Στο Rayen το μεσογειακό τοπίο εναρμονίζεται με τις μεξικάνικες γεύσεις και εκεί ...συναντά τη μαγεία

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Στο Rayen το μεσογειακό τοπίο εναρμονίζεται με τις μεξικάνικες γεύσεις και εκεί ...συναντά τη μαγεία

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νατάσσας Σιδηροκαστρίτου στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στο Rayen El alma de Mexico στην παραλία Αλίμου όπου το μπλε της θάλασσας συναντά τη μεξικάνικη fusion γαστρονομία, ένα σημείο που αποτελεί το απόλυτο meeting point της πόλης.

Γράφει η Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Πώς θα σου φαινόταν αν έκλεινες τα μάτια και ταξίδευες στους πιο αγαπημένους σου προορισμούς; Εκεί όπου η μουσική, οι εικόνες, τα χρώματα, τα συναισθήματα, ο χορός και οι γεύσεις γίνονταν ιδανικά όμορφες και σου χάριζαν συγκινήσεις μοναδικές;

Σ' ένα τέτοιο μέρος θα ταξιδέψουμε, κάπου στο Μεξικό ...με στάση στη μεσόγειο! Γιατί μπορεί το Μεξικό να αποτελεί έναν υπέροχο εντούτοις μακρινό προορισμό, ωστόσο τίποτα δεν μας εμποδίζει να τον φέρουμε δίπλα μας!

Η νέα γαστρονομική άφιξη στα νότια προάστια της πόλης έχει μεξικάνικο άρωμα. Το «Rayen» που βρίσκεται στην παραλία του Αλίμου αντλεί έμπνευση από το hot μεξικάνικο θέρετρο της Τουλούμ, σε ένα χώρο διακοσμημένο σε boho chic ύφος όπου ο chef Τζαν Σενέλ, έχει αναλάβει να μυήσει τους επισκέπτες στην μεξικάνικη κουζίνα και κουλτούρα, ενώ οι bartenders, σερβίρουν τα πιο δροσιστικά, κλασικά αλλά και signature, cocktails. Αν έχεις βρεθεί ποτέ -ή ονειρεύεσαι να πας- στη Γουαδαλαχάρα, το Μοντερρέι, το Ακαπούλκο, το Μεξικάλι, τη Τορρεόν, τη Μέριδα, τη Τιχουάνα, το Σαν Λουίς Ποτοσί, το Rayen θα σε αποζημειώσει ευχάριστα.

LP2_2425.jpg

Διαβάστε επίσης:

Dionysos Zonar's: Το σημείο σύμβολο της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας με θέα την Ακρόπολη

Το νέο εγχείρημα του Όμιλου Σταθοκωστόπουλου και των συνεργατών του είναι δίπλα στο κύμα όπου μπορεί κανείς ν' απολαύσει το φαγητό του, αλλά και τα δροσερά cocktails τους, σ΄έναν πραγματικό παράδεισο κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα.

image004.jpg

Τραπέζια, πάσα και πολύχρωμες μαξιλάρες, καθιστούν το «Rayen» έναν χώρο απόλυτης χαλάρωσης με θέα το απέραντο γαλάζιο, ενώ είναι ήδη ο ιδανικότερος καλοκαιρινός προορισμός για τις βραδινές εξόδους των Αθηναίων, με spiritual house μουσικές και λατινοαμερικάνικες επιρροές. Ο χώρος αντλεί έμπνευση από τον πολιτισμό του Μεξικού, που είναι αποτέλεσμα της ζύμωσης και της αλληλεπίδρασης διαφόρων πολιτισμών, όπως του πολιτισμού των Αζτέκων, των Μάγια, της αποικιοκρατίας των Ισπανών και των Γάλλων καθώς και της λαϊκής τέχνης του 1920-1930. Μη ξεχνάμε πως δεν θα μπορούσε κανείς να δημιουργήσει έναν χώρο εμπνευσμένο από το Μεξικό και να μην επηρεαστεί απόλυτα από το μεξικάνικο στυλ στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση, που εκφράζει απόλυτα τον τρόπο ζωής των Μεξικανών.

LP2_2409.jpg

Η fusion mexican κουζίνα του Rayen είναι ό,τι καλύτερο έχεις δοκιμάσει

Πώς θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για Mexican food -όσο «πειραγμένο» κι αν είναι σε έμπνευση και δημιουργικότητα- χωρίς ν' αναφερθούμε στις κλασικές αγαπημένες γεύσεις που αιώνες τώρα φέρνουν τους Μεξικανούς στις πρώτες προτιμήσεις του κόσμου;

Οι enchiladas έχουν τις ρίζες τους στην εποχή των Μάγια, όταν στο Μεξικό έτρωγαν tortillas καλαμποκιού τυλιγμένες σε μικρά ψάρια. Το Guacamole από την άλλη -για να μιλήσουμε για κλασικές γεύσεις που πρωτοδημιουργήθηκαν επί εποχής Αζτέκων κι έχουν μείνει αναλλοίωτες στον χρόνο εμπνέοντας γαστρονομικά κι άλλους λαούς-, αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις στο Μεξικό. Ουσιαστικά πρόκειται για ντιπ κι όχι για πιάτο, το οποίο χρησιμοποιείται και στις σαλάτες και φτιάχνεται από λιωμένα αβοκάντο, κρεμμύδια, ντομάτες, χυμό λεμονιού, πιπεριές chili και μερικές φορές μία ή δύο σκελίδες σκόρδο.

Ο chef του Rayen, μας μυεί στις μεξικάνικες γεύσεις διατηρώντας πάντα έναν δημιουργικό χαρακτήρα που διαφέρει από τα τετριμμένα. «Στο Rayen μπορείς να βρεις παραδοσιακά φαγητά όπως chimichanga, enchiladas, fajitas, tachos αλλά και κάποιες πιο δημιουργικές σαλάτες με επίσης μεξικάνικα λαχανικά, σε μια μεταμοντέρνα εκδοχή», αποκαλύπτει ο chef. «Μια από τις αγαπημένες μου σαλάτες, που μπορείτε φυσικά να βρείτε στο menu του Rayen, είναι η mista verde con queso που αποτελείται από kale, μαζί μ΄ένα μεξικάνικο τυρί, το οποίο το καπνίζουμε... Πρόκειται για μια άκρως δροσιστική σαλάτα και πολύ εύγευστη».

LP2_2423.jpg

Όσο για τα αγαπημένα πιάτα των επισκεπτών, σίγουρα οι παραδοσιακές γεύσεις έχουν την τιμητική τους, όπως λέει και ο chef: «Ένα αγαπημένο πιάτο του δυτικού κόσμου από τη μεξικάνικη κουζίνα είναι τα tacos chili con carne, τα οποία τα συνοδεύουμε με sour cream Jalapeño, μαύρο φασόλι, φύτρες και pico από τροπικά φρούτα».

LP2_2449.jpg

Διαγωνισμός

https://www.instagram.com/p/CeQOScOIyEL

Super Διαγωνισμός από την στήλη The Food Tour στο Blog Majenco’s point of view στο Queen.gr , που επιμελούνται oι @majenco και @natassasidirokastritou

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τους αναγνώστες του Queen, την ευκαιρία να ζήσετε το απόλυτο γεύμα για 2 τυχερά ζευγάρια αξίας 100 ευρώ έκαστος στο εστιατόριο Rayēn ~ El Alma De México

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν δύο βήματα:

📍 Follow @queengr, @rayen_athens @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

📍 Κάντε Like στο instagram post του @queengr

Καλή επιτυχία!

Ο νικητής ή η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Instagram μας καθώς και στο Blog της Majenco.

Δες τους όρους του διαγωνισμού

Δες τους όρους του διαγωνισμού εδώ

#SuperGiveaway

#TheFoodTour #Rayen #RayenElAlmaDeMexico #Giveaway #Dinner #MexicanCuisine #MexicanFood #MexicanRestaurant #SouthCoast #SeaSide #RestaurantByTheSea #FoodLovers #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Διαγωνισμος #QueenGr

LP2_2479.jpg

Δες (στη gallery που ακολουθεί) τι απολαύσαμε εμείς στο Rayen και κλείσε το δικό σου γαστρονομικό ραντεβού με την απόλαυση.