Φυσικότητα, ναι ή όχι;

Ιωάννα Σαλαμούρα
Φυσικότητα, ναι ή όχι;

Αγαπημένη μου,

Τι κάνεις; Στο σημερινό μου blog δεν θα αναφερθώ σε ρούχα. Αφορμή μια φωτογραφία που μου έβγαλε η φωτογράφος μου κι έτσι μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να κάνουμε μια κουβέντα περί ατελειών, φυσικότητας, πόσο μας επηρεάζουν οι χωρίς κανένα λάθος φωτογραφίες στα SM και άλλα τέτοια θέματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μου έστειλε η Ειρήνη (η φωτογράφος μου) μια φωτογραφία την οποία την έβγαλα για το "Sa la Land" και κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Ήταν όλα υπέρ-τέλεια. Τέλεια επιδερμίδα, πιο σμιλεμένη και δέκα πόντους πιο ψηλή, τέλεια όλα... Προσπαθούσα να με αναγνωρίσω, να βρω πού ήταν η Ιωάννα. Όχι δε μου άρεσα. Παίρνω τηλέφωνο αμέσως την Ειρήνη για να τη ρωτήσω τι έγινε. Φυσικά δεν περίμενα άλλη απάντηση από αυτή που μου έδωσε: "Σου έκανα ρετούς γιατί πίστευα πως θα το ήθελες. Βλέπεις το 99% μου ζητάει να τους αδυνατίσω, να τους κάνω lifting, να τους ψηλώσω κλπ".

Και της απαντάω κατηγορηματικά: "ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! Θέλω να είμαι με τις ατέλειες μου"... Και φυσικά έμεινε «στήλη άλατος», καθώς ήταν κάτι που το άκουγε πρώτη φορά.

Κατακλυζόμαστε από άπειρες εικόνες που είναι αψεγάδιαστες, κορίτσια με συμμετρικά σώματα δίχως ίχνος κυτταρίτιδας, χωρίς καμία ρυτίδα κι ας έχουν περάσει τα σαράντα. Όλα φανταστικά και τέλεια σε σημείο που σε κάνουν να νιώθεις κ αμήχανα κάποιες φορές. Όλα αυτά γιατί; Δεν υπάρχει κανονικότητα; Δεν υπάρχουν αψεγάδιαστα κορμιά; Δεν υπάρχουν πιο κοντά κορίτσια; Ποιος ο λόγος για το φανταστικό τέλειο; Αυτά τα ερωτήματα μου δημιουργήθηκαν.

Κοίταζα μετά την φωτογραφία την αρετουσάριστη και έβλεπα καθαρά εμένα, όχι μια άλλη γυναίκα. Εμένα με τις ρυτίδες μου, με την χαλάρωση και την κυτταρίτιδα στο σώμα μου, με τη γαμψή μου μύτη, τα όχι πλούσια μαλλιά μου, τα στραβά μου δόντια, το ύψος μου και με γούσταρα. Γουστάρω πολύ όπως είμαι.

Όλα λοιπόν είναι ΜΕΣΑ ΣΟΥ! ΜΕΣΑ ΣΟΥ θα ανακαλύψεις την ομορφιά σου, την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ! Κι από εκεί θα βγάλεις όλο αυτό το μεγαλείο έξω σου και τέλος στην εικόνα σου. Τόσο απλά!

Δώσε σημασία στην φυσική ομορφιά σου (όπου φυσική ομορφιά είναι και η καλλιέργεια και η παιδεία που έχεις μέσα σου), κάτι θα έχεις πάνω σου που είναι μοναδικό και ιδιαίτερο, όλοι μας έχουμε.

Βάψου όσο-όσο, μην παστώνεσαι προσπαθώντας να γίνεις πιο όμορφη, γιατί είσαι όμορφη. Αν έχεις κιλά, αγάπησε τα. Αυτή είσαι, ανάδειξε τα σημεία που σου αρέσουν πάνω στο σώμα σου και ξέρω πως τα έχεις. Μη σκας για την κυτταρίτιδα, ψωμάκια, ραγάδες γιατί όπως λέω : "Έχω κάνει κόπο για να τα αποκτήσω!". Το ξέρεις πως ο μέσος όρος των Βραζιλιάνων είναι full στην κυτταρίτιδα; Μη βλέπεις τα μοντέλα στην πασαρέλα, αν θέλεις να έχεις εικόνα να πας να δεις την κανονική, καθημερινή γυναίκα και όχι την Ζιζέλ.

Ξεκινάς και κάνεις από μικρή ηλικία bottox, κάνεις γεμίσματα στα χείλια, αλλάζεις μύτη, προσθέτεις στήθος, φοράς extension γιατί τόση αγωνία από τόσο νωρίς; Μήπως μια λύση είναι να δεις μέσα σου τι λείπει; Μήπως εκεί βρίσκεται η απάντηση; Και είμαι σίγουρη πως δεν χρειάζεσαι καμία παρέμβαση και καμία επέμβαση γιατί πολύ απλά δεν έχεις καταλάβει πως το πάνω χείλος σου που είναι πιο λεπτό είναι πανέμορφο όταν χαμογελάς μέσα από την ψυχή σου. Γιατί είσαι μόλις 25 χρονών και όλα πάνω σου λαμποκοπούν νιάτα, ομορφιά και υγεία! Κι εσύ απλά αγχώνεσαι να αγγίξεις την τελειότητα ενώ ήδη την έχεις στα χέρια σου! Λέγεται νεότητα!

Κι έρχεσαι μετά και μου λες: "Τι ωραίο αυτό το βίντεο που ανέβασες με τα μαγιό, μας βοήθησες πολύ αλλά πως θα κρύψω τα μπράτσα μου;". ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Πώς γίνεται να το λες αυτό; Πόσο δε σε αγαπάς και κάθεσαι και σκέφτεσαι πως θα καλύψεις τα μπράτσα σου στην παραλία; Θα τρελαθώ! Αυτά έχεις! Ή αγάπησε τα ή αν είναι να γκρινιάζεις κάνε κάτι γι'αυτό, όπως να τα γυμνάσεις. Όμως μην γκρινιάζεις, μην καλλιεργείς κι άλλο την ανασφάλεια μέσα σου με αυτά που δεν γουστάρεις πάνω σου. Έχεις καταλάβει πως η γκρίνια σου "τρώει" χρόνο από την πολύτιμη ζωή σου και αντί να κάτσεις να την ζήσεις μέχρι μεδούλι ψάχνεις να βρεις τις ατέλειες σου;.....

Όπως λέω "Δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος". Μπορείς να καλύψεις τις ατέλειες σου και να αναδείξεις τα τέλεια σημεία σου με ένα σωστό μακιγιάζ κι ένα σωστό styling. Όλα μπορείς να τα κάνεις στις μέρες μας, οι επιλογές είναι πολλές πλέον. Ακόμη κι αν αποφασίσεις να βελτιώσεις το σώμα σου μπορείς να το κάνεις, έχουμε δει παραδείγματα ανθρώπων που όταν έβαλαν κάτι στο μυαλό τους το κατόρθωσαν.

Πάρε ιδέες για τα πάντα μέσα από σοβαρά site, όπως το Queen, που δε θα σου βγάλουν ανταγωνισμό και δε θα σου καλλιεργήσουν ανασφάλειες. Ακολούθησε ανθρώπους στα SM που έχουν να σου δώσουν πληροφορία και να σου κάνουν εύκολη την καθημερινότητα σου ή και να σου φτιάχνουν την διάθεση, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και θα εμπνευστείς!

Απόκτησε και καλλιέργησε το δικό σου στιλ, μη γίνεσαι έρμαιο των τάσεων, στο τέλος θα τρελαθείς. Η απλότητα είναι ΠΑΝΤΑ της μόδας!

Απλότητα όμως και στο μακιγιάζ σου και στο χρώμα των μαλλιών σου. Γιατί να θες να γίνεις μια νέα ξανθιά "παρουσιάστρια" αν το φυσικό καστανό σου χρώμα μαλλιών λίγους τόνους πιο ανοικτό σου πάει πιο πολύ; Το δοκίμασες; Έχεις σκεφτεί πως ένα λάθος χρώμα στα μαλλιά σου μπορεί να σε δείχνει άχρωμη και χλωμή και να χρειάζεται να βάφεσαι λες και θα βγεις βραδινή έξοδο; Πάλι εδώ κολλάει "Όχι κόπο, αλλά τρόπο"!

Είσαι όμορφη. Μην παρακάνεις ρετούς στο Instagram, βγες φυσική, οι ακόλουθοι σου θα το εκτιμήσουν περισσότερο. Μην αγωνιάς και γι' αυτό! Έχεις τόσα πολλά να σε αγχώνουν καθημερινά άλλωστε, το Instagram και το κάθε Instagram είναι ένας "φωτογραφικός παράδεισος" για να χαλαρώνεις, να παίρνεις ιδέες και να εμπνέεσαι θετικά, όχι κάτι άλλο.

Που καταλήγει αυτός ο μονόλογος; ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ! Εξέλιξε ότι σε "χαλάει" πάνω σου με τρικ, όχι με τεχνητό τρόπο.

ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ.

Αυτά είχα να σου πω κι εύχομαι κάπως, κάτι να ξύπνησα μέσα σου. Είμαι δίπλα σου με όποιον τρόπο μπορώ, είτε από εδώ μέσα, είτε από τα social που πιάνουμε κουβέντα μέσω μηνυμάτων. Θα συνεχίσω να σου κάνω την καθημερινότητα σου πιο εύκολη με "έξυπνα", εύκολα ντυσίματα τα οποία μπορείς να προσαρμόσεις πάνω σου και κάποιες φορές να σε κάνω να γελάς με την "Γκούφι" πλευρά μου γιατί είναι ωραίο το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός.



Instagram και fb μου, σε περιμένουν για να μου στείλεις απορίες σου!



Φιλιά πολλά και να σε προσέχεις!!!!

ΧΧΧ

photo credit: Ειρήνη Σωφρονιάδη