Οδηγέ, σε ποια στάση να κάτσω;

Οδηγέ, σε ποια στάση να κάτσω;

Ο οδηγός του βαν αποφασίζει για τις συχνές στάσεις.

Το χειμώνα που μας πέρασε βρέθηκα εκτός Ελλάδας, σε ένα χειμερινό θέρετρο για σκι. Εκεί ήμουν με μεγάλη παρέα και το τελευταίο που είχα στο μυαλό μου ήταν να φλερτάρω ή να κάνω οτιδήποτε ερωτικό με κάποιον. Είχα καιρό να πάω για σκι και ήθελα να το ευχαριστηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεν μπόρεσα όμως να μην παρατηρήσω τον οδηγό που ήταν στο βανάκι, το οποίο μας πηγαινοέφερνε στις πίστες κάθε μέρα. Ήταν ένας πολύ γλυκός άνδρας, κούκλος κατά τη γνώμη μου, αν και οι υπόλοιπη δεν είχαν την ίδια άποψη. Είχε ένα ευγενικό πρόσωπο που μου έδινε την εντύπωση ότι σχεδόν ντρέπεται όταν μας κοιτούσε όλους, πράγμα που με έκανε να τον συμπαθήσω πολύ.

Μια μέρα έμεινα τελευταία στο χιονοδρομικό και έτσι ήρθε για να παραλάβει μόνο εμένα. Κάθισα μπροστά για να μιλάμε και έμαθα ότι δεν ήταν παντρεμένος ούτε δεσμευμένος, πως ήταν φυσικός και πως είχε αποφασίσει εκείνο το χειμώνα να τον περάσει στο βουνό, γιατί είχε μόλις χωρίσει μετά από χρόνια και χρειαζόταν ένα διάλειμμα από τη μέχρι τότε ζωή του. Μιλήσαμε αρκετά και συνεχίσαμε την κουβέντα μας στο μπαρ του ξενοδοχείου, μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Το ένιωθα ότι υπήρχε μια παράξενη χημεία, αλλά δεν μπορούσα να τον προσκαλέσω στο δωμάτιό μου γιατί έμενα μαζί με τις άλλες κοπέλες.

Το επόμενο απόγευμα ήρθε και πάλι να με πάρει (τελευταία) από το χιονοδρομικό, λες και το είχαμε κανονίσει. Εννοείται ότι πιάσαμε την κουβέντα και συνεχίσαμε μέσα στο βανάκι, ακόμα και αφού φτάσαμε στο ξενοδοχείο. Μετά από 2 ώρες, δεν άντεξα. Τον έπιασα και τον φίλησα και μολονότι έκανε απίστευτο κρύο, αρχίσαμε να βγάζουμε τα ρούχα μας μέσα στο βαν, του οποίου τα τζάμια είχαν πλέον θολώσει τόσο πολύ που δεν μπορούσε να μας δει κανείς. Εκεί μέσα, ο ντροπαλός αυτός κύριος μου έδειξε τι εστί Αυστριακός εραστής. Τέλειος!

Ματίνα, 26