Σχέση από απόσταση: Οδηγός επιβίωσης για εσένα που (θα) βρίσκεσαι μακριά του

Πατουχέα Μαριάννα
Σχέση από απόσταση: Οδηγός επιβίωσης για εσένα που (θα) βρίσκεσαι μακριά του

Φεύγει. Και τώρα τι γίνεται;

Φίλη μου, πριν ξεκινήσουμε άσε με να σου εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση μου. Σε νιώθω. Είτε ήρθε το χαρτί του στρατού και το έτερόν σου ήμισυ ετοιμάζεται να υπηρετήσει την πατρίδα, είτε μόλις δώσατε Πανελλήνιες και ο φόβος του να περάσει στην επαρχία όλο και μεγαλώνει, είτε η οικονομική κρίση σας έχει οδηγήσει αυτόν εδώ και εσένα εκτός Ελλάδας για δουλειά.. άκουσέ με. Ναι, για κανέναν δεν είναι εύκολο αλλά αν μπορώ να συνοψίσω όλα όσα θέλω να σου πω σε μια φράση αυτή θα ήταν «Όταν κάτι το θέλεις, πάντα κρατάει».

Σε πειράζει να ξεκινήσω με την προσωπική μου εμπειρία; Όταν έδωσα εγώ Πανελλήνιες και το δικό μου έτερον ήμισυ βρέθηκε ξαφνικά στην άλλη άκρη της Ελλάδας κάπως ταρακουνήθηκα. Εντάξει, μπορεί να ήμουν προετοιμασμένη για αυτό αλλά όταν έπρεπε να μπει στο πλοίο και εγώ έμεινα πίσω να κουνάω το μαντήλι βλέποντάς το να απομακρύνεται.. ήταν δύσκολο. Όλοι μου έλεγαν να το πάρω απόφαση, ότι δε θα κρατήσει, ότι σχέσεις από απόσταση δεν διατηρούνται και το γνωστό «μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται» είχε γίνει το μότο του περίγυρού μου.

1200px Departure

Σήμερα, δύο χρόνια μετά έχω και επίσημα επιβεβαιώσει όλα όσα πίστευα και έχω διαψεύσει όλους αυτούς που με σιγουριά με έβλεπαν ελεύθερη μέσα στο επόμενο διάστημα: Και κρατάνε, και διατηρούνται και πιο δυνατές γίνονται αυτές οι σχέσεις. Βέβαια, χρειάζονται κάποιες υποχωρήσεις, κάποιους συμβιβασμούς και σίγουρα υπομονή.

Υπομονή γιατί ξαφνικά δε θα μένετε κοντά και κατ’ επέκταση δε θα βλέπεστε συχνά. Δε θα κοιμάστε μαζί συχνά και κυρίως δε θα μπορείτε να λύνετε τις διαφορές σας από κοντά. Κοινώς, θα τσακώνεστε από απόσταση και αν με ρωτάς, δεν ξέρω τι με δυσκόλεψε περισσότερο από αυτό το θέμα.

Υποχωρήσεις γιατί κατά πάσα πιθανότητα οι ζωές σας δε θα συμβαδίζουν. Εκείνος μπορεί να μένει στο στρατόπεδο ολημερίς και ολονυχτίς και εσύ θα θέλεις να πίνεις τα ποτάκια σου που και που με τις φίλες σου. Αν έχει κατανόηση, όλα θα κυλήσουν ομαλά. Αν, όμως, ζηλεύει –που σε λογικά πλαίσια δε μας πειράζει- να είσαι προετοιμασμένη για σκηνές και τσακωμούς. Αυτό είναι το δεύτερο σε δυσκολία κατ’ εμέ θέμα που θα αντιμετωπίσεις.

Η επικοινωνία είναι επίσης είναι θέμα που θα πέσει στο τραπέζι. Κυριολεκτικά η επικοινωνία, αφού από εκεί που όταν θέλατε να συζητήσετε κάτι συναντιόσασταν την ίδια μέρα τώρα θα πρέπει να μιλήσετε μόνο στο τηλέφωνο (στην καλύτερη των περιπτώσεων μέσω Skype) και να αναλύσετε ό,τι σας απασχολεί.. από μακριά.

Πέρα από την υπομονή, τις υποχωρήσεις και την επικοινωνία, υπάρχει μια βασική έννοια, μια μαγική λέξη χωρίς την ύπαρξη της οποίας η σχέση είναι σίγουρο ότι δε θα κρατήσει. Και το όνομα αυτής, εμπιστοσύνη. Ναι φίλη μου, αν δεν τον εμπιστεύεσαι πολύ φοβάμαι ότι δε θα παραμείνεις για καιρό σε σχέση. Κι αν παραμείνεις, οι τσακωμοί, οι φωνές και τα κλάματα θα γίνουν δεύτερη φύση σου.

Ειδικά, αν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών που.. «δε φοβάμαι τον Μάκη, όλες τις υπόλοιπες φοβάμαι», λυπάμαι που στο λέω, αλλά θα πρέπει να αναθεωρήσεις τα πιστεύω σου πριν ο Μάκης φύγει. Οριστικά.

e4a6e4d15c8987495854565fa0ec2191 copy copy


Δες ακόμα:

Μήπως η ερωτική σου ζωή χρειάζεται μια ανανέωση; Θα την έχεις με 5 απλά βήματα

Τον θέλεις; Τι να ΜΗΝ κάνεις για να γίνει δικός σου