Majenco's point of view

Majenco's point of view

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Some people have a photographic memory. I've got the film.

Συνταγή για Adobo,το διεθνές παραδοσιακό Φιλιππινέζικο φαγητό που θα σας συνεπάρει

22 SHARES

Το Φιλιππινέζικο κοτόπουλο Adobo είναι το διεθνές παραδοσιακό φαγητό στις Φιλιππίνες βγαίνει σε διάφορες παραλλαγές αλλά αυτή η συνταγή είναι η original.

Το glaze του Φιλιππινέζικου Adobo είναι αλμυρό και γλυκό με μια ξεχωριστή γεύση σόγιας. Το σκόρδο και το κρεμμύδι δημιουργούν μια αλμυρή βάση μαζί με τα φύλλα δάφνης και τα peppercorns προσθέτουν λίγες σπίθες πικάντικες. 

Μην φοβάστε το πιπέρι σε αυτή την συνταγή! Το πικάντικο μετριάζεται τόσο από τον χρόνο μαγειρέματος όσο και από την αντοχή της γεύσης της σάλτσας, οπότε χαρίζει  στην γεύση και δεν γίνεται φλογερά πικάντικο. Και τέλος το ίδιο το κοτόπουλο είναι απίστευτα τρυφερό και μαλακό λόγο του χρόνου μαγειρέματος.  

Το Adobo το σερβίρετε με ρύζι Jasmin ή Basmati.

Η απόλυτη συνταγή για κουνουπίδι Au Gratin με μπρόκολο

Θα χρειαστείτε για την μαρινάδα:

750 γρ φιλέτο μπουτάκια καθαρισμένα κοτόπουλο χωρίς πέτσα 

3 σκελίδες σκόρδο λεπτά κομμένες

1/3 κούπας Soy Sauce ( ordinary or light ΟΧΙ dark )

4 φύλλα Δάφνης φρέσκα η ξερά 

Λίγο Ginger φρέσκο κομμένο σε κομμάτια 

 Για το μαγείρεμα:

2 κσ ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 

1 μικρό κρεμμύδι καφέ 

1 1/2 κούπες νερό 

2 κσ Καστάνη ζάχαρη 

1 κσ ολόκληρα κομμάτια μαύρο πιπέρι 

Λίγα κομμάτια φρέσκο τζίντζερ 

Για το σερβίρισμα:

2 πράσινα κρεμμυδάκια / scallions 

Ρύζι Jasmin ή Basmati 

Οδηγίες:

1. Συνδυάζετε τα μπουτάκια με τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Τα κλείνετε με μια μεμβράνη καλά και τα βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή και για ολόκληρο το βράδυ.

2. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 1 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο σε ψηλή θερμοκρασία. Κρατάτε το μπολ με την μαρινάδα ως έχει και αφαιρείτε το κοτόπουλο βάζοντάς το στο τηγάνι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές χωρίς να μαγειρευτεί για 1 λεπτό την κάθε πλευρά.

3. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στο πλάι. 

4. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι με το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 1/1 λεπτά σε ένα βαθύ κατσαρολάκι.

5. Προσθέστε την υπόλοιπη μαρινάδα, το νερό, την καστανή ζάχαρη και τα ολόκληρα κομμάτια πιπεριού και σιγοβράσετε κατεβάζοντας την θερμοκρασία στο 5 προς τα πάνω για 5 λεπτά.

6. Προσθέστε το κοτόπουλο από την απαλή πλευρά προς τα κάτω  και σιγοβράσετε χωρίς καπάκι για 20- 25 λεπτά. Στα 15 λεπτά γυρίστε το κοτόπουλο πλευρά μέχρι η σάλτσα να είναι σκούρα και παχύρευστη.

7. Σε περίπτωση που η σάλτσα δεν έχει γίνει παχύρευστη σαν μαρμελάδα μετά από 25 λεπτά αφαιρέστε το κοτόπουλο για λίγο σε ένα πιάτο για να φτιαχτεί η σάλτσα πιο εύκολα και ξανά προσθέστε το κοτόπουλο.

8. Ανακατεύετε το Adobo μέσα στην Sauce του και σερβίρεται πάνω σε ρύζι και προαιρετικά κόβεται φρέσκο πράσινο κρεμμύδι.

Η συνταγή αυτή γίνεται ΜΟΝΟ με φιλέτο μπουτάκια, φτερούγες ή drumsticks δεν γίνεται με στήθος.

Δείτε το βίντεο από την Recipe Tin Eats για να το κάνετε σωστά...

 Καλή επιτυχία!

 Μπορείτε να με βρείτε εδώ:

www.instagram.com/majenco 

www.twitter.com/majenco 

www.facebook.com/JencaMajenco 

22 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ