Πήρες διαζύγιο; Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Πατούλια Κατερίνα
Πήρες διαζύγιο; Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Γιατί πρέπει να εκτιμήσεις βαθιά το διαζύγιο που πήρες

Το διαζύγιο είναι κάτι που έρχεται να σε χτυπήσει κατακέφαλα, είτε το ήθελες, είτε όχι. Ειδικά όταν βγαίνει εκείνο το άτιμο το τελευταίο χαρτί και κλείνει ο κύκλος του γάμου σου, μένεις να αναρωτιέσαι «και τώρα τι;».

Είναι δύσκολο να ξεκινήσεις απ’ την αρχή, να αλλάξεις τις συνήθειες σου και να αποχωριστείς έναν άνθρωπο με τον οποίο ήθελες να μοιραστείς την υπόλοιπη ζωή σου. Όμως συμβαίνει, και στις καλύτερες οικογένειες, και να που συνέβει και σε σένα.

Όσο δύσκολη κι αν ακούγεται η νέα αρχή μετά από έναν χωρισμό, είναι στο χέρι σου να την εκμεταλλευτείς για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη. Πολλές φορές σε μία μακροχρόνια σχέση ή ένα γάμο, χάνεις τον εαυτό σου και καταλήγεις να βάζεις στη άκρη τις ανάγκες και τα θέλω σου για χάρη κάποιου άλλου.

Το διαζύγιο είναι η ευκαιρία σου να αναθεωρήσεις.

Να βάλεις νέους στόχους, να κυνηγήσεις τα δικά σου όνειρα και –γιατί όχι;- να βρεις έναν νέο σύντροφο που θα ταιριάξει καλύτερα με τον ανανεωμένο εαυτό σου.

Μπορεί το «εμείς» να είναι πολύ δυνατό, αλλά χρειάζεται πού και πού ένα καλό ταρακούνημα για να καταφέρουμε να μην χάσουμε το «εγώ» μας.
Το διαζύγιο, όσο κι αν δεν σου αρέσει, θα σου δώσει το ταρακούνημα που χρειάζεσαι. Δες το λοιπόν όχι σαν ένα πικρό τέλος, αλλά σαν μια ευκαιρία να αφήσεις πίσω σου τα βάρη μιας σχέσης που δεν μπόρεσε να λειτουργήσει και να ξαναβρείς τον εαυτό σου.

Μη μου πεις ότι δεν σου έχει λείψει έστω και λίγο!

Ευχαριστούμε την Στέλλα Καραμπακάκη, Για περισσότερες ιστορίες χωρισμού, διάβασε το νέο βιβλίο της Στέλλας «Ζωή σε λόγου μας», τον ξεκαρδιστικό οδηγό για το πώς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος; Ποιος ξέρει το μυστικό για να ζήσουμε όλοι λίγο καλύτερα; Ο χωρισμός έχει πέντε στάδια που μοιάζουν πολύ με τα στάδια του πένθους. Ακριβώς πέντε -όπως τα δάκτυλα μίας ανοιχτής παλάμης που στρέφεται προς το μέρος σου.