Barbarossa Athens: Το απόλυτο hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας υποδέχεται την άνοιξη

The Food Tour: Η περιήγηση της Σαμάνθας Αποστολοπούλου και της Νέλλης Καλαμαρά στα εστιατόρια της Αθήνας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο διάσημο Barbarossa Athens μέσα στο 91 Athens Riviera για κορυφαίες θαλασσινές δημιουργίες σε ένα μοναδικό σκηνικό.
Γράφει η Νέλλη Καλαμαρά
Με την άνοιξη να βρίσκεται πλέον και επίσημα εδώ και το καλοκαίρι να μην αργεί πια, η αθηναϊκή Ριβιέρα περνάει απόλυτα στο προσκήνιο. Έτσι και εμείς αποφασίσαμε να επισκεφθούμε ένα από τα πλέον διάσημα εστιατόρια των νοτίων προαστίων, και ολόκληρης της χώρας μας, το Barbarossa Athens, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη νέα σεζόν πιο όμορφο από ποτέ.

Το δημοφιλές restaurant brand, που ξεκίνησε από τη Νάουσα της Πάρου το 1987 για να φτάσει να αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ονόματα της εστιατορικής σκηνής της χώρας μας, και όχι μόνο, απέκτησε το αθηναϊκό spot του μέσα στο άκρως εντυπωσιακό 91 Athens Riviera μόλις πέρσι το καλοκαίρι. Και από την πρώτη στιγμή κέρδισε όλες τις εντυπώσεις για όλους τους σωστούς λόγους, ενώ συνολικά το Barbarossa θα έχει πολλά ακόμη συναρπαστικά νέα να μοιραστεί μαζί μας στο άμεσο μέλλον, και όσον αφορά στην Ελλάδα και όσον αφορά σε διάσημους προορισμούς του εξωτερικού.
«Όραμα του ιδρυτή μας, Ευγένιου Χαμηλοθώρη, υπήρξε εξαρχής το να μεταφέρει τη γεύση και τη φιλοσοφία της κυκλαδίτικης κουζίνας σε όλο τον κόσμο, και το κατάφερε. Ένα από τα συστατικά της επιτυχίας μας είναι σίγουρα η εμμονή του κ.Χαμηλοθώρη με την ποιοτική πρώτη ύλη. Εάν τα υλικά δεν είναι κορυφαίας ποιότητας και από εγγυημένους προμηθευτές, δεν περνάνε ούτε απέξω από την κουζίνα μας», μας λέει με υπερηφάνεια ο F&B του Barbarossa World, Αχιλλέας Γεωργιάδης.

Το Barbarossa Athens, που όπως είπαμε βρίσκεται μέσα στο εντυπωσιακό 91 Athens Riviera στη Βούλα, είναι πραγματικά πανέμορφο, με τον αέρινο εσωτερικό χώρο να ενωποιείται νοητά με τον τεράστιο εξωτερικό μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες. Τα φυσικά υλικά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, με το εκλεπτυσμένο περιβάλλον και την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια να μαρτυρώνται στις λεπτομέρειες που κάνουν όλη τη διαφορά.

Μαρμάρινες επιφάνειες, εκτενής χρήση ξύλου, προσεγμένα διακοσμητικά, τέλεια στρωμένα τραπέζια με ολόλευκα τραπεζομάντηλα και αριστοτεχνικά διπλωμένες πετσέτες, custom made πιάτα και αντικείμενα, καθώς και μία άκρως ενημερωμένη κάβα με σπάνιες ετικέτες, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό πάνω στη θάλασσα.

Έξυπνα χωρισμένες γωνιές χαρίζουν την απαραίτητη ιδιωτικότητα σε όσους θέλουν να είναι μέρος της ζωντανής ατμόσφαιρας, αλλά συνάμα επιθυμούν μικρές δόσεις αποκλειστικότητας, ενώ η θέα του πανέμορφου εξωτερικού χώρου στεφανώνει κάθε σημείο του εστιατορίου.

Ο τεράστιος εξωτερικός χώρος προσφέρει αυτήν την υπέροχη καλοκαιρινή αίσθηση του νησιού αλλά στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της, με τις βουκαμβίλιες να δίνουν το «παρών» και τη μεγάλη πισίνα να διαδέχεται τη χρυσή άμμο και φυσικά τη θάλασσα.

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες εύκολα μας φανταζόμαστε με ένα πολύχρωμο cocktail στο χέρι να απολαμβάνουμε τον ήλιο καθισμένες αναπαυτικά στις ξαπλώστρες και τους καναπέδες, πριν περάσουμε στο τραπέζι μας για να απολαύσουμε μερικά τα πιο λαχταριστά θαλασσινά πιάτα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ.

Ο Executive Chef Θανάσης Κακαράς και ο Chef de Cuisine Νίκος Κουτσούκος έχουν δημιουργήσει ένα μενού που μιλάει απευθείας στην καρδιά κάθε sophisticated foodie, και φυσικά επικεντρώνεται με συνέπεια στο ψάρι και τα θαλασσινά, χωρίς να λείπουν όμως και ορισμένες εκλεκτές κοπές για τους ορκισμένους meat lovers.

Εμείς, γνωστές για την έλλειψη εγκράτειας που μας χαρακτηρίζει, φυσικά και δεν αρκεστήκαμε στα βασικά, και δοκιμάσαμε πολλά και διαφορετικά, τα οποία και ευθύς αμέσως θα μοιραστούμε μαζί σας. Ξεκινήσαμε λοιπόν ίσως με την καλύτερη ταραμοσαλάτα της Αθήνας, που εδώ για την ακρίβεια έρχεται σε μορφή mousse αρτυμένη με πέρλες από ελαιόλαδο, τρίμμα από αυγοτάραχο και ένα υπέροχο cracker από άνθρακα. Εμείς αποφασίσαμε να τη δοκιμάσουμε και μαζί με το χειροποίητο προζυμένιο ψωμί του Barbarossa -που συνοδεύεται από βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Πελοποννήσου- και για ακόμη μία φορά δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας.

Συνεχίσαμε με ένα ονειρεμένο tartare βασιλικού καβουριού με πικάντικη μαγιονέζα, λαδολέμονο yuzu και μία ιδέα από τρούφα, που γέμιζε το στόμα φρεσκάδα της θάλασσας και τέλειες οξύτητες σε κάθε μπουκιά.

Δροσερή και όμορφα πληθωρική, η διάσημη σαλάτα Barbarossa με πανδαισία εποχικών λαχανικών συνοδεύεται από ένα φινετσάτο dressing με σωστές ισορροπίες, ενώ το μαριναρισμένο mango δίνει μία εξωτική νότα που απογειώνει τη συνολική γεύση.

Οι πικάντικες καραβίδες με λάδι chilli, vongole και φέτα, μία δημιουργική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου «σαγανάκι», τραβούν τα βλέμματα με την όμορφη παρουσίαση, αλλά σίγουρα κερδίζουν τους περισσότερους πόντους στη γεύση, γεγονός που υποστηρίζεται από την παραμονή αυτού του πιάτου στα best seller του Barbarossa εδώ και πολύ καιρό.

Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε πως σε έναν από τους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές του γεύματός μας αναδείχθηκε η «ψαριέρα» και πιο συγκεκριμένα οι γαρίδες σχάρας Ο.Ο. από την ψαριέρα, που ξάπλωσαν στην έμπειρη σχάρα, ψήθηκαν αριστοτεχνικά, συνοδεύτηκαν από ένα βούτυρο από τα κελύφη του αστακού και ήρθαν στο τραπέζι μας λάμποντας κυριολεκτικά δια της απλότητάς τους. Ίσως ένα από τα ωραιότερα πιάτα που έχουμε φάει ποτέ, κατά κοινή παραδοχή.

Πολύ δημοφιλές επίσης και εξαιρετικά νόστιμο το καλαμάρι σχάρας με μία κρέμα από τον παραπάνω θεϊκό ταραμά, ένα κους κους από κουνουπίδι και πίκλες μουστάρδας.

Εξαιρετικό στο δάγκωμα και βαθιά γευστικό το χταπόδι σχάρας, συνοδευόμενο από μία τέλεια βρασμένη σαλάτα από όσπρια, λευκό βαλσάμικο ξίδι και μελάσα.

Ειδική μνεία απαιτεί το κορυφαίο κριθαρότο αστακού με τα πληθωρικά κομμάτια του αστακού να αγκαλιάζονται τρυφερά από το στην εντέλεια χυλωμένο κριθαράκι και διάσπαρτα ζουμερά κομμάτια ημιλιαστης τομάτας. Το εστραγκόν έρχεται και βάζει αυτήν την έξτρα πινελιά που κάνει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά σε ένα από τα ωραιότερα πιάτα του μενού.

Η σφυρίδα φιλέτο με ψητά λαχανικά και μία πολύ σωστά δεμένη σάλτσα λεμονόχορτου είναι ένα πιάτο άρτιο, πάρα πολύ καλά μαγειρεμένο και απόλυτα ιδανικό για όσους ξέρουν να εκτιμούν τις εκλεπτυσμένες και φινετσάτες γεύσεις, ενώ δεν αγαπούν τις υπερβολές.

Δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθείτε, φυσικά και δοκιμάσαμε σχεδόν όλα τα γλυκά, και έχουμε να σας πούμε πως το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο. Ειλικρινά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε μεγάλο νικητή, αφού ήταν όλα κολασμένα. Η αρχή έγινε με το πολύ εντυπωσιακό pistachio cremeux με κρέμα φιστικιού, λευκή σοκολάτα, crumble βανίλιας, καραμελωμένα αμύγδαλα και μία τραγανή φλωρεντίνα φιστίκι στην κορυφή, από το οποίο δεν αφήσαμε ούτε καραμελωμένο ψίχουλο για να λέμε την αλήθεια.

Μετά όμως, και αφού ορκιζόμασταν πως δεν θα φάμε τίποτα ακόμη, ήρθε το διάσημο signature Banoffee Barbarossa και καταλάβαμε αμέσως γιατί είναι διάσημο και signature. Μπορεί να μην είναι όσο φωτογενές είναι το προηγούμενο και σίγουρα όχι όσο το επόμενο επιδόρπιο, όμως αποτελεί ένα από τα καλύτερα desserts που έχουμε δοκιμάσει τις τελευταίες σεζόν. Crumble αμυγδάλου, πραλίνα φουντουκιού, καραμέλα βουτύρου, μπανάνα, σαντιγί, βούτυρο και ειλικρινά δεν μπορούμε να περιγράψουμε κάτι περισσότερο, πρέπει να το δοκιμάσετε.

Τέλος, περάσαμε σε ένα από τα πιο φωτογενή επιδόρπια που έχουμε δει ποτέ, το πανέμορφο Cotton candy cherry tree, που φοβόμασταν να το φάμε για να μην το χαλάσουμε. Αέρινη μους γιαουρτιού δένει με υψηλής ποιότητας λευκή σοκολάτα, ζουμερά κεράσια αμαρένα και φυσικά μαλλί της γριάς, που ξυπνά παιδικές μνήμες.
Κλείνοντας να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως το Barbarossa Athens φιλοξενεί τα πιο επικά -και διάσημα από την Πάρο- napkin parties κάθε Παρασκευή με lives και πολλές εκπλήξεις, ορίζοντας εκ νέου το festive dining στην αθηναϊκή Ριβιέρα.
Info: Λ. Αλκυονίδων 4, Βούλα, 6937426936, www.barbarossaathens.com
Διαγωνισμός
Super Διαγωνισμός από τη στήλη του #Queengr #TheFoodTour που επιμελούνται oι @majenco και @kounelly
Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά για εσάς, τις αναγνώστριες του Queen, την ευκαιρία για 1 τυχερή νικήτρια να ζήσει την απόλυτη εμπειρία Barbarossa Athens στη Βούλα, κερδίζοντας ένα δείπνο αξίας 400 ευρώ για 2 άτομα (καθημερινά, εκτός Παρασκευής και Κυριακής).
Για τη συμμετοχή σας, αρκούν αυτά τα βήματα:
📍 Kάντε like στο IG post του Queen.gr
📍 Follow @queengr, @barbarossa.athens & @majenco
📍 Kάντε mention δύο φίλους
Καλή επιτυχία!
Η νικήτρια θα ανακοινωθεί την Τρίτη 29 Απριλίου στο Instagram μας, καθώς και στο Blog της Majenco.
#BarbarossaAthens #AthenianRiviera #91AthensRiviera #Lunch #Dinner #Cocktails #FoodLovers #SuperGiveaway #TheFoodTour #Foodies #WeLoveToEat #DineAndWine #QueenFoodTour #Διαγωνισμος #Giveaway #WeShareFoodLoveAndFeelings #Majenco #Kounelly #Restaurant
Διάβασε τους όρους του διαγωνισμού εδώ