Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα

Ιωάννα Σαλαμούρα
Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα

Αγαπημένη μου,

Πόσες φορές το έχεις ακούσει αυτό; Άπειρες. Το έχεις κάνει πράξη όμως; Ή συνεχίζεις να βασανίζεσαι;

Θα με ρωτήσεις πώς μου προέκυψε αυτό το ερώτημα. Απλό. Από το φανταστικό κίτρινο φόρεμα και με αφορμή κάτι που μου συνέβη.

Η ζωή και οι άνθρωποι, ως γνωστόν, δε σταματούν να μας εκπλήσσουν. Άλλες φορές όμορφα κι άλλες φορές άσχημα. Το θέμα είναι εσύ πώς αντιδράς όχι φυσικά στα ωραία αλλά στα άσχημα. Θα πάρεις το ωραίο λεμόνι να κάνεις λεμονάδα ή θα το αφήσεις να μουχλιάσει μέσα σου;

Το δεύτερο είναι το εύκολο και αυτό διότι επιλέγεις να αφήνεις ανθρώπους τοξικούς να επηρεάζουν την ζωή σου και ρίχνεις το ανάθεμα στη ζωή, σε αυτούς που σε πλήγωσαν και μια σειρά από σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Όχι φίλη μου, πάρε το αλλιώς. Τοξικούς ανήθικους, αναξιοπρεπείς, ενεργειακά βαμπίρ, κηφήνες, τραμπούκους, αγνώμονες ανθρώπους θα συναντάς κάθε μέρα. Τι κάνεις; Η συνταγή απλή. Κάτσε στενοχωρήσου, άνθρωπος είσαι, δώσε χρόνο να το χωνέψεις αυτό που σου συνέβη, όχι μην πιεστείς να το ξεπεράσεις, είναι μια πληγή που πρέπει να γιάνει.

Αφού λοιπόν πάρεις το χρόνο σου, σήκω, σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου πως εσύ έφταιγες, έτυχε απλά αυτός ο άνθρωπος στον δρόμο σου μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που για "Χ" λόγους τον/την έβαλες, και κυριολεκτικά τραβά μια γραμμή. Μην κοιτάζεις πίσω για να γίνεσαι κακομοίρογλου, πάρε την εμπειρία αυτήν και πορεύσου ως λέαινα.

Τα "χαστούκια" χρειάζονται για να γίνεσαι πιο δυνατή. Είσαι δυνατή, αυτοί είναι μικροί και τιποτένιοι, διότι είναι άτομα ετερόφωτα και χρειάζονται εσένα για να λάμψουν. Έτσι πάει η ιστορία φίλη μου!

Είσαι αυτόφωτη και λάμπεις, όπως λάμπει ο ήλιος. Να το θυμάσαι πάντα αυτό!

By the way, φορεματάρα έτσι; Και με χρωματιστά πέδιλα θα το αποθεώσεις. Σου γράφω παρακάτω τι είναι.

Το Instagram και fb είναι ανοιχτό για να μου στέλνεις θέματα που σε απασχολούν.

Φιλιά πολλά!

Credits

Photo: Ζωή Καπίρη

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το "Fyki Beach Restaurant", Αιγινίτισσα, Πέρδικα, Αίγινας, τηλέφωνο 2297062200.

Φόρεμα Wild Pony (Progressive Fashion Agency) / Πέδιλα από προσωπική συλλογή