Φίλος φίδι φίλη σαύρα: Γιατί δυσκολεύεσαι να δημιουργήσεις γυναικείες φιλίες

Μαρία Ροδίτη
Φίλος φίδι φίλη σαύρα: Γιατί δυσκολεύεσαι να δημιουργήσεις γυναικείες φιλίες

Δεν είναι αποκλειστικά δικό σου το φταίξιμο!

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν για όλες μια ευκαιρία επαναξιολόγησης και ενδοσκόπησης του τρόπου ζωής μας, των ανθρώπων που έχουμε γύρω μας και όσων μας συμβαίνουν κάθε μέρα… Η συνθήκη του Covid-19 μάς έκανε να δεθούμε ακόμα περισσότερο με φίλες μας, αλλά και να απομακρύνουμε άλλες από τη ζωή μας. Να δούμε ποιοι πραγματικά νοιάζονται για μας και ποιοι όχι. Έγιναν κάποια ξεκαθαρίσματα, εν ολίγοις!

Όλη αυτή η κατάσταση, ωστόσο, με τους άπειρους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο εμάς τις γυναίκες να κάνουμε νέες φιλίες. Όχι ότι ήταν ποτέ εύκολο αυτό το κομμάτι. Όμως τώρα έγινε ακόμα δυσκολότερο.

files

Δεν έχεις πραγματικές φίλες; Μάλλον κάτι κάνεις λάθος και είναι καιρός να το διορθώσεις!

Γιατί; Οι ειδικοί εξηγούν τους λόγους που εμείς οι γυναίκες δυσκολευόμαστε να δημιουργήσουμε φιλίες με άλλες γυναίκες. Ανακάλυψέ τους και βελτίωσε την κοινωνική σου ζωή το 2022 ακόμα περισσότερο!

Γιατί δυσκολεύεσαι να κάνεις φιλίες με άλλες γυναίκες

#1 Είναι περιορισμένοι οι χώροι όπου μπορείς να κοινωνικοποιηθείς

Ας το παραδεχθούμε! Όταν η ζωή σου έχει πάρει τον δρόμο της, όταν έχεις μια ρουτίνα (δουλειά, υποχρεώσεις, σπίτι κλπ.), είναι δύσκολο να αφήσεις «παραθυράκι» να μπουν νέοι άνθρωποι στην καθημερινότητά σου.

Όταν, μάλιστα, τα μέρη στα οποία μπορείς να κοινωνικοποιηθείς είναι και περιορισμένα, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Σκέψου κάτι απλό! Στην παιδική σου ηλικία είχες το σχολείο, τη γειτονιά και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ήταν πολύ εύκολο να κάνεις φίλες. Τώρα, όταν δουλεύεις όλη μέρα και ίσως βγεις μέσα στην εβδομάδα για καφέ… πού χρόνος για νέες γνωριμίες;

via GIPHY

#2 Είσαι πολύ απασχολημένη για να έχεις μια μεγάλη παρέα όπως όταν ήσουν μικρή

Παρατήρησέ το! Όσο μεγαλώνεις τόσο λιγότερους – και καλύτερους, φυσικά- φίλους έχεις! Ο κύκλος σου μικραίνει, γιατί δεν επιλέγεις πια την ποσότητα, αλλά την ποιότητα. Ανθρώπους, δηλαδή με τους οποίους μπορείς να κάνεις ουσιαστικές και αληθινές κουβέντες.

Κι αυτό, γιατί μόνο αυτό επιζητάς όταν τρέχεις όλη μέρα με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις της οικογένειας.

#3 Δεν είσαι διατεθειμένη πια να παίζεις ρόλους για να ικανοποιείς τους άλλους

Θυμήσου… Πόσες και πόσες φορές στο παρελθόν έχεις υποστεί κακές συμπεριφορές από «φίλες», έχεις σωπάσει για να μην υπάρξει διαπληκτισμός και γενικά έχεις παίξει «ρόλους»; Όλες λίγο-πολύ το έχουμε κάνει αυτό.



Μεγαλώνοντας, ωστόσο, θέλουμε πιο ήρεμες, γαλήνιες σχέσεις. Σχέσεις ειλικρινείς, που να μας πάνε ένα βήμα παραπέρα. Είναι κι αυτός, λοιπόν, ένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να κάνεις νέες φιλίες με άλλες γυναίκες όσο μεγαλώνεις.

Wait! Στην gallery σού έχω κι άλλους λόγους για τους οποίους δυσκολεύεσαι να κάνεις νέες φιλίες με άλλες γυναίκες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hello 2022! Ο απόλυτος οδηγός των single γυναικών για μια... πραγματικά ευτυχισμένη χρονιά

Αν περιμένεις τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο, καιρός να αναθεωρήσεις γιατί θα μείνεις για πάντα single!