Αληθινή φίλη σημαίνει...

Τσακιρίδου Χριστίνα
Αληθινή φίλη σημαίνει...

Όλα όσα κατάλαβα μεγαλώνοντας για ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας.

Όταν είσαι μοναχοπαίδι μαθαίνεις από μικρή κιόλας ηλικία να μοιράζεσαι τα πάντα με τις φίλες σου. Τα παιχνίδια, τα γέλια, τα μυστικά, τις χαρές και ό,τι άλλο μπορεί να σε απασχολεί εκείνη την περίοδο. Σαν μοναχοκόρη, ήθελα πάντα να έχω αρκετές φίλες και 1-2 κολλητές. Σήμερα, λίγα χρόνια μεγαλύτερη, κατάλαβα πως οι φίλες (και οι φίλοι) είναι η οικογένεια που επιλέγουμε να μας συντροφεύει στην ενήλικη ζωή μας.

Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι γνωστοί υπάρχουν πολλοί αλλά οι πραγματικοί φίλοι είναι ελάχιστοι. Στο πέρασμα του χρόνου το κατάλαβα καλά αφού ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Πολλά είναι τα άτομα που δεν θέλουν μόνο το καλό μας και παρουσιάζονται σαν φίλοι.

Αντίθετα υπάρχουν μερικές φιλίες που αντέχουν στο χρόνο, στην απόσταση ή οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να εμφανιστεί. Γι' αυτές λοιπόν θα σου μιλήσω σήμερα. Γιατί εάν έχεις έστω μία αληθινή φίλη, μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου «πλούσιο» και τυχερό.

«Μικρά» μυστικά στο μπαλκόνι - Όλα όσα σε απασχολούν και θέλεις να πεις μόνο στην κολλητή σου



Στην κολλητή μου που είναι πάντα εκεί, δίπλα μου σε όλα...

Αληθινή φίλη είναι...Τι κατάλαβα μεγαλώνοντας

Όχι δεν είναι μόνο εκείνη με την οποία πηγαίνεις στα μαγαζιά, τα καφέ και τα clubs. Εννοείται πως θα τα κάνεις κι αυτά με την καλύτερή σου φίλη όμως μεγαλώνοντας θα καταλάβεις πως η κολλητή σου μπορεί να γίνει η κοπέλα που θα βλέπεις μια φορά την εβδομάδα ή τον μήνα. Όχι επειδή δεν το θέλετε εσείς αλλά επειδή σας πνίγουν οι υποχρεώσεις ή λόγω απόστασης και άλλων εμποδίων.

Αληθινή φίλη είναι αυτή που θα βρίσκεται πάντα στην άλλη άκρη του τηλεφώνου όποτε την χρειαστείς, ό,τι ώρα κι αν είναι. Αυτή που θα είναι εκεί για να σε ακούσει (χωρίς να σε κρίνει), που θα σε συμβουλέψει και θα σε ρωτήσει αν θες βοήθεια. Εκείνη που σε αποδέχεται ακριβώς γι' αυτό που είσαι, με τα λάθη και τα ελαττώματα. Που σε στηρίζει στα δύσκολα, σε εμψυχώνει και σε κρατά προσγειωμένη. Τέλος αυτή που δέχεται τη συγγνώμη σου και σε αγαπά εμπράκτως και αληθινά. Εάν λοιπόν έχεις μία φίλη με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να είσαι ευγνώμων..



Πηγή κεντρικής: unsplash.com