«Μπορώ να καλύψω τις ατέλειές μου χωρίς να φοράω μόνο μαύρα ρούχα;»

Ιωάννα Σαλαμούρα
«Μπορώ να καλύψω τις ατέλειές μου χωρίς να φοράω μόνο μαύρα ρούχα;»

Χρώματα ή μαυρίλα; Ιδού η απορία!!!  

Καλή βδομάδα αγαπημένη μου!

Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω μια προς μια για την ανταπόκριση που είχατε με το προηγούμενο κείμενό μου! Άγγιξε πολλές από εσάς και τα μηνύματά σας με συγκίνησαν πολύ. Με αφορμή αυτό θέλησα να γράψω κάτι ακόμη κάνοντας μια παρότρυνση: ΒΑΛΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

Σου κάνω λοιπόν την εξής ερώτηση: "Φοράς μαύρο χρώμα γιατί νιώθεις ασφαλής και θεωρείς πως σε....κόβει λίγο;". Κάπου πρέπει να έχω δίκιο, ε;!

Λοιπόν ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Θα σου κάνω μια εξομολόγηση και θα παραθέσω φωτογραφικό υλικό για να το έχεις σαν "μπούσουλα" και για να δεις το πριν και το μετά!!!

Από το λύκειο μέχρι και πριν τρία χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου με μαύρα ρούχα, μαύρα νύχια, μαύρα ΟΛΑ! Άντε και στο τσακίρ κέφι να φόραγα κανένα λαδί, γκρι, λευκό. Άνοιγες τη ντουλάπα μου και η...ποικιλία σε μαύρα ρούχα ήταν τεράστια! Α, και σκούρα μαλλιά! Μεγάλη επιτυχία..χαχαχα!

Το δε απίστευτο ήταν, και είναι βέβαια, πως σε όλες τις συνεργασίες που έχω κάνει και κάνω, τα χρώματα είναι το Α και το Ω στους συνδυασμούς που προτείνω!

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν έχω πάει στο άλλο άκρο και φοράω χρώμα, πολύ χρώμα. Τί έγινε θα με ρωτήσεις.

Αρχικά, ξεκίνησε η μικρή "αποστροφή" μου όταν έχασα τον μπαμπά μου πριν από έξι χρόνια, που δειλά-δειλά έβαζα το κατιτίς πάνω μου.

Όμως τα ευχαριστήρια πάνε στον πρώην σύντροφό μου που με "ξεκόλλησε" από τη μαυρίλα ( Μάνο να είσαι καλά!). Όταν συγκατοικήσαμε και είδε τα ρούχα μου του ήρθε πολλαπλό εγκεφαλικό.. Η ερώτηση του ήταν: "Μα καλά μόνο μαύρα έχεις....;" Η φυσικότατη απάντησή μου ήταν: " Εννοείται, το μαύρο έχει στιλ"...

Και σου απαντώ μετά από 3ετή "αποχή" από το μαύρο: Ανοησίες....χαχχαχαχχα.

Φυσικά κι έχει μια δυναμική το μαύρο, δίνει κύρος, όμως είναι το χρώμα που οφείλεις να το φοράς σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Νομίζεις πως με το μαύρο καλύπτεις ενδεχομένως κάποιες ατέλειες σου, θεωρείς πως γίνεσαι μυστηριώδης, πιστεύεις πως είναι το μόνο χρώμα που σου δίνει τύπο και άλλα πολλά. Και σε ρωτώ φίλη μου, δοκίμασες ποτέ να φορέσεις ένα άλλο αγαπημένο σου χρώμα; Κι αν ναι, πραγματικά θέλω να μου πεις ποιες ήταν οι αντιδράσεις των γύρω σου!

Κι αφού σου έκανα την εξομολόγησή μου, θα σου παραθέσω για ποιους λόγους αξίζει τον κόπο να φοράς χρώματα. Πρώτα απ΄ όλα όπου και αν κοιτάξεις γύρω σου στη φύση υπάρχουν χρώματα κι έτσι η αναγνώριση αυτών είναι συνδεδεμένη με βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου σου. Αφού, λοιπόν, ο εγκέφαλός σου είναι προγραμματισμένος να αντιδρά στα χρώματα, αυτόματα σου μεταφέρονται έννοιες και μηνύματα.

SALAMOURA KOKKINO FOREMA 1

Για να στο κάνω πιο απλό:

-Το λευκό εκφράζει την προστασία, την ισορροπία, την καθαρότητα.

-Το κίτρινο σου προσδίδει ζεστασιά, ευθυμία, χαρά, παιχνιδιάρικη διάθεση.

-Το κόκκινο "αρπάζει την προσοχή του παρατηρητή", υποδηλώνει δυναμισμό, πάθος, αγάπη, διεγείρει πνευματικά και σωματικά.

-Το πράσινο χαρίζει αρμονία, γαλήνη, αισιοδοξία, υποδηλώνει γενικότερα τη ζωή.

Και πάμε τώρα στο μαύρο χρώμα όπου αντιπροσωπεύει την απειλή ή το κακό, εκφράζει σοβαρότητα, πένθος. Δε νομίζω πως χρειάζεται να σου πω άλλα....

Άρα φορώντας μόνο μαύρο, γίνεσαι βαρετή και χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι το χρώμα αυτό επηρεάζει τον ψυχισμό σου και εντείνει την κακή σου ψυχολογία. Τα δικά μου συμπεράσματα βάζοντας χρώμα είναι:

-Πως όσο κακή ψυχολογία και να έχεις το πρωί, όσο περνά η μέρα σου ένα χρωματιστό outfit θα στην φτιάχνει.

-Δεν περνάς απαρατήρητη ( πίστεψέ με, πολλά τα κομπλιμέντα ).

-Εκτός από τη δική σου διάθεση "φτιάχνεις" και των γύρω σου.

-Στατιστικά τα χρώματα αρέσουν στα αγόρια.

Επίσης να σου πω πως το μυστηριώδες που " κρύβει" το μαύρο χρώμα κάποιες φορές γίνεται παγίδα. Τί εννοώ;

Αν φοράς ένα outfit ροκ/bohemian σε αυτό το χρώμα, αποτρέπεις τον ανδρικό πληθυσμό. Αν αντίθετα υιοθετήσεις το ίδιο στιλ φορώντας χρώματα, θα αντιμετωπίσεις μία άλλη ‘’στάση’’. Για κάνε το και δες τις αντιδράσεις. Το μαύρο βγάζει επιθετικότητα.

Πριν προλάβεις να μου πεις: "Ναι αλλά εγώ που έχω παραπάνω κιλάκια πώς να βάλω χρώμα βρε Ιωάννα;", θα σου πω πως υπάρχουν τρικ/tips για να μην έχεις τέτοιους ενδοιασμούς. Όπως το να φορέσεις ένα μονόχρωμο σύνολο κόκκινο ή ό,τι χρώμα επιθυμείς, θα δώσει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με το μαύρο, της ψηλόλιγνης φιγούρας. Μετά μπορείς να κρατήσεις ένα μαύρο παντελόνι ή φούστα και να φορέσεις ένα μπλε ρουά τοπ ή ένα "ζωντανό" πράσινο! Λύσεις υπάρχουν και γι' αυτό είμαι εδώ για να σε "ξεκολλάω"!!! Υπενθυμίζω πως είμαι το Μαγικό σου Τζίνι!

Be the person you want to meet!

Περιμένω να μου πεις πως σου φάνηκε κι αυτό το κείμενο μέσα από το fb και instagram μου.

Εις το επανιδείν με ωραίες κουβέντες και παρέα!

Σε φιλώ και να χαμογελάς!