Αν περιμένεις τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο, καιρός να αναθεωρήσεις γιατί θα μείνεις για πάντα single!

Ιωάννα Τζανή
Αν περιμένεις τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο, καιρός να αναθεωρήσεις γιατί θα μείνεις για πάντα single!

Καλό είναι να αποδεχτείς επιτέλους ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο ο τέλειος σύντροφος!

Ένας μόνο άνθρωπος δεν μπορεί να σου καλύψει όλα τα κενά και αυτό θα πρέπει να το βάλεις καλά σου μυαλό σου. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις τη χαρά, τον ενθουσιασμό, την άνεση, τον καθησυχασμό, τη φιλία και την αγάπη σε ένα μόνο πρόσωπο. Γι' αυτό άλλωστε έχουμε οικογένεια και φίλους! Ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο στη ζωή μας...

Όταν ασκούμε υπερβολική πίεση στον σύντροφό μας προκειμένου να μας δώσει όλα αυτά που έχουμε ανάγκη, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τον απωθούμε και να οδηγούμε τη σχέση στον χωρισμό.

zeygari5

Υπάρχει η τέλεια σχέση; Αν πληρεί αυτές τις 10 προϋποθέσεις ε τότε ναι!

Για να αποφύγουμε να βγάλουμε πιεστική συμπεριφορά μέσα στη σχέση, θα πρέπει αρχικά να έχουμε ρεαλιστικές απαιτήσεις, οι οποίες βασιζόνται σε τρία πράγματα: την αγάπη, την αναγνώριση και τον σεβασμό.


https://www.instagram.com/p/CXtK9gsJ10D/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αλλά πώς θα αποτρέψουμε τον εαυτό μας από το να έχει εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες;

Η Michelle Afont, ειδικός σχέσεων και συγγραφέας του «The Dang Factor», υποστηρίζει:

«Για να είμαστε 100% ρεαλίστριες, θα πρέπει να απδεχτούμε ότι δεν υπάρχει ο τέλειος σύντροφος. Το να περιμένουμε τον πρίγκιπα του παραμυθιού, είναι ο κυριότερος λόγος που πολλές από εμάς παραμένουμε ελεύθερες καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας, αλλά και η κυριότερη αιτία που μπορεί να διαλύσει μία σχέση».

Αν αυτό που μόλις διάβασες σε έχεις... αγχώσει, τότε η συνέχεια του άρθρου σίγουρα σε ενδιαφέρει, καθώς ακολουθούν ορισμένες υποδείξεις που προτείνει η ειδικός και θα πρέπει να λάβεις υπόψη.



Κανόνας 80/20

Σύμφωνα με τη Michelle Afont, «η εξίσωση της σχέσης σας πρέπει να ακολουθεί τον κανόνα 80/20. Είναι μια θεωρία που λέει ότι σε μια υγιή σχέση, θα πρέπει να αποκτάς περίπου το 80% των ιδιοτήτων που προσδοκάς από έναν σύντροφο. Δηλαδή, αν ο σύντροφός σου σού δίνει το 80% από αυτά που επιθυμείς σε μια σχέση, τότε θα πρέπει να είσαι χαρούμενη και ικανοποιημένη. Αντίθετα, αν σου παρέχει μόνο 20% των επιθυμιών σου, είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις ενοχλημένη και απογοητευμένη».

Αξιοποίησε τις δυσκολίες για να ενισχύσεις τη σχέση σου

«Είναι δεδομένο ότι μέσα σε μία σχέση θα υπάρχουν εντάσεις και διαφωνίες. Τα σκαμπανεβάσματα υπάρχουν σε κάθε σχέση και είναι σημαντικό να τις αξιοποιείς προκειμένου να σας ενισχύσουν σαν ζευγάρι. Οι προκλήσεις στις σχέσεις είναι καλές, αρκεί να συνοδεύονται από αλλαγή και ανάπτυξη», προσθέτει η ειδικός.

Και καταλήγει:

«Ωστόσο, οι κοινοί στόχοι και τα ενδιαφέροντα πρέπει να αποτελούν μέρος των ρεαλιστικών προσδοκιών σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και πάλι single; Τα θετικά τού να φλερτάρεις online

Couple goals! 20 Instagram captions για το επόμενο post με τον σύντροφό σου

Είναι τα πρώτα σας Χριστούγεννα; 6 τρόποι για να σας μείνουν αξέχαστα