Dionysos Zonar's: Το σημείο σύμβολο της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας με θέα την Ακρόπολη

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Dionysos Zonar's: Το σημείο σύμβολο της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας με θέα την Ακρόπολη

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νατάσσας Σιδηροκαστρίτου στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στο κέντρο της Αθήνας και στο εστιατόριο «Dionysos Zonar's, εκεί όπου η ιστορία του τόπου και η γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας συναντούν το σήμερα σ΄ένα ταξίδι γεύσεων, εικόνων και συναισθημάτων. Ο Διευθύνων  Σύμβουλος του Ομίλου VS Βασίλης Σταθοκωστόπουλος και ο Executive Chef Θοδωρής Αφεντάκης μιλούν για την ιστορία αλλά και το μενού του Dionysos Zonar's που μπορεί κάθε επισκέπτης ν' απολαύσει με όλες του τις αισθήσεις.

Γράφει η Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Σ' ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας συναντιέται με τον πιο αρμονικό τρόπο η μαγεία της ελληνικής γαστρονομίας σε συνδυασμό με τη μαγεία του «αρχαίου αθάνατου πνεύματος».

Στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ο «Διόνυσος», ο θεός της ψυχαγωγίας και του κρασιού, χαρίζει τ' όνομά του στο πιο μαγευτικό meeting point της Αθήνας. Το Dionysos Zonar's δεσπόζει με μεγαλοπρέπεια και βαριά κληρονομιά στις «πλάτες» του στο πιο μαγευτικό σημείο της Ακρόπολης. Ένα εστιατόριο που αποτελεί σύμβολο του κλασικού, συνώνυμο της φινέτσας και του εκλεπτυσμένου ελληνικού γούστου, ενώνει την υψηλή γαστριμαργία με την κουλτούρα και τη βαριά ιστορική κληρονομιά της πόλης.

LP2_7080.JPG


Το ανυπέρβλητο πλεονέκτημα του Dionysos Zonar's είναι η τοποθεσία του: Ένα «ραντεβού» με την ιστορία, μια συνάντηση με τον πολιτισμό, ένας περίπατος στα μνημεία. Εκεί διασταυρώνεται το χθες και το σήμερα της πρωτεύουσας. Τα βήματα που οδηγούν στο Dionysos Zonar's περνούν από τις πιο χαρακτηριστικές γειτονιές της Αθήνας, από το ιστορικό Θησείο από τη μια μεριά, από του Μακρυγιάννη από την άλλη.

Στο Goya Gastrobar κάνουμε ένα γευστικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική με στάση στην Ιαπωνία

Η θέα από το Διόνυσο στον ιερό βράχο της Ακρόπολης είναι μοναδική, ένα κάλεσμα των αισθήσεων και μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς.

Στο μενού απεικονίζεται η αυθεντικότητα των γεύσεων της ελληνικής κουζίνας, με σύντηξη και μετασύγχρονα στοιχεία δημιουργικότητας.

«Το κτήριο του Dionysos Zonar’s, αποτελεί ένα κόσμημα ανάμεσα στα ιστορικά μνημεία, τις παραδοσιακές γειτονιές και την αυθεντικότητα του κέντρου μιας ιστορικής πόλης», λέει ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου VS. «Η λιτότητα και οι αφαιρετικές γραμμές ενσωματώνονται στο τοπίο, με σεβασμό στην ιστορικότητα της περιοχής. Το κτήριο, λαμπρό δείγμα μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής σχεδιάστηκε από τον πρωτοπόρο αρχιτέκτονα Προκόπη Βασιλειάδη στην αρχή της δεκαετίας του ’60, ενώ στον εσωτερικό χώρο δεσπόζουν τα έργα του Γιάννη Μόραλη, και τα κεραμικά της Ελένης Βερναρδάκη. Το εστιατόριο από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, αποτέλεσε μέλος του ομίλου Σταθοκωστόπουλου, και έτυχε μίας ανακαίνισης που σεβάστηκε τις αρχές αρχιτεκτονικής των σπουδαίων αυτών ανθρώπων, προσθέτοντας στοιχεία της μοντέρνας εποχής».

vasilis_stathokostopoylos.jpg

Βασίλης Σταθοκωστόπουλος / Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου VS

Ακόμη και σήμερα η μαγευτική θέα του εστιατορίου σε συνδυασμό με την ελληνική γαστρονομία αποτελούν must see point της Αθήνας για ξένους αλλά και Έλληνες ταξιδιώτες. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον Διόνυσο μοναδικό στην πόλη; «Η επιτομή του fine dining και του art de la table, με φυσικό πλεονέκτημα το μοναδικό σκηνικό του Παρθενώνα, αποτελούν ένα κάλεσμα των αισθήσεων και μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς».

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Dionysos Zonar's διαμορφώνει το μενού προσφέροντας αυστηρά τις ανάγκες των επισκεπτών σε κάθε προσωπική τους στιγμή.

«Η αυθεντικότητα των γεύσεων της ελληνικής κουζίνας, με στοιχεία fusion και μεταμοντέρνας δημιουργικότητας, αποτυπώνεται στο μενού του πρωινού και του brunchπου σερβίρονται καθημερινά στον lounge χώρο του café, ενώ ο χώρος του εστιατορίου στον πρώτο όροφο είναι ανοιχτός από τις 12:00 έως τη 01:00. Οι γεύσεις δένουν τέλεια με το τοπίο και συνιστούν μια πραγματική μέθεξη. Η ελληνική φύση δίνει τις καλύτερες πρώτες ύλες στην κουζίνα, ενώ υλικά υψηλής ποιότητας μετασχηματίζονται από την έμπειρη ομάδα του σεφ Θοδωρή Αφεντάκη, και του pastry chef Μανώλη Τρουλάκη», αποκαλύπτει στο Queen ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος, στην υπέροχη περιήγησή μας στο ιστορικό αυτό σημείο της Αθήνας.

LP2_7081.JPG

Το Dionysos Zonars έχουν επισκεφθεί πολλές πολιτικές προσωπικότητες, τόσο για τις ιδιωτικές τους στιγμές είτε για επαγγελματικές συναντήσεις. «Η αλήθεια είναι πως πάρα πολλοί ηγέτες και πρόσωπα της πολιτικής τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα έχουν επισκεφτεί το εστιατόριο. Κάποιοι από αυτούς ήταν: Πρωθυπουργός Κίνας Λι Κετσιάνγκ, Πρόεδρος Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, Πρωθυπουργός Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς, Πρωθυπουργός Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ,Πρωθυπουργός Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, Πρωθυπουργός Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, Πρωθυπουργός Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, Υπουργός εξωτερικών Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Επίσης να σημειώσουμε πως όλοι οι Πρωθυπουργοί και οι πολιτικοί της Ελλάδας έως σήμερα έχουν προτιμήσει το εστιατόριο για την παράθεση ενός επίσημου γεύματος. Η κάθε πολιτική συνάντηση έχει το δικό της χαρακτήρα και στίγμα, και φυσικά οι απαιτήσεις ποικίλουν ανάλογα την εθνικότητα τα ήθη και τα έθιμα των καλεσμένων. Για κάθε μία από αυτές το εξειδικευμένο μας προσωπικό είναι πάντα σε ετοιμότητα να φιλοξενήσει και να ανταποκριθεί με το μέγιστο δυνατό τρόπο, και φυσικά πάντα με εχεμύθεια και διακριτικότητα», λέει ο κ. Σταθοκωστόπουλος.

Τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι επισκέπτες που γευματίζουν στο ιστορικό αυτό εστιατόριο ενθουσιάζονται με τις γεύσεις και την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. «Σίγουρα η περίοπτη θέση του εστιατορίου, δίνοντας σε πρώτο πλάνο το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, δίνουν την καλύτερη εντύπωση και ενθουσιάζουν τους επισκέπτες», συνεχίζει ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος τονίζοντας πως ο συνδυασμός της ανυπέρβλητης θέας με την διακριτική πολυτέλεια, την υψηλή γαστρονομία, την πληθώρα κρασιών καθιστούν ένα ασυναγώνιστο σκηνικό.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς jet set, του Hollywood και της μουσικής που έχουν μαγευτεί από το ιστορικό αυτό σημείο της πόλης. «Όλοι οι επώνυμοι που έχουν περάσει από τον Διόνυσο, είχαν το δικό τους χαρακτήρα, από την Μελίνα Μερκούρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Demy Moure, τον Luciano Pvarotti, τη Naomi Campbell, τον Michael Phelps, τον Magic Johnson, τον Lebron James, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Can Yaman, τον Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, και πάρα πολλούς ακόμη που έγραψαν την ιστορία αυτού του σημείου στο πέρασμα τους. Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε πως η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία Μαργαρίτα Βικτωρία Φρειδερίκη, ερχόταν κάθε χρόνο στο εστιατόριο μόνο και μόνο να προμηθευτεί τα φημισμένα σοκολατάκια μέντας που παρασκευάζαμε και να φύγει πίσω στην πατρίδα της». αποκαλύπτει ο Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου VS.

Οι γεύσεις ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό. Η ελληνική φύση φέρνει τις καλύτερες πρώτες ύλες στην κουζίνα του Dionysos Zonar's. Τα υψηλής ποιότητας συστατικά μετατρέπονται από την έμπειρη ομάδα του Executive Chef Θοδωρή Αφεντάκη σε μαθήματα που είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν κάθε πιάτο και θα κάνουν τη φιλοξενία του Dionysos Zonar's μια ολοκληρωμένη και ακόμη εμπειρία που ευχαριστεί όλες τις αισθήσεις.

LP2_7322.jpg

Θοδωρής Αφεντάκης /Executive Chef Dionysos Zonar's

Ποιο πιάτο όμως μένει κλασικό στο μενού εδώ και χρόνια; « Το αρνάκι αμπελουργού υπήρξε ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή των πελατών, το οποίο τώρα έχουμε σε μία άλλη παρασκευή, ειδικότερα αρνάκι στη γάστρα με μελιτζάνα και baby πατάτες. Αξίζει να σημειωθεί από τον κατάλογο των γλυκών η αυθεντική σοκολατίνα και νουγκαντίνα, καθώς επίσης και η βασιλόπιτα αμυγδάλου που πρωταγωνιστεί στις γιορτές των Χριστουγέννων», λέει ο Executive Chef, Θοδωρής Αφεντάκης.

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από την στήλη The Food Tour στο Blog Majenco’s point of view στο Queen.gr , που επιμελούνται oι @majenco και @natassasidirokastritou.

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τους αναγνώστες του Queengr, την ευκαιρία να ζήσετε το απόλυτο γεύμα για δύο άτομα αξίας 200 ευρώ στο εστιατόριο Dionysos Zonar's. Για τη συμμετοχή σας, αρκούν δύο βήματα:

-Follow @queengr, @dionysoszonars & @majenco

-Kάντε mention δύο φίλους.

#SuperGiveaway #TheFoodTour #DionysosZonars #Giveaway #Lunch #Dinner #GreekCuisine #Acropolis #Herodium #TheAcropolisView #Dionysos #Zonars #FoodLovers #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Διαγωνισμος #QueenGr

https://www.instagram.com/p/CdFjKEhKNX_

Ο νικητής ή η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Τρίτη 10 Μαΐου στο Instagram μας καθώς και στο Blog της Majenco.

Δες τους όρους του διαγωνισμού εδώ
sam-nata.jpg

Δες (στη gallery που ακολουθεί) τι απολαύσαμε εμείς στο Dionysos Zonar's και κλείσε το δικό σου γαστρονομικό ραντεβού με την απόλαυση.