Απλώς διάλεξε τα χρώματα που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στον τροχό των χρωμάτων και θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν είσαι αρκετά τολμηρή και έτοιμη να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα, δοκίμασε να συνδυάσεις νέον με γήινα χρώματα και παστέλ με βασικά χρώματα (κόκκινο, πράσινο, μπλε) προκειμένου να δημιουργήσεις εντυπωσιακούς συνδυασμούς.

dove 4

Πες «ναι» στα ουδέτερα χρώματα

Αν έχεις αρχίσει να αγχώνεσαι με τη διαδικασία ή έχεις αμφιβολίες σχετικά με τις αποχρώσεις μπορείς να κάνεις safe επιλογές, ενσωματώνοντας στο σύνολό σου κομμάτια σε ουδέτερους τόνους. Για παράδειγμα ένα τζάκετ, πέδιλα ή τσάντα σε nude απόχρωση μπορούν να κάνουν κάθε look να μοιάζει προσεγμένο.

dove 5

Γνώρισε τα pre-colorblocked κομμάτια

Αν πάλι δεν θέλεις να κουραστείς, στην αγορά θα βρεις κομμάτια που είναι ήδη colorblocked! Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχουν μπλούζες, φορέματα ακόμη και σορτς που έχουν ήδη δύο ή περισσότερα χρώματα. Αρκεί να προσθέσεις μία ζώνη για να δώσει τη δική σου πινελιά και να τα κάνεις ακόμη πιο εντυπωσιακά!

dove 6

Extra tip: Προκειμένου να αισθάνεσαι σιγουριά και το καλοκαίρι και να φοράς τα πιο έντονα, εντυπωσιακά χρώματα γνωρίζοντας ότι δεν θα προκύψουν σημάδια, επίλεξε το κατάλληλο αποσμητικό. Εμείς προτείνουμε το νέο Dove Invisible Floral Touch σε σπρέι ή roll-on γιατί είναι δοκιμασμένο σε 100 χρώματα και προστατεύει τόσο εσένα, όσο και τα ρούχα σου!