Τι να φοράς εν μέσω καύσωνα για να νιώθεις δροσερή και άνετη όλη μέρα

Ιωάννα Σαλαμούρα
Τι να φοράς εν μέσω καύσωνα για να νιώθεις δροσερή και άνετη όλη μέρα

Ποια υφάσματα ενδείκνυνται για τέτοιες καιρικές συνθήκες και ποια πρέπει να αποφεύγεις.

Γεια σου αγαπημένο μου πλάσμα,

Μέσα Ιουλίου και οι ζέστες πλέον καλά κρατούν κι εγώ σου εύχομαι να βρίσκεσαι κάπου σε κάποια θάλασσα και να μη σε νοιάζει τίποτα από όλα αυτά.

Με μένα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Κοινώς είμαι Αθήνα και "απολαμβάνω" αυτές τις ομορφιές του καύσωνα....που καίνε και τα ντουβάρια πλέον!!! Όπως καταλαβαίνεις μέσα στο σπίτι κυκλοφορώ με το σλιπ μου κι ένα "ξεϊγκλωτο" t-shirt (ξεϊγκλωτο: φανελάκι που είναι αμάνικο, νούμερο 2xl και χιλιοφορεμένο τόσο που έχει λεπτύνει η σύνθεση του....) και θα φανταστώ πως κι εσύ κάπως έτσι κυκλοφορείς..

Παρόλα αυτά υπάρχουν ρούχα τα όποια είναι πιο αποτελεσματικά από το να είσαι μόνο με το σλιπάκι σου, μιας και σε κρατάνε πιο δροσερή. Το πρώτο και κύριο που πρέπει να δεις είναι η σύνθεση του υφάσματος. Τα υφάσματα που ενδείκνυνται για τέτοιες καιρικές συνθήκες είναι τα λεγόμενα "αγνά" υφάσματα, αυτά δηλαδή που δεν έχουν μέσα τους νάυλον ή πολυεστέρα. Βέβαια υπάρχουν κάποια συνθετικά που είναι εξίσου δροσερά με ένα "αγνό" ύφασμα. Τα πλέον κοινά, δροσερά υφάσματα είναι τα οργανικά βαμβακερά, τα λινά (όπου βέβαια υπάρχουν λινά τα οποία μπορεί να είναι και πάρα πολύ ζεστά οπότε πρέπει να το τσεκάρεις πριν αγοράσεις ένα ρούχο από τέτοιο ύφασμα), οι ποπλίνες, η βισκόζη, το μετάξι. Αυτά κατά κύριο λόγο και όπως σου προανέφερα κάποια συνθετικά τα οποία έχουν τόσο καλή επεξεργασία που λειτουργούν όπως ένα οργανικό βαμβάκι για παράδειγμα.

Κάτι άλλο που θα σε κρατάει δροσερά αυτό το διάστημα εκτός από το ύφασμα είναι και το κόψιμο-σχέδιο του ρούχου. Καλό είναι να αποφεύγεις τα πάρα πολύ στενά ρούχα.

Μια ολόσωμη, χυτή φόρμα είναι μια ωραία λύση για τη ζέστη

ROSE 02

αλλά ένα ριχτό t-shirt

tshirt

συνδυασμένο με βερμούδα

01.34022ba

ή με μια χαχώλικη παντελόνα είναι εξίσου καλές προτάσεις.

pantelona

Σίγουρα mini φορέματα

forema

ή μακρυά επικρατούν στις επιλογές σου τις καυτές μέρες,

kate3019295

όπως και τα καφτάνια.

0137192309 1 1 19

Αυτές οι γραμμές των ρούχων θα σε κρατάνε άνετα και όσο πιο δροσερά γίνεται αλλιώς η λύση είναι κλεισμένη σπίτι, ac και εσώρουχα....χαχαχαχ!

Όσο για το χρώμα του ρούχου, θα το αφήσω απέξω διότι το ίδιο θα ιδρώσεις και θα σκάσεις είτε φοράς ανοιχτόχρωμο είτε σκουρόχρωμο, κοινώς δεν την γλιτώνεις από το χρώμα.

Αυτά αγαπημένη και σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να λείπεις και να είσαι σε γαλάζια νερά και χρυσές αμμουδιές!!!!

Απορίες και λοιπά ερωτήματα κλασικά, εικονογραφημένα στο Instagram μου.

Σε φιλώ και να σε προσέχεις και να σε αγαπάς!