Mr. Peacock: Το all day café bar που έβαλε ξανά το Χαλάνδρι στην κορυφή των επιλογών μας

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Mr. Peacock: Το all day café bar που έβαλε ξανά το Χαλάνδρι στην κορυφή των επιλογών μας

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο Mr. Peacock στο Χαλάνδρι, το all day café bar με τον υπέροχο κήπο και τη fun διάθεση.

Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά

Το Mr. Peacock ανήκει σε εκείνα τα μαγαζιά που εύκολα γίνονται «στέκια», που η αύρα τους και η θετική τους ενέργεια, το στυλ και η διακόσμησή τους, μας κάνουν να νιώθουμε άνετα από την πρώτη στιγμή που θα περάσουμε την πόρτα τους. Όπως βρήκαμε το αγαπημένο μας spot κάτω από τα δέντρα και μέσα στην υπέροχη, λίγο κρυφή, και τεράστια αυλή του Mr.Peacock, συζητούσαμε ακριβώς αυτό, ποιο είναι εκείνο το μαγικό στοιχείο που κάνει ορισμένα μαγαζιά να μας δίνουν ευθύς αμέσως την αίσθηση πως εδώ θα περάσουμε όμορφα και θα νιώθουμε «σαν στο σπίτι μας».

peacock.jpg

Το τόσο χαρούμενο και γεμάτο positive vibes Mr. Peacock προσγειώθηκε στην busy σκηνή του Χαλανδρίου πριν περίπου 8 χρόνια, και από την πρώτη στιγμή έγινε το αγαπημένο meeting point ενός πολυποίκιλου κοινού που έψαχνε με πάθος να βρει το δικό του στέκι. Κάπου που η μέρα θα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με ποιοτικό καφέ και λαχταριστό brunch, θα συνεχίζει με προσεγμένες comfort προτάσεις σε φαγητό όλη μέρα και θα προσφέρει ιδιαίτερα και ψαγμένα cocktails, που απολαμβάνονται σε ένα όμορφο περιβάλλον από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, συνοδευόμενα από τα λαχταριστά πιάτα του all-day μενού του.

peacock2.jpg

Μπορεί μόλις να υποδεχτήκαμε τον Σεπτέμβριο, αλλά το καλοκαίρι ακόμη καλά κρατεί, και στο Mr. Peacock κάπως νιώθουμε πως θα είναι πάντα καλοκαίρι. Είναι τα χαρούμενα χρώματα και η έντονα fun διάθεση, είναι οι φιλόξενες γωνιές κάτω από τα δέντρα, είναι το αληθινό χαμόγελο των ανθρώπων του μαγαζιού, είναι τα ιδιαίτερα mural και οι ταπετσαρίες στους τοίχους και οι φωτισμένες με neon λεπτομέρειες.

peacock3.jpg

Πάντως σίγουρα το φορτηγάκι-μπαρ που έχει «παρκάρει» για καλά στον κήπο και σερβίρει τα καλύτερα aperitivo της περιοχής βάζει τη δική του πινελιά και στο χώρο και στη διάθεσή μας, αφού όπως μαθαίνουμε αποτελεί το απόλυτο hot spot του Mr. Peacock, και όχι άδικα.

peacock_4.jpg

Ιάκωβος Αποστολάτος, Λευτέρης Μπακόπουλος, Χάρης Δάρρας, ιδιοκτήτες του Mr. Peacock

Οι τέσσερις ιδιοκτήτες του Mr. Peacock, o Ιάκωβος Αποστολάτος, ο Λευτέρης και ο Γιάννης Μπακόπουλος και ο Χάρης Δάρρας, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ένα all day venue ακριβώς όπως αυτά που θα ήθελαν οι ίδιοι να συχνάζουν, και η συνταγή της επιτυχίας αποδείχθηκε αλάνθαστη. «Ήμασταν πρώτα συνεργάτες που εκτιμούσαμε ο ένας τον άλλον και είχαμε δουλέψει μαζί και στη συνέχεια γίναμε και φίλοι. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μαζί το Mr. Peacock, ένα μαγαζί στο οποίο θέλουμε να πηγαίνουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι!», μας λέει με χαμόγελο ο Ιάκωβος Αποστολάτος, ένας εκ των ιδιοκτητών του μαγαζιού.

Φυσικά κανένα μαγαζί, όσο όμορφο και να είναι, δεν μπορεί να στηρίξει την επιτυχία του μόνο στην ατμόσφαιρα και το feeling του, και έτσι το Mr. Peacock φρόντισε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του να προσφέρει υψηλή ποιότητα σε κάθε τι που βγαίνει από την κουζίνα ή το μπαρ του. Εδώ βρίσκουμε ένα από τα καλύτερα brunch της πόλης που συνοδεύεται με χαρά από υπέροχους φρέσκους χυμούς, αλλά και προσεγμένες επιλογές σε πιάτα με ξεκάθαρα comfort στυλ και ποιοτικά υλικά, που γίνονται η ιδανική πρόταση για lunch ή dinner, παρέα πάντα με εξαιρετικά cocktails που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

peacock_5.jpg

To πανέμορφο και healthy Super Bowl

Επιλέγοντας λοιπόν από τον πλούσιο κατάλογο, ξεκινήσαμε φυσικά με brunch και με δροσιστικούς χυμούς. Πιο συγκεκριμένα πρώτο ήρθε το απολαυστικό και ultra-healthy Super Bowl με γιαούρτι με πουρέ φράουλας, μέλι, granola, ολόφρεσκα φρούτα και σπόρους chia, που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να το φωτογραφίζουμε πριν το φάμε μέχρι την τελευταία μπουκιά.

peacock_6.jpg

To λαχταριστό Scrambled Eggs Brioche Sandwich

Σειρά μετά είχαν τα αυγά -άλλωστε brunch χωρίς αυγά δεν γίνεται!-, όπου λατρέψαμε το Avocado Toast με αυγά ποσέ, αβοκάντο και τσιπς γλυκοπατάτας και κέιλ, αφού ήταν απίθανα νόστιμο και όσο χρειάζεται χορταστικό. Στην ίδια κατηγορία, και απόλυτο must-taste, το λαχταριστό Scrambled Eggs Brioche Sandwich, όπου το ζεστό και βουτυρένιο brioche γεμίζεται με ένα απολαυστικό μείγμα από αυγά scrambled, τυρί κρέμα με τρούφα, μπέικον και τυρί τσένταρ.

peacock_10.jpg

Δροσιά και απόλαυση με τους ολόφρεσκους φυσικούς χυμούς

Και επειδή δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τις βιταμίνες μας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους best seller φυσικούς χυμούς με τα απίθανα χρώματα και την εντυπωσιακή παρουσίαση, όπως το Power Boost με ginger, αγαύη, αγγούρι, ανανά, πορτοκάλι, λεμόνι, μπανάνα και σπανάκι, αλλά και το Tropical Boost με raspberry, φράουλα, μάνγκο, πορτοκάλι, μέλι και σπόρους chia.

peacock_11.jpg

Τα Rigatoni Truffle Mush με ποικιλία μανιταριών

Ιδανικό πιάτο για ένα γευστικό lunch break, τα Rigatoni truffle mush, τέλεια βρασμένα με μία πλούσια ποικιλία μανιταριών, βελούδινη κρέμα παρμεζάνας και λάδι τρούφας, ενώ αν είστε λάτρεις της πίτσας, εδώ πρέπει να δοκιμάσετε την Mushroom & Goat Cheese, με την υπέροχη ζύμη της να στολίζεται από μανιτάρια, μοτσαρέλα, κατσικίσιο τυρί, φρέσκια ρόκα και λάδι τρούφας.

peacock_12.jpg

Το συννεφένιο Bao Burger με τις τραγανές πατάτες

Αν πάλι αναζητάτε κάτι πιο πληθωρικό, το συννεφένιο Bao Burger με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, coleslaw, τσένταρ σως και sweet chilli mayo είναι η απόλυτη επιλογή, με τις τραγανές πατατούλες του να τρώγονται με το χέρι χωρίς σταματημό.

peacock_16.jpg

Τα Pork Tacos με guacamole και pico de gallo

Οι οπαδοί των street food επιλογών με βεβαιότητα θα ενθουσιαστούν με τα παιχνιδιάρικα Pork tacos με pulled pork, guacamole, pico de gallo και sour cream, αλλά και με τα Bao Buns με χοιρινή πανσέτα με λάχανο κίμτσι, μαγιονέζα τρούφας, BBQ σως και σουσάμι. Δεν υπάρχει πιο τέλειο συνοδευτικό για να απολαύσει κανείς το ποτό ή το cocktail του, όταν επιθυμεί να τσιμπήσει κάτι, αλλά δεν θέλει να φάει κανονικά.

peacock_20.jpg

To κολασμένο Ferrero Tower Pancakes

Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως το Mr. Peacock φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα pancakes του, και μετά το εντυπωσιακότατο Ferrero Tower Pancakes με τις έξι στρώσεις pancakes με πραλίνα Ferrero, bitter σοκολάτα και κροκάν φουντουκιού που δοκιμάσαμε, ξέρουμε να σας πούμε ακριβώς το γιατί.

peacock_21.jpg

O Δημήτρης Δημητρίου, Head Bartender

Φυσικά το Mr. Peacock και η τεράστια και φιλόξενη μπάρα του εξειδικεύονται στα cocktails, τόσο τα κλασσικά όσο και τα πειραγμένα, με τον Head Bartender του Δημήτρη Δημητρίου να μας λέει πως «εδώ θέλουμε τα cocktail μας να είναι προσεγμένα και σωστά φτιαγμένα, δεν μας ενδιαφέρει να εντυπωσιάζουμε τον κόσμο με περιττά πράγματα, θέλουμε να κάνουμε ουσιαστική δουλειά και να κερδίζουμε τις εντυπώσεις με την ποιότητα και τις γεύσεις μας».

peacock_40.jpg

La Chili Verde, Coco Berry Paloma, Zombie

Εμείς πάντως πολύ εντυπωσιαστήκαμε και με τα τρία cocktails που δοκιμάσαμε. Από το το πολύ καλοκαιρινό La Chili Verde με τεκίλα infused με αγγούρι και chilli και το κατακόκκινο Coco Berry Paloma με τεκίλα, ginger, lime, αγαύη, καρύδα, blueberries και σόδα μέχρι το πληθωρικό Zombie με blend από διαφορετικά ρούμια, passion fruit, εσπεριδοειδή και bitters δεν καταφέραμε να επιλέξουμε ποιο ήταν το πιο αγαπημένο μας.

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ η all-day καρδιά του Χαλανδρίου χτυπάει στον πιο όμορφο και πράσινο κήπο της περιοχής, όπου οι γεύσεις δίνουν το λόγο στις μουσικές και στον χαρούμενο κόσμο που παίρνει θέση κάτω από τα δέντρα.

Info: Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, 2106800390

Διαγωνισμός

Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 3 τυχερές νικήτριες να ζήσουν από κοντά την υπέροχη εμπειρία Mr. Peacock στο Χαλάνδρι, κερδίζοντας η καθεμία ένα γεύμα αξίας 60 ευρώ για 2 άτομα.

Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:

📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr

📍 Follow @queengr, @mrpeacock.athens & @majenco

📍 Kάντε mention δύο φίλους

Καλή επιτυχία!

https://www.instagram.com/p/Cwo9PFMokGH/

Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο Instagram μας καθώς και στο Blog της Majenco.

#MrPeacock #Chalandri #Coffee #Brunch #Lunch #Dinner #AllDayRestaurantBar #Cocktails #RestaurantBar #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #WeShareFoodLoveAndFeelings #Giveaway #Διαγωνισμος #Majenco #Kounelly

Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ