5 (σημαντικά) πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον οργασμό σου

5 (σημαντικά) πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον οργασμό σου

Η επιστημονική διάσταση της πιο απολαυστικής στιγμής της ημέρας

Ο οργασμός είναι παυσίπονο
Σταματά επιτέλους τη δικαιολογία ότι έχεις πονοκέφαλο. Πλέον είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ένας καλός οργασμός σε ανακουφίζει από κάθε είδους πόνο όπως τα αρθριτικά ή οι πόνοι μετά το χειρουργείο. Η εξήγηση είναι απλή. Το σώμα με την κορύφωση απελευθερώνει τη χημική ουσία, οξυτοκίνη η οποία σου προσφέρει θετικά συναισθήματα και ανακούφιση των πόνων. Βέβαια έχει επίδραση για περίπου 10' αλλά και αυτό είναι κάτι. Ίσως ένας μαραθώνιος σεξ να είναι η καλύτερη λύση!

Η χρήση προφυλακτικού δεν επηρεάζει την ποιότητα του οργασμού σου
Μην μπεις καν στην σκέψη πως η χρήση προφυλακτικού δρα ανασταλτικά στην κορύφωσή σου. Οι επιστήμονες βρήκαν πως οι γυναίκες έχουν οργασμό με ή χωρίς προφυλακτικό το ίδιο τακτικά. Και τελευταία έχει προστεθεί και ένα καινούριο εύρημα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Debby Herbenick το προφυλακτικό βοηθάει στον οργασμό σου καθώς ο άντρας φορώντας το κάνει περισσότερη ώρα σεξ, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στο σώμα σου να προετοιμαστεί για τη μεγάλη στιγμή.

Το 30% των γυναικών δε φτάνει εύκολα σε οργασμό
Αν έχεις πρόβλημα να φτάσεις στο... τέλος δεν είσαι η μόνη. Σύμφωνα με στατιστικά του εξωτερικού 1 στις 3 γυναίκες έχουν δυσκολία να ολοκληρώσουν κατά την ερωτική συνεύρεση. Και επιπλέον το 80% των γυναικών δυσκολεύεται να φτάσει στην κορύφωση μόνο με τη διείσδυση. Η γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία είναι συχνή και αγγίζει το 43% των γυναικών. Συνήθως, όμως, σχετίζεται με ασθένειες όπως η κατάθλιψη, ο θυρεοειδής ή ο διαβήτης.

Ο οργασμός γίνεται καλύτερος όσο μεγαλώνεις!
Θες να γίνεις ξανά 20 χρονών; Ξανασκέψου το! Γιατί ένα από τα πράγματα που βελτιώνεται όσο μεγαλώνει η γυναίκα είναι η ποιότητα και η συχνότητα των οργασμών της! Επιστημονικά αυτό σχετίζεται με την εμπειρία που αποκτά η γυναίκα και την αυτοπεποίθηση που έρχεται σε αυτό το πεδίο της ζωής της. Ακόμη η οικειότητα που έχει μία γυναίκα σε μια μόνιμη σχέση βοηθάει την σεξουαλική της αυτοπεποίθηση της.

Σε σπάνιες περιπτώσεις ο οργασμός μπορεί να συμβεί χωρίς διέγερση
Όλοι έχουμε ακούσει γυναικείες ιστορίες πως μια γυναίκα έφτασε στην κορύφωση χωρίς διέγερση κάνοντας μια άσχετη δραστηριότητα. Οι τυχαίοι οργασμοί (σπάνιες βέβαια περιπτώσεις) που έρχονται κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων μπορεί να οφείλονται σε μικρές δονήσεις του σώματος και στη συγκέντρωση αίματος στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη:

Κάτι θέλει να σου πει... 8 σημάδια αποκαλύπτουν ότι σε θέλει για κορίτσι του

DPG Network