5 τρόποι με τους οποίους οι γυναίκες προκαλούν ανασφάλεια σε άλλες γυναίκες

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
5 τρόποι με τους οποίους οι γυναίκες προκαλούν ανασφάλεια σε άλλες γυναίκες

Οι ειδικοί μιλούν για 5 φράσεις που κρύβουν μέσα τους μεγάλη δόση κακεντρέχειας.

Τα συναισθήματα ανασφάλειας που νιώθει κάθε γυναίκα είναι ό,τι πιο άσχημο μπορεί να αισθανθεί και η αλήθεια είναι πως μπορούν να προέρχονται σχεδόν από οπουδήποτε.

Έχοντας έναν ισχυρό κύκλο από φίλους που σε κάθε δύσκολη στιγμή μπορούν να αναπτερώσουν το ηθικό σου και να σε ανεβάσουν συναισθηματικά, είναι σίγουρο πως δεν νιώθεις ποτέ ανασφαλής και μόνη. Τέτοιες αληθινές και άδολες φιλίες έχουν μόνο να σου δώσουν πράγματα και να σε κάνουν πραγματικά χαρούμενη σε δύσκολες στιγμές.

Αλλά υπάρχουν πολλές γυναίκες που εισχωρούν στον φιλικό μας κύκλο και όχι μόνο δεν έχουν πρόθεση να σε κάνουν να νιώθεις καλά, αντίθετα -κατά έναν περίεργο τρόπο- λες και θέλουν να σε κάνουν να νιώθεις πάντα αμήχανα και γεμάτη ανασφάλεια.

Μόλις χώρισε η κολλητή σου; 6 πράγματα που δεν χρειάζεται να της πεις

Ενώ ο σύντροφός σου μπορεί να πει κατά λάθος κάτι που να σε κάνει να νιώσεις ανασφάλεια -το έχουν αυτό οι άντρες, χωρίς να το καταλάβουν- , μερικές φορές κάποιες γυναίκες μπορεί με μια κουβέντα τους να σε κάνουν να νιώσεις ακόμη χειρότερα.



Μερικές φορές είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τις απόψεις των άλλων γυναικών σε θέματα που αγγίζουν τη δική σου συμπεριφορά και ζωή. Τι λένε λοιπόν αυτές οι γυναίκες που κάνουν τις υπόλοιπες να νιώθουν ανασφαλείς; Οι ειδικοί μιλούν για 5 φράσεις που κρύβουν μέσα τους μεγάλη δόση κακεντρέχειας.

1.Έχεις παχύνει;

Δυστυχώς, πολλές γυναίκες μετρούν την ποιότητα του ανθρώπου με βάση την εμφάνιση, συνεπώς η ερώτηση «έχεις παχύνει;» σε μια άλλη γυναίκα είναι ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να την κάνει να αισθάνεται ανασφαλής.

2.Είσαι σίγουρη πως είναι ο σωστός άντρας για εσένα;

Κάποιες γυναίκες δίνουν συμβουλές σε άλλες γυναίκες όταν πρόκειται για άνδρες. Η ερώτηση «είσαι σίγουρη πως είναι ο σωστός τύπος για σένα;» φυτεύει έναν σπόρο αμφιβολίας όχι μόνο για τον χαρακτήρα του, αλλά και για την δική σου ικανότητα να κρίνεις σωστά τους ανθρώπους.

3.Είσαι τόσο ευαίσθητη

Οι ευαίσθητες γυναίκες είναι πιθανόν να χαρακτηριστούν και ως σταθείς. Το να ακούσεις από μια φίλη ή συνάδελφο ότι είσαι «τόσο ευαίσθητη» μπορεί να θέλει να δώσει την αίσθηση της αδυναμίας.

4. Η άλλη φίλη μου δεν το κάνει αυτό

Η σύγκριση ενός φίλου με τον άλλο μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα κατωτερότητας ή να προκαλέσει ανταγωνισμό μεταξύ φίλων. Αυτή η δήλωση μπορεί να κάνει κάποιον να αισθάνεται άσχημα για τη συμπεριφορά του και να οδηγήσει σε έλλειψη αυτοπεποίθησης, λένε οι ειδικοί.

5. Δεν μπορείς να έχεις τα πάντα

Οι γυναίκες που λένε σε μια άλλη γυναίκα «δεν μπορείς να έχεις τα πάντα» μειώνουν την πιθανότητα εκπλήρωσης αυτών των φιλοδοξιών που εκείνες μπορεί να αισθάνονται. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να αποθαρρύνει τις γυναίκες που έχουν επενδύσει βαθιά στην εκπλήρωση των ονείρων τους.