Νιώθεις ότι χάνει το ενδιαφέρον του για σένα; Πώς θα καταλάβεις αν βλέπεις φαντάσματα ή όντως ισχύει

Ιωάννα Τζανή
Νιώθεις ότι χάνει το ενδιαφέρον του για σένα; Πώς θα καταλάβεις αν βλέπεις φαντάσματα ή όντως ισχύει

Πριν βάλεις... μαύρες πλερέζες, βεβαιώσου ότι όντως ο σύντροφός σου έχει χάσει το ενδιαφέρον του για εσένα και τη σχέση σας, παρατηρώντας μερικά βασικά σημάδια στη συμπεριφορά του.

Οι ερωτικές σχέσεις δεν παραμένουν σχεδόν ποτέ ίδιεςμε το ξεκίνημά τους. Με την πάροδο του χρόνου, δημιουργούνται διάφορες τριβές και διακυμάνσεις μεταξύ ενός ζευγαριού, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν τόσο εσένα όσο και τον σύντροφό σου.

Μερικές φορές, βλέπεις συμπεριφορές που σε κάνουν να νιώθεις ότι ο σύντροφός σου χάνει το ενδιαφέρον του για εσένα και σε παραμελεί, πράγμα που συνήθως οδηγεί σε καυγάδες, ακόμη και σε χωρισμό.

Πριν βάλεις αυτές τις αρνητικές σκέψεις στο μυαλουδάκι σου και τους επιτρέψεις να σε βασανίζουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ξεκίνα να παρατηρείς ορισμένα βασικά σημάδια στη συμπεριφορά του άλλου, που θα σου δείξουν αν όντως έχει πάψει να ενδιαφέρεται για εσένα και για τη σχέση σας, ή αν απλά βλέπεις... φαντάσματα.

gynaika 4

Hello 2022! Ο απόλυτος οδηγός των single γυναικών για μια... πραγματικά ευτυχισμένη χρονιά

Αρχικά, μία ανοιχτή και ουσιαστική συζήτηση μαζί του, λέγοντάς του όλα αυτά που σε προβληματίζουν, είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να επιλύσεις τυχόν τριβές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στη σχέση σας.

zeygari 13

Αν δεν οδηγήσει πουθενά αυτή η κουβέντα - γιατί πολλές φορές οι άνθρωποι δεν είναι απόλυτα ειλικρινείς για να μη μας πληγώσουν - λάβε δράση μόνη σου!

Παρακάτω θα βρεις μερικά βασικά σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου μάλλον έχει αρχίσει όντως να χάνει το ενδιαφέρον του για την υγιή και ομαλή διατήρηση της σχέσης σας.

Γίνεται αναβλητικός ή νευρικός όταν του ζητάς κάτι

Είναι φυσιολογικό τα ζευγάρια να νιώθουν ενοχλημένα μεταξύ τους κάθε τόσο. Ωστόσο, αν η συμπεριφορά του συντρόφου σου είναι τις περισσότερες φορές αποτρεπτική ή εκνευρίζεται με καθετί που του λες, είναι ένα σημάδι ότι η σχέση τον έχει κουράσει.

Σύμφωνα με τη σεξολόγο Lexx Brown-James, οι ταραγμένες διαθέσεις είναι κάτι που πρέπει να προσέχεις, ειδικά όταν δεν επεκτείνονται σε άλλους τομείς της ζωής του εκτός από τα αιτήματά σου.

«Δε βλέπεις [αυτές τις διαθέσεις] να μεταφράζονται σε άλλους παράγοντες της ζωής του. Αν δεν είναι προς τη δουλειά, δεν είναι προς τα δικά του συμφέροντα, δεν είναι προς την οικογένεια ή τους φίλους του, τότε συνήθως αυτό είναι ένα σημάδι ότι κάποιος μπορεί να χάνει το ενδιαφέρον του για τον άλλον», υποστηρίζει η ειδικός,

Προσθέτει, επίσης, ότι αν τους ζητάς να περάσει χρόνο με την οικογένειά σου ή να ισομοιράσει τον χρόνο που περνά μαζί σου και με τους φίλους του, και εκείνος αντιδρά με βαρείς αναστεναγμούς ή αναβλητικότητα, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ενδεικτικό στοιχείο απώλειας ενδιαφέροντος.



Έχει σταματήσει να σε καλεί ή να σου στέλνει μηνύματα

Εάν έχει σταματήσει να επικοινωνεί συχνά μαζί σου και οι κλήσεις του έχουν μειωθεί στο ελάχιστο σε σχέση με παλαιότερα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχει χάσει το ενδιαφέρον του για εσένα.

Αυτό ισχύει εάν συνήθιζε να σου στέλνει ρομαντικά μηνύματα στο παρελθόν ή να σε παίρνει ξαφνικά τηλέφωνο για να σου πει απλά πόσο σε αγαπάει, και όχι εάν δεν ήταν ποτέ λάτρης των τηλεφώνων και των μηνυμάτων.

Ωστόσο, η Brown-James αναφέρει ότι η επιβράδυνση της τηλεφωνικής επικοινωνίας θα μπορούσε να έχει μερικές πιθανές αιτίες, εξηγώντας: «Οι άνθρωποι είναι πιο απασχολημένοι από ποτέ. Έτσι, αν σταματήσουν να τηλεφωνούν και να στέλνουν μηνύματα, μπορεί να είναι δύσκολο για αυτούς να ξεφύγουν από το φόρτο της εργασίας τους και να ξεκλέψουν χρόνο για να ασχοληθούν με το κινητό τους».

Βαριέται να συζητά μαζί σου

Εάν ο σύντροφός σου συνήθιζε να συνομιλεί μαζί σου για ώρες και να είναι ευδιάθετος, ενώ τώρα σου δείχνει πως κάθε συζήτησή σας είναι... αναγκαστική για εκείνον, τότε τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά.

Ωστόσο, μην πιαστείς από μία φορά που συνέβη αυτό, γιατί μπορεί είτε να ήταν κουρασμένος είτε να είχατε μαλώσει πρόσφατα και ήταν ακόμη επηρεασμένος.

Εάν αυτό συμβαίνει συνεχόμενα και, ενώ του έχεις μιλήσει για αυτό το θέμα, εκείνος εξακολουθεί να δείχνει ότι βαριέται να κάνει συζητήσεις μαζί σου, τότε σημαίνει ότι έχει αρχίσει να του... τελειώνει.



Δε μιλά καθόλου για το μέλλον και δεν κάνει σχέδια μαζί σου

Αν και είναι πάντα καλό να εστιάζεις στο παρόν, ειδικά εάν η σχέση είναι... φρέσκια, το να μη θέλει ο σύντροφός σου να μιλά ποτέ για το μέλλον ή να κάνει σχέδια μαζί σου, όπως το να προγραμματίσετε διακοπές ή να συζητήσετε εάν ενδιαφέρεται ή όχι για την απόκτηση παιδιών, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι χάνει το ενδιαφέρον του για τη σχέση σας.

Ωστόσο, η Lexx Brown-James επισημαίνει ότι μερικοί άνθρωποι απλώς ζουν τη στιγμή και δεν τους αρέσει να σχεδιάζουν τίποτα για το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν έχεις πραγματικές φίλες; Μάλλον κάτι κάνεις λάθος και είναι καιρός να το διορθώσεις!

Αν περιμένεις τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο, καιρός να αναθεωρήσεις γιατί θα μείνεις για πάντα single!