The Dalliance House: Το restaurant bar της Κηφισιάς που πρωταγωνιστεί στις μέρες και τις νύχτες μας

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
The Dalliance House: Το restaurant bar της Κηφισιάς που πρωταγωνιστεί στις μέρες και τις νύχτες μας

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο The Dalliance House στην καρδιά της Κηφισιάς, το restaurant bar που όρισε εκ νέου την all day & night σκηνή στο ομορφότερο προάστιο της Αθήνας.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Φτάνοντας στο πανέμορφο πραγματικά The Dalliance House και χαζεύοντας εξωτερικά το εμβληματικό νεοκλασσικό του 1890, που μοιάζει να μας προσκαλεί από μόνο του να περάσουμε μέσα για να ανακαλύψουμε έναν κόσμο όπου η κομψότητα πρωταγωνιστεί, συζητούσαμε πως το συγκεκριμένο restaurant bar όρισε πάλι από την αρχή την all day & night σκηνή της Κηφισιάς, όταν πρωτάνοιξε τις πόρτες του το 2013. Και είναι λογικό, αφου, πέρα από το κτήριο-κόσμημα που απέκτησε απευθείας νέα ζωή και το απίστευτο location, το συγκεκριμένο μαγαζί κατάφερε να συνδυάσει την πρωινή χαλάρωση με ποιοτικό καφέ και σοβαρό brunch με τη βραδινή έξοδο για καλό φαγητό και προσεγμένα cocktails, κάνοντας όλα τα παραπάνω εξαιρετικά.

LPR59344.jpg

Η πανέμορφη μπάρα του The Dalliance House

Με πιο απλά λόγια το The Dalliance House είναι το μαγαζί που θα πάτε το πρωί ανάμεσα στα ψώνια σας για να απολαύσετε τον καφέ σας και τα θεϊκά σας αυγά benedict, αλλά και το εστιατόριο που θα δώσετε ραντεβού για ένα σημαντικό επαγγελματικό lunch, και συνάμα το restaurant bar που θα βγείτε το βράδυ με το άλλο σας μισό ή με την παρέα σας για καλοφτιαγμένα cocktails και εμπνευσμένα πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

LPR59338.jpg

Η καταπράσινη πίσω αυλή

Οι διαφορετικές του γωνιές και τα «δωμάτια» στο εσωτερικό του, διακοσμημένα με περισσή καλαισθησία και προσεγμένες λεπτομέρειες, αλλά και οι δύο πανέμορφες εξωτερικές του αυλές, γεμάτες πράσινο και υπέροχα vibes, κάνουν το όλο εγχείρημα να κάνει τικ σε όλα τα σωστά κουτάκια, για διαφορετικές περιστάσεις και διαφορετικούς ανθρώπους, που δεν θέλουν να συμβιβάζονται σε κανένα επίπεδο, με τη ουσιαστική διάθεση «φιλοξενίας» των ιδιοκτητών να παίζει τεράστιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

LPR59409.jpg

Το εντυπωσιακό εξωτερικό μπαρ

Άλλωστε ένα μαγαζί που καταφέρνει να παραμένει στο επίκεντρο εδώ και μία 10ετία σε μία απαιτητική going out σκηνή, όπως είναι αυτή της Κηφισιάς, σίγουρα ξέρει να κάνει τα πράγματα καλά.

LPR59430.jpg

Ο Λευτέρης Μπακόπουλος, ιδιοκτήτης του The Dalliance House

«Το The Dalliance House, μία πραγματική κατοικία του 1890, για εμάς παραμένει πρωτίστως αυτό: ένα σπίτι. Γι’ αυτό άλλωστε και το ονομάσαμε έτσι, καθώς αισθανόμασταν από την πρώτη στιγμή πως θέλουμε οι άνθρωποι να νιώθουν όπως όταν μπαίνουν σε ένα πραγματικό σπίτι. Για εμάς είναι σαν να υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας στο σπίτι μας, στο σαλόνι μας, στον κήπο μας, προσφέροντάς τους τη φροντίδα, την εξυπηρέτηση και το επίπεδο φιλοξενίας που θα βίωναν καλεσμένοι στο ίδιο μας το σπίτι. Πάντα στόχος μας ήταν, και παραμένει, οι επισκέπτες μας να νιώθουν άνετα εδώ, να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι από κάθε άποψη, και ταυτόχρονα να εισπράττουν ένα κορυφαίο επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών, από το σέρβις μέχρι το φαγητό και από το ποτό μέχρι το αληθινό χαμόγελο», μας εξηγεί ο Λευτέρης Μπακόπουλος, που μαζί με τη σύζυγό του, Μαριλένα Σπανουδάκη, και τον αδελφό του Γιάννη Μπακόπουλο, δημιούργησαν το μακρινό 2013 ένα από τα πιο επιτυχημένα έως σήμερα meeting-points της Κηφισιάς.

Στο The Dalliance House όλα χαρακτηρίζονται από μία ηρεμία και το προσεγμένο mix & match design συναντάται παντού, από τους δύο πανέμορφους κήπους με τα δέντρα, το εξωτερικό μπαρ και την outdoor-chic διάθεση, μέχρι τους δύο εσωτερικούς ορόφους: την κεντρική-ισόγεια σάλα με την εξαιρετικά εντυπωσιακή και φιλόξενη μπάρα και τα «δωμάτια» που ναι μεν είναι ενιαία ως διαρρύθμιση, αλλά συνάμα κάπως χωρίζονται σε γωνιές που προσφέρουν μία υπέροχη αίσθηση ιδιωτικότητας, αλλά και στον επάνω όροφο με την πολυτελή διακόσμηση και το τζάκι, που συνήθως προσφέρεται για μικρές ιδιωτικές εκδηλώσεις.

LPR59353.jpg

Τα εντυπωσιακά βιτρό στην μπροστινή αυλή

Σε γευστικό επίπεδο τώρα, που όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές ανάλογα με την ώρα της ημέρας, αφού εδώ συναντούμε κάθε μέρα ένα πλούσιο brunch, μία πολύ ενδιαφέρουσα κάρτα για lunch και έναν εμπνευσμένο και πιο fine-tuned κατάλογο dinner, υπεύθυνος στην κουζίνα είναι ο νέος μεν αλλά πολύ ταλαντούχος δε σεφ Θοδωρής Ντούλας.

LPR59438.jpg

Ο Θοωρής Ντούλας, σεφ του The Dalliance House

«Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η πρώτη ύλη, είναι πολύ σημαντικό για εμάς κάθε πιάτο να περιλαμβάνει τα καλύτερα υλικά στην εποχή τους και το peak της γεύσης τους, γι’ αυτό και αλλάζουμε μενού ανάλογα με την κάθε εποχή. Εγώ προσπαθώ πάντα όταν πηγαίνω μία εκδρομή ή ένα ταξίδι, κάπως να ανακαλύπτω και ένα νέο υλικό και να βρίσκω τρόπους να το εντάξω στα μενού μου, ώστε ο επισκέπτης μας να βιώνει και αυτός πάντα κάτι ξεχωριστό ως εμπειρία», μας λέει χαμογελαστός ο σεφ Θοδωρής Ντούλας.

LPR59377.jpg

Τα Bao Buns με γαρίδες tempura

Εμείς, ενώ είχαμε πει πως αυτή τη φορά θα είμαστε συγκρατημένες, δεν μείναμε πιστές στην υπόσχεσή μας και αφεθήκαμε στην απόλαυση των γεύσεων του dinner menu χωρίς ενοχές. Ξεκινήσαμε λοιπόν με τα συννεφένια Bao Buns με τραγανές γαρίδες tempura, χειροποίητη coleslaw και τόσο όσο πρέπει spicy μαγιονέζα, τα οποία λατρέψαμε.

LPR59382.jpg

Τα "σπιτικά" κεφτεδάκια

Ενώ συνεχίσαμε στα ορεκτικά με τα -θα τολμούσαμε να χαρακτηρίσουμε σπιτικά- ψητά κεφτεδάκια με κύμινο, τομάτα κονφί και μία φινετσάτη σος με δυόσμο, που έδινε αυτό το κάτι που απογείωνε το πιάτο.

LPR59387.jpg

Η Burrata με τα αρωματικά τοματίνια

Εξαιρετική βρήκαμε και τη burrata με πολύχρωμα αρωματικά τοματίνια, pesto από βασιλικό, χώμα από χαρούπι και ένα πολύ νόστιμο gazpacho τομάτας, η οποία μας κέρδισε τόσο με τη φρεσκάδα όσο και με την insta-worthy παρουσίασή της.

LPR59457.jpg

Οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια φιλετάκια

Οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια φιλετίνια, κρέμα παρμεζάνας και λάδι τρούφας αποτελούν ένα από τα διαχρονικά best seller του The Dalliance House και εμείς καταλάβαμε το γιατί από την πρώτη μπουκιά, αφού η pasta ήταν τέλεια βρασμένη και το σύνολο εξαιρετικά δεμένο και απολαυστικό.

LPR59407.jpg

Το κοτόπουλο με τερίνα και πουρέ πατάτας

Μετά περάσαμε στα κυρίως και η γευστική ικανοποίηση κορυφώθηκε, αφού επιλέξαμε το ψητό κοτόπουλο στο sous vide με έναν βελούδινο πουρέ πατάτας και μία τραγανή και πεντανόστιμη τερίνα πατάτας να το συνοδεύει.

LPR59396.jpg

Το λαβράκι με ψητό μαρούλι

Αλλά και το εξαιρετικά ψημένο λαβράκι, τέλεια ζουμερό στο εσωτερικό και τραγανό στο εξωτερικό, που έρχεται συνοδευόμενο με ψητό μαρούλι, πίκλες μουστάρδας, ταραμά και αυγοτάραχο και συναρπάζει με τη φινέτσα και την ανάλαφρη γεύση του.

LPR59463.jpg

Το καραμελωμένο τσουρέκι με μπανάνα και παγωτό banoffee

Φυσικά για κανένα λόγο δεν πρέπει να αμελήσετε το γλυκό, που στην προκειμένη περίπτωση του συγκεκριμένου restaurant bar είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Εμείς με μεγάλη προσπάθεια κατορθώσαμε να περιοριστούμε στα δύο μόλις γλυκά. Πρώτο ήρθε το κολασμένο καραμελωμένο τσουρέκι με διάσπαρτα κόκκινα φρούτα, καραμελωμένη μπανάνα, δροσερό παγωτό banoffee και πλούσια καραμέλα περιχυμένη στο πιάτο.

LPR59476.jpg

Η σφαίρα σοκολάτας

Ενώ εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η σφαίρα σοκολάτας με namelaka σοκολάτας, ξηρούς καρπούς, φρούτα του δάσους και πλούσια αλμυρή καραμέλα, το οποίο δεν χορταίναμε να βγάζουμε φωτογραφίες, πριν τελικά αφεθούμε στη γλυκιά γοητεία του.

Όμως η εμπειρία The Dalliance House δεν περιορίζεται μόνο στο φαγητό, αφού η άκρως εντυπωσιακή μπάρα που αναφέραμε παραπάνω μόνο διακοσμητική δεν είναι, καθώς σερβίρει μερικά από τα καλύτερα cocktails της περιοχής. Εμείς είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε ένα εξόχως καλοκαιρινό Tiki Colada με ρούμι καρύδας, ρούμι ανανά, μάνγκο, ανανά, lime και καπνισμένο αφρό καρύδας, που μας ταξίδεψε απευθείας σε εξωτικές παραλίες και νησιά.

LPR59331.jpg

Τα αυγά benedict

Τέλος, δεν μπορούμε να σας κρύψουμε, πως κάναμε και μία ατασθαλία, αφού είχαμε ακούσει τόσα για το talk of the town brunch του The Dalliance House, που, παρότι δεν είχαμε έρθει για αυτό, αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε! Έτσι υποκύψαμε στα λαχταριστά Eggs Benedict με ποσέ αυγό πάνω σε καπνιστό χοιρομέρι και αφράτο ψωμάκι brioche, περιχυμένο με μία κομψή χειροποίητη hollandaise. Ενώ παραγγείλαμε και τα Smashed Avocado πάλι με αυγό ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί άνθρακα με κρέμα αβοκάντο, ολόκληρες φέτες αβοκάντο και καπνιστό σολομό, για να έχουμε άποψη, η οποία να σας πούμε πως ήταν η καλύτερη!

Info: Κυριαζή 19, Κηφισιά, 2106230775

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει από κοντά την μαγική εμπειρία The Dalliance House στην Κηφισιά, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 120 ευρώ για 2 άτομα.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @thedalliancehouse_official & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/CuOd4Z7NccQ/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Instagram μας καθώς και στο Blog της Majenco.

#TheDallianceHouse #Kifissia #Brunch #Lunch #Dinner #AllDayRestaurantBar #Cocktails #RestaurantBar #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ