Καλή η καριέρα, αλλά υπάρχουν 5 τρόποι για να μην αφήνεις τον σύντροφό σου παραπονεμένο

Ιωάννα Τζανή
Καλή η καριέρα, αλλά υπάρχουν 5 τρόποι για να μην αφήνεις τον σύντροφό σου παραπονεμένο

Μην αφήνεις το πολυάσχολο πρόγραμμά σου να στέκεται εμπόδιο στον χρόνο που περνάς με τον αγαπημένο σου.

Δε μου αρέσει να παραπονιέμαι - ή να καυχιέμαι - για το πόσο πολυάσχολη είμαι, αλλά η αλήθεια είναι μία για πολλές από εμάς: είμαστε τρελά απασχολημένες και έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο!

Το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου το έχω περάσει έτσι, αφού έχω επιλέξει μία αρκετά απαιτητική δουλειά, επομένως όταν αποφασίζω να ξεκινήσω μία σχέση, οι πολλές ώρες εργασίας μου είναι ένα θεματάκι που προσπαθώ να διαχειριστώ τόσο εγώ όσο και ο εκάστοτε σύντροφός μου.

zeygari 21

Μην κάθεσαι σε μία σχέση απλά για να μη μείνεις μόνη! Έτσι θα καταλάβεις ότι δεν είναι ο κατάλληλος

Τις περισσότερες φορές, βέβαια, τα προβλήματα δεν προκύπτουν μόνο από τον δικό μου ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, αλλά και των συντρόφων που επιλέγω. Και είμαι σίγουρη πως ταυτίζεσαι κι εσύ... Η πλειοψηφία των αντρών που μας ελκύουν, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από αυτούς που έχουν στόχους στη ζωή τους και παλεύουν για να τους κατακτήσουν χωρίς να τεμπελιάζουν, έχουν επίσης μία τρελά πολυάσχολη καθημερινότητα και ένα μεγάλο φόρτο εργασίας.


https://www.instagram.com/p/Ca6S_i-NpAo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Καλή, όμως, η καριέρα, καλές οι μεγάλες ανταμοιβές που σου προσφέρει, αλλά αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τον σύντροφό σου και το να διατηρήσετε τη σχέση σας ζωντανή, καλά θα κάνεις να μάθεις από νωρίς το πώς να βρίσκεις χρόνο για εκείνον.

Εάν έχετε και οι δύο φορτωμένα προγράμματα, σημαίνει πως υπάρχει καταννόηση ανάμεσά σας και σίγουρα εκτιμάτε περισσότερο από τον καθένα τον χρόνο που περνάτε μαζί. Για να λειτουργήσει, όμως, η σχέση υπάρχουν μερικά δοκιμασμένα tips που σίγουρα θα σε βοηθήσουν!

#1. Φτιάξτε μαζί ένα πρόγραμμα

Είναι ρομαντικό να προγραμματίζεις τον χρόνο σου με τον σύντροφό σου; Κάποιοι θα έλεγαν όχι, αλλά εγώ λέω ναι. Και τι σου προτείνω για αυτό; Κάθε πρωί που ξυπνάτε, ρίξτε μια ματιά στα προγράμματά σας και σχεδιάστε τι θα κάνετε μαζί μέσα στην ημέρα, σε κάποιο διάλειμμα ή αφού επιστρέψετε στο σπίτι. Αυτό θα σε κάνει να ανυπομονείς καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για να τον δεις και να περάσεις χρόνο μαζί του. Προγραμματίστε, επίσης, πώς θα αξιοποιήσετε το Σαββατοκύριακό σας, ακόμα κι αν δεν κάνετε κάτι συναρπαστικό. Το να αφιερώσετε χρόνο στο να φυτέψετε μαζί μερικά λουλούδια στον κήπο σας ή να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή, θα σας βοηθήσει να θέσετε ως προτεραιότητα ο ένας τον άλλον και να μην αφήσετε ανεκμετάλλευτες αυτές τις λίγες στιγμές που σας απομένουν για να κάνετε πράγματα μαζί.

#2. Κάντε μαζί γυμναστική

Δεν είμαι μεγάλη fan του γυμναστηρίου (προτιμώ το personal!), αλλά όταν είναι να κάνω γυμναστική με τον σύντροφό μου είτε στο γυμναστήριο είτε στο σπίτι είτε να πάμε για τρέξιμο ή ποδήλατο, αλλάζω εντελώς... mood. Εάν, λοιπόν, ο αγαπημένος σου και εσύ αγαπάτε τη γυμναστική, τι καλύτερο από το να κάνετε μαζί; Έτσι, και θα δώσετε κίνητρο ο ένας στον άλλον, αλλά και θα βρείτε μία ευχάριστη αφορμή για να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί μέσα στην ημέρα.

#3. Πηγαίντε μαζί σούπερ μάρκετ και κάντε μαζί τις δουλειές του σπιτιού

Βγείτε μαζί για να ψωνίσετε τα απαραίτητα για το σπίτι και καθαρίστε μαζί το διαμέρισμά σας σε μια «ώρα ισχύος», δίπλα-δίπλα. Κάνοντας αυτές τις δουλειές μαζί, θα σας βοηθήσει να μην τις βλέπετε σαν αγγαρεία, αλλά σαν έναν τρόπο να περνάει πιο γρήγορα η ώρα και να διαχειρίζεστε τη ζωή σας μαζί αντί για χωριστά.



#4. Δώσε προτεραιότητα στον χρόνο που περνάτε ο ένας με τον άλλον

Θα είμαι ο πρώτη που θα παραδεχτώ ότι, πριν από την πανδημία, έτρεχα από τη μία κοινωνική υποχρέωση στην άλλη όποτε δε δούλευα. Τις περισσότερες φορές, τα Σαββατοκύριακά μου ήταν γεμάτα από εξόδους με φίλους και επισκέψεις για να δω την οικογένειά μου. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά με τον σύντροφό μου καταλήγαμε είτε να περνάμε αρκετό χρόνο χώρια, είτε να περνάμε τον περισσότερο χρόνο με άλλους ανθρώπους παρά ο ένας με τον άλλον. Η πρώτη καραντίνα το 2020, άλλαξε εντελώς την οπτική μου και με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντικό είναι να αφιερώνω ένα σημαντικό κομμάτι του χρόνου που έχω τα Σαββατοκύριακα για να χαλαρώνω με τον αγαπημένο μου. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι μία αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για να διατηρήσετε μία υγιή και όμορφη σχέση.

#5. Περιορίστε τον χρόνο που σπαταλάτε στα κινητά ή την τηλεόραση

Ο περιορισμός του χρόνου που περνάτε μπροστά από μία οθόνη, θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί. Καθίστε αγκαλιά στον καναπέ και μιλήστε για όλα όσα σας συνέβησαν μέσα στην ημέρα, αντί να αφιερώσετε μία ώρα χαζεύοντας ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που - κακά τα ψέματα - δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη μεταξύ σας σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αν κοιμάσαι με τον σύντροφό σου και υποφέρεις, αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν

Κεριά, μυαλό ή συνεχής επιβεβαίωση; Υπάρχουν 5 διαφορετικά πράγματα που διεγείρουν μια γυναίκα