Τι είναι το ellaOne, τι δεν είναι και πώς δρα

Γωγώ Φούντα
Τι είναι το ellaOne, τι δεν είναι και πώς δρα

Ένας αναλυτικός οδηγός

To ellaOne είναι το χάπι της επόμενης μέρας και ανήκει στη νέα γενιά μεθόδων επείγουσας αντισύλληψης. Πριν λοιπόν μπείτε στη διαδικασία να το χρησιμοποιήσετε, καλό θα ήταν να ξέρετε κάποια πολύ βασικά πράγματα γι΄αυτό:

- Το ellaOne μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή εάν η μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε.

- Το ellaOne είναι αποτελεσματικό τη στιγμή που χρειάζεται περισσότερο, γιατί μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη ακόμα και λίγο πριν την ωορρηξία – όταν ο κίνδυνος να μείνετε έγκυος είναι μεγαλύτερος.

- Το ellaOne δρα καθυστερώντας την απελευθέρωση του ωαρίου. Έτσι, τη στιγμή της απελευθέρωσης του ωαρίου (ωορρηξία), τα σπερματοζωάρια που βρίσκονται στο σώμα σας δεν είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο.

- Κάθε δισκίο ellaOne περιέχει 30 mg οξικής ουλιπριστάλης

- Το ellaOne πρέπει να ληφθεί το συντομότερο δυνατό, αλλά όχι αργότερα από 5 ημέρες (120 ώρες) μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου.

- Το ellaOne είναι κατάλληλο για κάθε γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας.

- Το ellaOne μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του κύκλου.

Τι δεν είναι το ellaOne:

- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κανονική μέθοδος αντισύλληψης

- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αντισυλληπτικό μέσο για μελλοντική επαφή

- ΔΕΝ χρησιμοποιείται για να προκαλέσει άμβλωση

- Το ellaOne ΔΕΝ επηρεάζει τη γονιμότητά σας

Πώς δρα το ellaOne:

Μετά την επαφή χωρίς προφυλάξεις, τα σπερματοζωάρια περιμένουν να απελευθερωθεί το ωάριο. Το ellaOne καθυστερεί την απελευθέρωση του ωαρίου από την ωοθήκη ώστε τα σπερματοζωάρια να μην είναι πλέον ικανά να σας αφήσουν έγκυο.

Ενημερωθείτε στο www.ellaone.gr

Το υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν: διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης-συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.