Άγιε Βασίλη,φέτος, προσμένουμε το πιο ωραίο δώρο...

Ιωάννα Σαλαμούρα
Άγιε Βασίλη,φέτος, προσμένουμε το πιο ωραίο δώρο...

Τι κάνεις καλή μου;

Πλησιάζουν τα περιέργα φετινά Χριστούγεννα και φαντάζομαι πως είσαι μουδιασμένη με όλη αυτή την παράδοξη κατάσταση. Μαγαζιά που μισολειτουργούν, εστιατόρια και μπαρ κλειστά, μετακινήσεις περιορισμένες, κάποιοι να μην έχουν εργασία, ένα βράδυ παραμονής και ανήμερα των Χριστουγέννων που είναι τελείως διαφορετικά με λίγους συγγενείς και 22:00 η ώρα στα σπίτια μας... Τα μουδιασμένα Χριστούγεννα θα μπορούσαμε να τα ονομάσουμε, χαμόγελα ψιλο-μαγκωμένα και ένας Άγιος Βασίλης που δεν ξέρουμε αν θα φοράει μάσκα ή όχι... Αν θα έρθει στο κατώφλι μας με την ίδια ζέση και το δυνατό του γέλιο φέτος.

Δεν ξέρω για σένα αλλά ένα έχω να σου πω και να σου μεταφέρω σαν ψυχολογία και διάθεση!

Εγώ πιστεύω στο Θαύμα του και στην Μαγεία του Άγιου Βασίλη, ειδικά φέτος!

Πιστεύω πως θα έρθει με περισσότερη ζεστασιά για να μας αγκαλιάσει και να μας ψιθυρίσει πως όλα θα πάνε καλά και να είμαστε δυνατοί όπως έχουμε υπάρξει άπειρες φορές στη ζωή μας. Πιστεύω πως φέτος το γέλιο του θα είναι πιο τρανταχτό και πιο δυνατό από κάθε άλλη φορά για να μας το υπενθυμίσει πως επιβάλλεται να το ξαναφέρουμε στα πρόσωπα μας και στις ζωές μας. Πιστεύω πως μέσα στον σάκο με τα δώρα του θα έχει τα πιο πολύτιμα, που είναι η υγεία και η ευγνωμοσύνη, αυτά που αντί να τα εκτιμούμε καθημερινά τα ξεχνάμε αλλά αντ' αυτού θα μας τα ξαναπροσφέρει απλόχερα.

Πιστεύω πως η μύτη του Ρούντολφ, φέτος, θα είναι πιο φωτεινή και πιο λαμπερή από ποτέ για να μας θυμίσει την ύπαρξη μας, το ότι είμαστε ζωντανοί και αναπνέουμε και πως σύντομα θα είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι ονειρευόμαστε. Να κάνουμε τα πιο όμορφα ταξίδια όχι πλέον νοητά αλλά πραγματικά, να αγκαλιαστούμε με αυτούς που αγαπάμε και έχουμε καιρό να τους δούμε, να φλερτάρουμε και να χορέψουμε μέχρι το πρωί ασταμάτητα όπως κάνουν τα μικρά παιδιά με την αστείρευτη ενέργειά τους.

Πιστεύω στο Θαύμα Του και στη Μαγεία που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Πιστεύω πως όλα αυτά που μας συμβαίνουν έγιναν για το κοινό καλό μας, να ξαναβρούμε την ενσυναίσθησή μας, το νοιάξιμο για τον διπλανό μας, τον σεβασμό σε εμάς τους ίδιους πρώτα άπο όλα και μετά στους γύρω μας, να εκτιμήσουμε ξανά την αγκαλιά και τα ζεστά βλέμματα και να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από ένα κινητό και χαμένες ώρες σε social media, να γυρίσουμε ξανά στη φύση να την ερωτευτούμε και να την "ρουφήξουμε" πόντο-πόντο.

Άγιε Βασίλη θα σε περιμένω τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων με το λαμπερό αστέρι να φέγγει ξανά μετά από αιώνες!

Σου εύχομαι να έχεις τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που έχεις ζήσει ποτέ!




Instagram και fb μου, σε περιμένουν για να μου στείλεις απορίες σου!


Φιλιά πολλά-πολλά!