Αν θες να κρατήσεις τη σχέση σου αυτά είναι τα 3 μυστικά

Αν θες να κρατήσεις τη σχέση σου αυτά είναι τα 3 μυστικά

Οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι συνειδητές επιλογές

Το να ερωτευτείς είναι υπέροχο. Το να διατηρήσεις αυτή τη σχέση είναι δύσκολο. Στις ερωτικές σου σχέσεις πρέπει να κάνεις συνειδητές επιλογές. Χρειάζεται η μονογαμία, χρειάζεται ο διάλογος, χρειάζεται η ανεξαρτησία σου και η προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να καλυφθούν τα προσωπικά "θέλω" και ταυτόχρονα τα "θέλω" του άλλου. Αυτές είναι τρεις προϋποθέσεις που θα σε βοηθήσουν να μείνεις μαζί του περισσότερο ερωτευμένη και να διατηρήσεις τη σχέση σας για χρόνια.

1. Πήγανε αργά. Μπαίνοντας σε μια σχέση πάντα βιάζεσαι. Θες να ξέρεις που πάει η σχέση, θες να σου πεις "σ'αγαπώ", θες να μείνετε στο ίδιο σπίτι, θες τα μωρά... Πολλές φορές εξαιτίας μιας σχέσης μπορεί να χαθείς από φίλους, οικογένεια ακόμη και από τις αγαπημένες δραστηριότητές σου για να είσαι μαζί του. Η καλύτερη συμβουλή για να μείνετε μαζί για καιρό είναι να μείωσεις ρυθμό στα θέλω σου. Άσε τα πράγματα να εξελιχθούν όπως πρέπει με τον χρόνο. Γιατί βιάζεσαι;

2. Μίλα για τις ανάγκες σου. Αυτό είναι σημαντικό μυστικό για μια σχέση που θα μετρά χρόνια διάρκειας. Αυτό σημαίνει πως είτε θες περισσότερο χρόνο μαζί του, είτε θες λίγες μέρες διάλειμμα για να δεις τους φίλους σου πρέπει να το πεις. Μην παραμελείς τον εαυτό σου για το καλό της σχέσης και μην κρύβεις τις ανάγκες σου για πολύ καιρό. Θα γυρίσει εναντίον σου.

3. Μάθε να λες όχι. Το να βυθιστείς στη συνήθεια του "ναι" είναι σημάδι πως εγκαταλείπεις τον εαυτό σου και παραμελείς τις ανάγκες σου στο όνομα της σχέσης. Μπορεί να σου φαίνεται μικρό τώρα, αλλά σε μια μακροχρόνια σχέση είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να διατηρήσεις την αυτονομία σου δίπλα στο ταίρι σου. Πρέπει να καταφέρεις να είσαι συνδεδεμένη και με εκείνον αλλά και με σένα. Αν διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου σε κάνει μια αυτόνομη παρουσία και έτσι μόνο θα διατηρηθεί το πάθος και η έλξη με τον σύντροφό σου για χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Μπορείς να κάνεις έναν άντρα - player να σε θέλει για σχέση