Ένας θλιβερός λόγος για τον οποίο μένουμε σε μία κακή σχέση

Ένας θλιβερός λόγος για τον οποίο μένουμε σε μία κακή σχέση

Τα ευρήματα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. 

Ο μεγαλύτερος εχθρός μιας σχέσης είναι η συνήθεια και η ρουτίνα. Χωρίς να το αντιληφθείς χάνεις το ενδιαφέρον σου για τον άλλο, για την εμφάνισή σου, για τον εαυτό σου, μη σου πω και για την ίδια τη ζωή! Κι όμως, βλέπουμε ότι παρά την επικινδυνότητά της η συνήθεια πολύ περισσότερο από τον έρωτα, τείνει να κρατάει ένα ζευγάρι ενωμένο.

Την πεποίθηση αυτή, αποφάσισαν να επιβεβαιώσουν ερευνητές, οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος το μείζον ζήτημα: Γιατί μένουμε σε μία κακή σχέση; Το Πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας λοιπόν, συγκέντρωσε 902 άντρες και γυναίκες οι οποίοι υπήρχαν σε μία σχέση, που το σεξ ήταν ανύπαρκτο, η επαφή επίσης, ενώ οι υπερωρίες στη δουλειά πολλές, για να αποφεύγονται τυχόν συναντήσεις. Παρόλα αυτά, δεν έπαιρναν την μεγάλη απόφαση να χωρίσουν. Γιατί όμως;

Σύμφωνα λοιπόν με τις απαντήσεις, όσοι είχαν καταβάλλει στο παρελθόν μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν ευτυχισμένο το σύντροφό τους ή όσοι είχαν επενδύσει χρήματα σε ένα σπίτι, είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν στη σχέση, σε σύγκριση φυσικά με άλλους, οι οποίοι είχαν πάρει τα πράγματα πιο χαλαρά.

Όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι οι ερευνητές, ο κόπος και η ενέργεια που μπορεί να βάλεις σε μία σχέση προκειμένου να πετύχει, είναι ακριβώς αυτό που σε κάνει να διαιωνίζεις την άσχημη αυτή κατάσταση. Αρκετά μεγάλο ποσοστό αντρών, στάθηκε και στο οικονομικό, μιας και το στήσιμο ενός σπιτιού πονάει την τσέπη και τους γεμίζει με... υπομονή.

Πάντως, σε ένα πράγμα συμφώνησαν όλοι: Όταν κάτι έχει τελειώσει καλό θα είναι να μην εθελοτυφλείς και να προχωράς τη ζωή σου. Σκληρό αλλά αληθινό.