7 αξίες που μοιράζονται τα ζευγάρια και έχουν μια υγιή και όμορφη σχέση

Μαρία Ροδίτη
7 αξίες που μοιράζονται τα ζευγάρια και έχουν μια υγιή και όμορφη σχέση

Τα έχεις βιώσει ποτέ όλα αυτά; Αν ναι, είσαι τυχερή! Αν όχι, μη σκας! Θα έρθει η ώρα. 

Παραδέξου το! Όπως όλοι έτσι κι εσύ έχεις την επιθυμία να μοιραστείς και να νιώσεις την αγάπη. Να βιώσεις συναισθήματα έρωτα, να μπεις σε μια σχέση και να κάνεις όνειρα με τον αγαπημένο σου. Όνειρα μακροπρόθεσμα, για το κοινό και μακρινό μέλλον σας. Να δημιουργήσεις μια σχέση που να περνάς καλά κι εσύ κι ο άλλος!

Ναι! Όλο αυτό μοιάζει υπέροχο και φαντάζει σαν παραμύθι συγχρόνως. Κι αυτό, γιατί πολλές φορές οι σχέσεις στη σήμερον ημέρα είναι δύσκολες, οι απαιτήσεις των ανθρώπων πολλές και ίσως παράλογες καμιά φορά, με αποτέλεσμα το γυαλί να ραγίζει και να μην ξανακολλάει.

Και κάπου εκεί, αφού έχεις ζήσει και ξαναζήσει όλα αυτά… σκέφτεσαι και αναρωτιέσαι τι μπορεί να φταίει. Να σου πω εγώ; Μια από τις βασικές αιτίες που τα πράγματα δεν πάνε καλά είναι ότι δεν μοιράζεσαι με τον εκάστοτε σύντροφό σου κοινές αξίες. Αξίες ζωής, που θα σας χαρίσουν μια υγιή και μια όμορφη σχέση. Μια σχέση που μέσα σε αυτή κι εσύ κι εκείνος θα νιώθετε ευτυχισμένοι! Αλήθεια, το είχες σκεφτεί ποτέ αυτό;

5 πράγματα που δεν πιστεύεις ότι ένας άντρας αναζητά σε εσένα

Τι είναι οι βασικές αξίες σε μια σχέση;

Βασικές αξίες! Μπορεί να φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτή η έννοια, αλλά… ξέρεις την ακριβή σημασία της; Βασικές αξίες είναι οι θεμελιώδεις πεποιθήσεις ενός ατόμου, οι οποίες υπαγορεύουν τη συμπεριφορά του και μπορούν να τον/τη βοηθήσουν να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό και στο λάθος.

Οι αξίες αυτές, λοιπόν, είναι επτά και αν υπάρχουν στη σχέση σου σίγουρα εσύ και ο σύντροφός σου θα είστε πιο χαρούμενοι και καλά μεταξύ σας στην καθημερινότητά σας.



Ποιες είναι οι αξίες αυτές

#1 Συντροφικότητα. Η συντροφικότητα σημαίνει να είσαι η παρέα του αγαπημένου σου. Να είστε και φίλοι, να υπάρχει αφοσίωση, στοργή, σύνδεση, συνεργασία και ποιοτικός χρόνος ανάμεσά σας.

https://www.instagram.com/p/CQYwSeQhb2A/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

#2 Σεβασμός. Είναι το συναίσθημα του θαυμασμού απέναντι σε κάποιον και της αναγνώρισης για το ποιος είναι, τι έχει πετύχει και τι είναι ικανός να κάνει. Όπως, λοιπόν, είναι άκρως απαραίτητο να σέβεσαι τον εαυτό σου για εσένα, άλλο τόσο αναγκαίο είναι να υπάρχει σεβασμός σε μια σχέση.

#3 Ενσυναίσθηση. Μιλάμε, φυσικά, για την ικανότητα να καταλαβαίνεις και να συναισθάνεσαι όσα νιώθει ένα άλλο πρόσωπο. Να μπορείς συναισθηματικά να μπεις στη θέση του.

Δες στην gallery τις υπόλοιπες αξίες σε μια σχέση…