Με αφορμή ένα μήνυμα...

Ιωάννα Σαλαμούρα
Με αφορμή ένα μήνυμα...

«Τελευταία δε μου αρέσει ο εαυτός μου», μια πολύ κοινή έκφραση την οποία ποια δεν την έχει πει στον εαυτό της;Ιt's ok not to be ok!

Τι κάνεις αγαπημένο μου πλάσμα; Είσαι χαρούμενη που πλησιάζουμε στα αγαπημένα μας Χριστούγεννα; Φυσικά και είσαι!
Κι επειδή θα φτάσουν αυτές οι άγιες και πανέμορφες μέρες, θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι (αν δεν έχεις ξεκινήσει από τώρα)πως θα ντύνεσαι και τι θα φοράς τις γιορτές με τα κάποια κιλάκια που έχεις πάρει..

Με αυτό στο μυαλό μου αλλά και με αφορμή ένα μήνυμα που μου ήρθε πριν λίγο καιρό θέλω λιγάκι να τα πούμε.
Διάβασε αρχικά τι μου έγραψε η φίλη Ζωή.

«Γεια σου. Είσαι καλά;
Θα ήθελα τη βοήθεια σου. Είμαι 1,80 και 95 κιλά. Μάλλον ομοιόμορφα και "κόβω" τη μέση που φροντίζω να τονίζω. Όμως τελευταία δε μου αρέσει καθόλου ο εαυτός μου. Έχω μια απογοήτευση, δεν ξέρω τι να φοράω που να με κολακεύει. Θα ήθελα όποτε μπορείς μερικές συμβουλές.
Σε ευχαριστώ»
Και κάτω από το μήνυμα ακολουθούσε μια φωτογραφία με την κούκλα Ζωή και τα δυο πανέμορφα κορίτσια της.

Σου θυμίζει κάτι αυτό που μου έστειλε η Ζωή;

Μήπως κι εσύ το έχεις αισθανθεί κάποιες φορές ή είσαι κι εσύ τώρα σε αυτή την διάθεση; Μήπως κι εσένα τελευταία δεν σου αρέσει ο εαυτός σου;

Πάμε να τα δούμε ένα, ένα τα θέματα.
Καταρχάς να σου πω πως ναι είμαι στυλίστρια στο επάγγελμα που προσπαθώ μέσα από εικόνες να σου δείχνω διάφορα στιλ, στιλ όμως που η καθεμία θα πάρει στοιχεία και θα τα προσαρμόσει στο σωματότυπο της αλλά και την προσωπικότητα της. Θέλω τόσο πολύ να αφήνω το κάθε κορίτσι χαρούμενο αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους δεν προλαβαίνω να δείχνω ξεχωριστά στην καθεμία αυτό που ζητάει, έτσι το γενικεύω και εύχομαι όσο γίνεται να παίρνεις ιδέες!

Ούσα γυναίκα αλλά και μέσα από αυτό το επάγγελμα, και πιο συγκεκριμένα οι συνεργασίες μου στο παρελθόν με γυναίκες που είχαν και έχουν "έκθεση" στην τηλεόραση, με έμαθαν να μπορώ να ψυχολογήσω και να "μπαίνω στα παπούτσια" τους που για Χ λόγους δεν ένιωθαν καλά. Με αυτά που θα σου πω δε πάω να στο παίξω ψυχολόγος, ούτε "εξυπνίδου", θα σου μιλήσω όμως μέσα από τις εμπειρίες μου.

«Τελευταία δε μου αρέσει ο εαυτός μου», μια πολύ κοινή έκφραση την οποία ποια δεν την έχει πει στον εαυτό της;
Ιt's ok not to be ok!!!
Πιάσ'τα ένα, ένα και δες πως εδώ και δυο χρόνια σχεδόν οι ζωές μας έχουν αλλάξει, από εκεί που εργαζόσουν μπορεί να μην δουλεύεις καν ή να συνεχίζεις να δουλεύεις από το σπίτι ή ακόμη και το γεγονός πως εργάζεσαι με μια μάσκα στην μούρη να στην δίνει... Έμεινες μέσα κι εσύ όπως ΟΛΟΙ μας και πήρες-πήραμε κιλά... Πέρασες κρίση με τον άντρα σου, σύντροφο σου, χώρισες... Αυτά και άλλα πολλά συντελούν μέχρι ένα σημείο στο να μην είσαι καλά που σε συνδυασμό με πράγματα τα οποία βίωνες πριν τις καραντίνες να έχουν έρθει τώρα και να έχουν διογκωθεί στο κεφάλι σου.
ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ! Είσαι κι εσύ ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Ο "πάτος" έχει και αυτός την "γοητεία" του αρκεί να θέλεις την δεις. Μείνε εκεί για όσο διάστημα χρειάζεσαι να επανέλθεις, μίλα όμως σε αυτούς που ξέρεις πως θα σε ακούσουν και δεν θα σου κουνήσουν το δάκτυλο.
Κάθε μέρα που εσύ θα νιώθεις "άσχημη" και την απογοήτευση αυτής της κατάστασης κάνε μικρά βήματα. Ποια είναι αυτά; Σήκω, πιες τον καφέ σου, κάνε την ρουτίνα σου και μετά ΠΙΕΣΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙΣ τον εαυτό σου και ψάξε να βρεις αυτό το ένα και μοναδικό ρούχο που όταν θα σε δεις στον καθρέπτη θα πεις "μμμ, είμαι λίγο καλή" κι ας έχεις κάνει ένα δωμάτιο λες κι έχει πέσει πυρηνική βόμβα... Πας μπάνιο, βάφεσαι. Αν δεν είσαι χτενισμένη ή δεν έχεις μανικιούρ μήπως είναι αυτή η ευκαιρία να πας να το κάνεις; Ναι για πάρε τα πόδια σου γιατί κάνοντας αυτά και βγαίνοντας από την φρασούλα "δε μου αρέσω" εκεί έξω να είσαι σίγουρη πως θα γυρίσουν να σε κοιτάξουν κάποιοι άλλοι που θα σε κοιτάξουν με θαυμασμό και μέσα από αυτά τα μάτια θα υπενθυμίσεις στον εαυτό σου πως είσαι ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ, ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ.
Κι όπως θα είσαι πήγαινε και μια βόλτα στα μαγαζιά να σε κανακέψεις και να δοκιμάσεις εκείνο το φόρεμα που είχες βάλει στο μάτι από καιρό αλλά επειδή δεν σου άρεσες και σήμερα σου αρέσεις θα το δεις αλλιώς και θα το αγοράσεις.

Όχι αγαπημένη, όλες το ζήσαμε, το ζούμε και ίσως συνεχίσουμε να το ζούμε γιατί έτσι είναι η φύση μας, οι ορμόνες μας και αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Όμως μέσα από τα πιο δύσκολα ΕΣΥ είσαι η δύναμη, η φύση, η γη, η ΖΩΗ!
Αυτά να τα θυμάσαι!

Όλα αυτά σου λέω Ζωή και σε σένα που διαβάζεις αυτή τη στιγμή.

Με βρίσκεις Instagram.

Να σε προσέχεις, να σε φροντίζεις, να σε αγαπάς.

Φιλιά πολλά αγαπημένη