Χώρισες και είσαι στα πατώματα; Τρόποι για να ενισχύσεις τη διάθεσή σου

Ιωάννα Τζανή
Χώρισες και είσαι στα πατώματα; Τρόποι για να ενισχύσεις τη διάθεσή σου

Σταμάτα να στενοχωριέσαι και φύγαμε γι' άλλα!

Η καθεμιά από εμάς αντιμετωπίζει τον χωρισμό διαφορετικά... Υπάρχουμε εμείς που γινόμαστε drama queens και το ζούμε στο πετσί μας, μένοντας όλη την ημέρα στον καναπέ και τελειώνοντας το ένα κουτί χαρτομάντιλα μετά το άλλο καθώς παρακολουθούμε μία σειρά από ρομαντικές κομεντί, ενώ υπάρχει και η μερίδα γυναικών που γυρίζει από μπαρ σε μπαρ με τις φίλες της και διασκεδάζει.

Αν χώρισες πρόσφατα και περνάς μία περίεργη φάση με συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και πολύ... πολύ κλάμα, μην μπορώντας να ξεπεράσεις τον πρώην σου, καλό θα είναι να κάνεις πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ξεχαστείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να βρεις ξανά τον παλιό, καλό και χαρούμενο εαυτό σου.

gynaika

Είσαι 30 και single; Γιατί είναι υπέροχο και ταυτόχρονα δύσκολο

Εξάλλου, μην ξεχνάς τα μαθήματα που σου κάνουμε εδώ και τόσο καιρό! Πάνω απ' όλους και απ' όλα είναι ο εαυτός μας και η φροντίδα του, γι' αυτό μην επιτρέπεις σε κανέναν άντρα να σε κάνει να παρεκκλίνεις από αυτόν τον αυτοσκοπό, που δεν είναι άλλος από να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον κάνεις κάθε μέρα ευτυχισμένο.

Παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσεις τη διάθεσή σου και να αποσπάσεις την προσοχή σου από το... heartbreaking.


https://www.instagram.com/tv/CZzTZ67Ahxx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αγάπησε και εκτίμησε την ανεξαρτησία σου

Για σκέψου, δε χρειάζεται πλέον να εξαρτάσαι από το πρόγραμμα ή τον τρόπο ζωής κάποιου άλλου. Τέλειο; Ταξίδεψε σε αυτόν τον προορισμό που ήθελες πάντα, πήγαινε να δεις τους ανθρώπους που σου λείπουν και δεν είχες χρόνο για εκείνους όσο ήσουν σε σχέση, παρακολούθησε την αγαπημένη σου σειρά... Με απλά λόγια, δημιούργησε από την αρχή ένα πρόγραμμα που αφορά καθαρά εσένα και πράγματα που αγαπάς και είχες παραμερίσει. Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις ξανά τον εαυτό σου είναι να διεκδικήσεις και πάλι την προσωπική σου ελευθερία και να σου υπενθυμίζεις ότι πλέον μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις και όπως το θέλεις.

Δώσε προτεραιότητα στο να περιτριγυρίζεσαι συνέχεια από αγαπημένους σου ανθρώπους

Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να φτιάξεις τη διάθεσή σου μετά από έναν χωρισμό είναι να περνάς όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σου. Έτσι θα μπορέσεις να γεμίσεις κατά κάποιον τρόπο το κενό που νιώθεις ότι σου άφησε η σχέση που τελείωσε και θα συνειδητοποιήσεις ότι ο κόσμος σου στην πραγματικότητα δεν έχει καταρρεύσει, είναι απλώς η αρχή ενός νέου κεφαλαίου.



Άκουσε την αγαπημένη σου μουσική

Υπάρχει πάντα κάτι θετικό στο να ακούς την αγαπημένη σου playlist. Η μουσική είναι μια διέξοδος για να εκφραστείς, να αισθανθείς και να ξεσπάσεις.

Βγες έξω

Όταν προσπαθείς να βρεις μια νέα ρουτίνα, ισορροπία ή τρόπο ζωής, το να βγαίνεις έξω θα σε βοηθήσει να νιώσεις συνδεδεμένη με τον κόσμο και να δεις τα πράγματα πιο καθαρά. Ο καθαρός αέρας κάνει πάντα καλό στην ψυχή και το μυαλο σου. Το να περνάς χρόνο έξω θα σου δώσει το κίνητρο να δραστηριοποιηθείς ξανά, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς να κάνεις μια βόλτα ή πεζοπορία.

Last but not least… κάνε mute στον πρώην σου!

Εντάξει, δε θα σου πω να κάνεις unfollow ή block τον πρώην σου - έχουμε και ένα επίπεδο! - αλλά τουλάχιστον βάλ' τον σε λειτουργία περιορισμού ώστε να αποφύγεις τυχόν... ερεθισμούς. Το να παρακολουθείς το προφίλ και τη ζωή του είναι ένα μεγάλο #NOT όταν προσπαθείς να τον ξεπεράσεις. Αυτά τα ερεθίσματα απλώς θα σε κρατούν πίσω. Διατήρησε την εστίαση στον εαυτό σου και στο κάτω-κάτω, άσε εκείνον να σε παρακολουθεί στα social media και να «τσουρουφλίζεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 tips για να αποκτήσεις (επιτέλους) μία υγιή σχέση

Γιατί απατούν οι γυναίκες; Το «Unfaithful» δεν έκανε τυχαία τόση επιτυχία