«H πιο '70ς επιστροφή, τα σαμπό» (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Ιωάννα Σαλαμούρα
«H πιο '70ς επιστροφή, τα σαμπό» (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Γεια σου όμορφη!

Πώς ξεκίνησε η εβδομάδα σου; Όπως και να μπήκε, δες τα όλα θετικά, γιατί ο ήλιος πλέον ήρθε για να μείνει και να μας δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Σου χρωστάω το δεύτερο μέρος του αφιερώματος των σαμπό. Στο πρώτο μέρος σού έδειξα τα σχέδια που εγώ θεωρώ πως πρέπει να αποκτήσεις, ενώ στο σημερινό θα σου δώσω κάποιες ιδέες για το πώς να τα συνδυάσεις.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τα σαμπό τα συναντήσαμε πολύ έντονα στη δεκαετία του '70, ειδικά στην Αμερική, όπου πραγματικά έκαναν θραύση, όχι μόνο από γυναίκες, αλλά και από άντρες. Φυσικά, η ιστορία τους δεν ξεκινά από το 1970, αλλά κάπου στα 1300. Τα σαμπό «γεννήθηκαν» στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, από τη Σουηδία μέχρι την Ολλανδία, και πιο συγκεκριμένα υπάρχουν αναφορές που μαρτυρούν πως τα πιο παλιά σχέδια έχουν βρεθεί στο Άμστερνταμ και στο Ρότερνταμ.



Τα ξύλινα- απ' άκρη σε άκρη με τη μυτερή μύτη- σαμπό τα φορούσαν ως επί το πλείστον αγρότες. Κι αυτό, γιατί κρατούσαν τα πόδια τους στεγνά, καθώς ήταν ανθεκτικά και ευκολοφόρετα. Βέβαια, τα πιο διαδεδομένα τσόκαρα δεν είναι τα παραπάνω, αλλά τα σουηδικά, αυτά δηλαδή που έχουν ξύλινη σόλα και από πάνω είναι με δέρμα.



Η μόδα τους, λοιπόν, ξεκίνησε στην Αμερική. Εκεί τα συνδύαζαν με παντελόνια καμπάνες, χυτά μακριά φορέματα και τύπου «τσιγγάνικες»
φούστες. Ήταν τα αγαπημένα παπούτσια των χίπιδων.



Αυτή είναι η ιστορία των σαμπό και έχω ένα feeling πως δεν ήρθαν μόνο για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021, αλλά θα τα δούμε και τον χειμώνα συνδυασμένα με χαχόλικες κάλτσες, φόρμες, skinny jeans κ.ά.



Παρακάτω ακολουθεί μια gallery για να πάρεις έμπνευση και να δεις πώς μπορείς να τα συνδυάσεις. Εγώ τα συνδύασα με μακρύ λουλουδάτο φόρεμα, με σαλοπέτα και new romantic top, ακόμη και με στενή jean φούστα. Μπορείς να τα φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, ειδικά μόλις αρχίσεις τις εξορμήσεις σου σε όμορφα μέρη! Και στη βραδινή σου έξοδο με σορτς και oversized πουκάμισο. Τι πιο στιλάτο, άλλωστε! Θα σου δείξω κι άλλους συνδυασμούς αργότερα μόλις πιάσει καλοκαιράκι. Προς το παρόν, απόλαυσε την gallery και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει με τις ιδέες που σου προτείνω.



Με βρίσκεις στο Instagram και ό,τι θες με ρωτάς!



Φιλιά πολλά πολλά και να σε προσέχεις και να σε αγαπάς!