Στο Goya Gastrobar κάνουμε ένα γευστικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική με στάση στην Ιαπωνία

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Στο Goya Gastrobar κάνουμε ένα γευστικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική με στάση στην Ιαπωνία

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νατάσσας Σιδηροκαστρίτου στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται, αυτή τη φορά στη Γλυφάδα και στο εστιατόριο «Goya Gastrobar», όπου δοκιμάζουν τα πιάτα και μαθαίνουν τα μυστικά της επιτυχίας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου VS Βασίλη Σταθοκωστόπουλο και τον Executive Chef Αντώνη Κουρκούτα.

Γράφει η Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Η Λατινική Αμερική συναντά με απίστευτη αρμονία την Ασία και δένει μ’ ένα μαγικό τρόπο τις γεύσεις και τα αρώματά τους. Το Goya Gastrobar είναι ένα εστιατόριο που παντρεύει γευστικά την Ιαπωνία με την Λατινική Αμερική.

Πόσες εικόνες μπορούν να έρθουν στο μυαλό σου αν κλείσεις τα μάτια και αφεθείς σε μια μπουκιά που κλείνει μέσα της όλο το μεγαλείο ενός τόπου;

Ο συνδυασμός γεύσεων από διαφορετικές κουλτούρες και περιοχές αναμφισβήτητα αποτελεί ένα ενδιαφέρον και άκρως τολμηρό γαστρονομικό σχέδιο. Όσο υπέροχο όμως κι αν ακούγεται, τόσο αμφίβολο μπορεί να είναι το αποτέλεσμά του. Κι αυτό γιατί αν δεν βασιστεί κανείς σε γνώσεις και εμπειρία ετών, ίσως να ακροβατεί σε διαφορετικές γεύσεις που δεν καταφέρνουν ν΄ αγκαλιάσουν αρμονικά τον ουρανίσκο μας. H κουζίνα του Goya Gastrobar όμως έχει καταφέρει να αγγίξει τον τέλειο συνδυασμό παίρνοντας 10 με τόνο!



Ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου VS, μιλά για τη δημιουργία του Goya Gastrobar που μας ταξιδεύει με τη δημιουργική κουζίνα του σε άλλες ηπείρους: «Το Goya ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2019, με κομβικό σημείο το Σεπτέμβριο του 2021 όπου εδραίωσε τη σημερινή του ταυτότητα. Η έλλειψη της γαστρονομικής προσέγγισης πάνω στη λατινο-ιαπωνική κουζίνα σε ένα χώρο όπου συνδυάζει την πολυτέλεια με την προσιτότητα ταυτόχρονα, ήταν η αφορμή/ιδέα/έμπνευση της δημιουργίας του».

vassilis stathikostopoulos

Βασίλης Σταθοκωστόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου VS

Η ποιότητα κάνει τη διαφορά

Τι είναι όμως αυτό που το κάνει το Goya να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα εστιατόρια τόσο του Ομίλου VS όσο και των νοτίων προαστείων; Το γεγονός ότι αποτελεί ένα meeting point για φαγητό, ποτό και ποιοτική διασκέδαση το κάνει να «ξεφεύγει» από τα συνηθισμένα εστιατόρια της πόλης.

goya1

Το υψηλού επιπέδου μενού σε συνδυασμό με την απαράμιλλη αισθητική του χώρου και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι που έχουν φέρει το Goya Gastrobar στην πρώτη προτίμηση των Αθηναίων. Γιατί μπορεί να βρίσκεται στην καρδιά της Γλυφάδας όμως οι επισκέπτες του το εμπιστεύονται απ’ όποιο σημείο της Αθήνας κι αν βρίσκονται.

LP2 3797

Ο κύριος Σταθοκωστόπουλος απαντά για τη μαγική πινελιά του εστιατορίου που το έχει φέρει ήδη στις πρώτες προτιμήσεις των επισκεπτών. «Το Goya θα έλεγε κανείς ότι το χαρακτηρίζει η μοναδικότητα του, όπως και το όνομα του! Αυτό είναι και το στοιχείο που το κάνει ταυτόχρονα να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μαγαζιά του ομίλου. Η ζεστή ατμόσφαιρα, σε ένα σημείο κέντρο-απόκεντρο στην καρδιά της Γλυφάδας σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου κουζίνα του, το άψογο service, τις προσιτές τιμές και τις μουσικές επιλογές είναι σίγουρα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν».

LP2 3899

Το άνοιγμα του εστιατορίου συνέπεσε με την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Όμως η ανάγκη για εξωστρέφεια, για επικοινωνία και γαστρονομικές επιλογές -ακόμα και σε τέτοιες εποχές- έκανε τον κόσμο να αποζητά υψηλή ποιότητα στην διασκέδασή του. «Είναι αναπόφευκτο ο κόσμος να έχει επηρεαστεί από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά. Ωστόσο έχει ακόμα περισσότερο την ανάγκη να ξεφύγει, να διασκεδάσει, να δώσει κάπου ποιοτικά και οικονομικά τα χρήματα του και να δημιουργήσει νέες εικόνες σε ένα αξέχαστο ταξίδι γευσιγνωσίας που του προσφέρει το Goya. Γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά», συμπληρώνει ο κ. Βασίλης Σταθοκωστόπουλος. «To Goya αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και όποιος το επισκεφτεί θέλει να ξαναέρθει και αυτό είναι η επιτυχία! Οι μοναδικές γεύσεις και η ποιότητα του φαγητού σε συνδυασμό με το προσιτό και το φιλόξενο περιβάλλον αποτελούν βασικά συστατικά του Goya και μάλιστα όταν αυτό πλαισιώνεται υπό τους ήχους σαξόφωνου με τη βελούδινη φωνή της Μαριάννας Βούλγαρη το κέφι απογειώνεται», σημειώνει.

LP2 3851

Λουκάς Κούτουλας, Restaurant Manager/ Αντώνης Κουρκούτας Executive Chef/ Έλενα Μπαλάσκα, Head Chef/ Στράτος Τζάνος, Captain

Ο executive Chef, Αντώνης Κουρκούτας, έχει αναλάβει να μυήσει τους επισκέπτες σε μια μαγεία αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων που αν κλείσεις τα μάτια σου, σε ταξιδεύουν στην Αργεντινή, στη Βραζιλία, την Κολομβία, το Περού και παράλληλα στο Τόκιο και κάθε ενδιαφέρουσα γευστική γωνιά της Ιαπωνίας.

«Έχουμε κρατήσει το Λατινοαμερικάνικο ύφος στο μενού του εστιατορίου προσθέτοντας Ασιατικές πινελιές, και φυσικά έναν κατάλογο με sushi», λέει ο Αντώνης Κουρκούτας. «Το twist σε όλα τα πιάτα είναι το ασιατικό στοιχείο. Ό,τι κι αν δοκιμάσει κανείς στο Goya Gastriobar είναι πρωτότυπα γευστικό. Δεν θα βρει τίποτα συνηθισμένο κι αυτό είναι που κάνει την έκπληξη σε όλους τους επισκέπτες μας», εκμυστηρεύεται ο chef.

LP2 3780

BLACK COD: Μαύρος μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε Den miso

Τι να δοκιμάσεις

Όλα τα πιάτα έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα που τα κάνει να μαγεύουν με τις γεύσεις τους. «Το τραγανό κουνουπίδι για παράδειγμα, είναι το πιάτο για το οποίο όλοι μιλούν», μας εκμυστηρεύεται ο Chef.

LP2 3657

Τραγανό κουνουπίδι με Korean spicy sauce, κρέμα παρμεζάνας

«Όσοι το δοκιμάζουν αντιλαμβάνονται πως …απλώς δεν τρώνε κουνουπίδι. Είναι η επεξεργασία που κάνουμε και το καθιστά τόσο ιδιαίτερο: μαρινάρεται σε ειδική άλμη, τηγανίζεται, γίνεται crispy και τέλος περνά από ασιατικές γλυκές και ελαφρώς καυτερές σάλτσες ενώ η κρέμα παρμεζάνας δίνει το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό το πιάτο είναι best seller. Επίσης η κρύα κουζίνα μας είναι ιδιαίτερα αγαπητή, με το tuna tartar και το beef tartar, που συνδυάζουν και εικόνα και γεύση, να αποτελούν δημοφιλείς επιλογές των πελατών μας».

LP2 3676

Πικάντικο tartar τόνου με kimchi, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καπνιστό γιαούρτι

Στο Goya Gastrobar η εστίαση γίνεται πρωτίστως στο φαγητό και έπειτα στην εμφάνιση. «Η λογική του εστιατορίου είναι να δοκιμάσει κανείς ένα μενού που δεν μπορεί να το απολαύσεις σπίτι του ή κάπου αλλού στην πόλη. Αυτό κάνει ένα εστιατόριο μοναδικό αλλά και να διαφέρει από τα υπόλοιπα. Πολύ σημαντική είναι και η εποπτεία του μενού από την Head Chef , Έλενα Μπαλάσκα, η οποία κρατά την ποιότητα των συνταγών σε υψηλό επίπεδο καθημερινά», προσθέτει ο Αντώνης Κουρκούτας.

Όσο για τα δημιουργικά επιδόρπια που μπορεί να βρει κάποιος στο μενού; Ο pastry chef Γιάννης Καλδάνης αποτελεί εγγύηση για κάθε επιλογή. Ο διακεκριμένος chef επιμελείται μια γκάμα από γλυκές επιλογές που ολοκληρώνουν το γεύμα μας, αφήνοντας στον ουρανίσκο μας μια δροσερή και άκρως απολαυστική εμπειρία.

LP2 3880

CREMEUX CARAMELIA: Τραγανή μαρέγκα με επικάλυψη σοκολάτας, καραμελωμένα φουντούκια, καρύδα flakes

Για όλους εκείνους που θα αναζητήσουν ένα «δεύτερο» Goya σε κάποιο νησί αυτό το καλοκαίρι ή σε κάποια άλλη περιοχή της Αθήνας, ο κύριος Σταθοκωστόπουλος αποκαλύπτει πως «στην παρούσα φάση ο Όμιλος επεκτείνεται στην Αθήνα με 2 καινούργια project, το Royal beach στην Βουλιαγμένη και το Green Park στο Πεδίον του Άρεως . Σε έναν μήνα θα είναι σε λειτουργία και τα δυο».

Αναμένουμε να αφεθούμε στα γευστικά καλοκαιρινά τους ταξίδια λοιπόν…

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από την στήλη The Food Tour στο Blog Majenco’s point of view στο Queen.gr , που επιμελούνται oι @majenco και @natassasidirokastritou. Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τους αναγνώστες του Queengr, την ευκαιρία να ζήσετε το απόλυτο γεύμα για δύο άτομα αξίας 150 ευρώ στο εστιατόριο Goya Gastrobar. Για τη συμμετοχή σας, αρκούν δύο βήματα:

-Follow @queengr, @goya.gastrobar & @majenco

-Kάντε mention δύο φίλους.

Ο νικητής ή η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Instagram μας καθώς και στο Blog της Majenco. Δες τους όρους του διαγωνισμού εδώ.


https://www.instagram.com/p/CbzJw8KK20-/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δες (στη gallery που ακολουθεί) τι απολαύσαμε εμείς στο Goya Gastrobar και κλείσε το δικό σου γαστρονομικό ραντεβού με την απόλαυση.