Εκπτώσεις: Πώς θα αγοράσεις το ιδανικό jean παντελόνι για εσένα

Ιωάννα Σαλαμούρα
Εκπτώσεις: Πώς θα αγοράσεις το ιδανικό jean παντελόνι για εσένα

Ποιο στυλ παντελονιού σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπό σου.

Ομορφιά μου πώς είσαι;

Έχει εκπτώσεις και βρίσκεσαι στο να θέλεις να αγοράσεις αν όχι τα πάντα, τα περισσότερα! Σκέφτηκα να σου βάλω μια προτεραιότητα στις αγορές σου, η οποία ονομάζεται jeans παντελόνια.

Είναι το μόνο κομμάτι που όλες, μα όλες, οι γυναίκες έχουμε στη ντουλάπα μας όποιο στυλ κι αν έχουμε, σε όποια ηλικία κι αν είμαστε και όποιο επάγγελμα και αν κάνουμε. Είναι η ιδανική περίοδος να κάνεις μια τέτοια αγορά διότι το να επενδύσεις σε ένα λίγο πιο ακριβό τέτοιο παντελόνι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη για τα επόμενα χρόνια ή ακόμη και ακριβό να μην είναι μπορεί να ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που κάθε σεζόν θέλουν να εμπλουτίσουν την γκαρνταρόμπα τους με ακόμα ένα jean.

Πώς θα διαλέξεις, όμως, το σωστό jean για το σώμα σου διότι στην αγορά έχουν βγεί τόσα πολλά σχέδια και στυλ που σίγουρα σε μπερδεύουν. Σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά σου αλλά και ο σωματότυπός σου, στην επιλογή ενός denim. Επίσης, είμαι της άποψης πως αν βρεις αυτό που σου πηγαίνει, αγόρασε το ίδιο μοντέλο όχι μια φορά αλλά δυο τουλάχιστον για να έχεις "στοκ" και βέβαια αν έχεις ανακαλύψει τη μάρκα που σου ταιριάζει, τότε συνέχισε να αγοράζεις από εκεί αφού σε καλύπτει σαν εφαρμογή και σαν σχέδιο.

Εδώ είμαι για να σε βοηθήσω να βρείς τι σου ταιριάζει ανάλογα με τον σωματότυπό σου. Θα αναφερθώ στα πιο συνηθισμένα ελληνικά σώματα.

idaniko jean panteloni

1. Σωματότυπος "ΚΛΕΨΥΔΡΑ".

Το σώμα με τη στενή μέση δηλαδή. Σε αυτό το σώμα ιδανικό jean είναι το ψηλόμεσο skinny που θα αναδείξει τις καμπύλες του. Απέφυγε τα
loose jeans ή τα πολύ φθαρμένα, διότι θα σου δώσουν όγκο εκεί που δεν τον χρειάζεσαι.

Μπορείς να δεις αυτό ή και αυτό.

2. Σωματότυπος "CURVY".


Αγαπημένο σώμα, άκρως μεσογειακό! Εδώ σου συνιστώ τα flare jeans, αυτά δηλαδή με την μικρή καμπάνα. ΤΕΛΕΙΑ για το σώμα σου. Οι καμπάνες που ξεκινούν από το γόνατο θα εξισορροπήσουν τους γοφούς σου με το τελείωμα του παντελονιού. Τα ψηλόμεσα θα αγκαλιάσουν τέλεια τα σημεία που θες να κρύψεις. Άλλη επιλογή είναι τα skinny jeans ή τα ίσια denim, όπου φορώντας τα με τακούνια θα δημιουργήσεις μια πιο ψηλόλιγνη σιλουέτα.

Θα σου πρότεινα να δεις το jean αυτό αλλά και αυτό.

3. Σωματότυπος "ΑΧΛΑΔΙ".


Αν έχεις αυτό το σώμα που είναι στενό στο πάνω μέρος με ανοικτή λεκάνη, τότε τα τέλεια jeans για σένα είναι ή οι καμπάνες ή τα wide leg. Θα
δημιουργήσουν απόλυτη ισορροπία στο σώμα σου. Αν βρείς δε και πιο μαλακό ύφασμα που κάνει χυτή την καμπάνα παντελόνι τότε είναι ιδανικό!

Εγώ θα δοκίμαζα είτε αυτό είτε αυτό.

4. Σωματότυπος "ΜΙΚΡΟΚΑΜΩΜΕΝΗ".


Λατρεύω τις petite φιγούρες! Σε εσένα λοιπόν προτείνω jeans πάλι καμπάνα, παίζει σχεδόν σε όλα τα σώματα, όπως διαβάζεις, η οποία
"μακραίνει" το πόδι αλλά άλλο ένα στιλ που μπορείς εύκολα να φορέσεις είναι τα ψηλόμεσα, στενά jeans αλλά που το μήκος τους σταματάει στον αστράγαλο που πάλι κάνει το ίδιο εφέ. Επίλεξε και τα cropped σε ό,τι ύφος ταιριάζει στα κιλά σου.

Μπορείς να κοιτάξεις αυτό αλλά και αυτό.

5. Σωματότυπος "ΑΓΟΡΙ".


Εσύ που έχεις αθλητικού τύπου σώμα, δηλαδή πιο στενό, διάλεξε τα vintage ή τα mom's jeans από σκληρό denim για να σου δημιουργήσει
καμπύλες. Εννοείται, ψηλόμεσα διότι αν δεν μπορείς να το υποστηρίξεις εσύ ποιά θα το κάνει;

Έχω να σου προτείνω τόσο αυτό αλλά και αυτό.

Συμπέρασμα, οι καμπάνες είναι τα ιδανικά παντελόνια για τα περισσότερα σώματα όπως επίσης και τα στένα ή σε ίσια γραμμή jeans. Εύχομαι να σε βοήθησα και να βρεις αυτό τελικά που σου ταιριάζει είτε αγοράζοντας το από e-shop, είτε με την μέθοδο "κλείνω ραντεβού" στο μαγαζί που ενδιαφέρεσαι.

Στο Instagram και fb μπορείς να μου στείλεις τις απορίες σου.

Φιλιά πολλά,πολλά!!!!

ΧΧΧ