Υπάρχουν και καυγάδες που μπορούν να κάνουν καλό στη σχέση

Ιωάννα Τζανή
Υπάρχουν και καυγάδες που μπορούν να κάνουν καλό στη σχέση

Οι διαφωνίες είναι απαραίτητες σε μία σχέση και αυτοί είναι οι λόγοι!

Οι πιο δυνατές σχέσεις έχουν ένταση και πάθος. Δεν γράφτηκαν ποτέ επικά love stories που βασίζονταν στην ηρεμία και στη... βαρετή και συνηθισμένη ρουτίνα ενός ζευγαριού.

Το να έχεις σχέση με κάποιον που σκέφτεστε διαφορετικά ή έχετε και οι δύο δυναμισμό, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μία σχέση που το πάθος, ο έρωτας... και το καλό σεξ φυσικά (!) θα έχουν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στο ειδύλλιό σας.

Τι κάνεις μόλις η φάση που είστε στα μέλια περάσει; 6 πράγματα για να κρατήσεις τον έρωτα ζωντανό

Καλή η ηρεμία, καλές οι γλυκανάλατες και ρομαντικές σχέσης, αλλά η γλύκα καμιά φορά έρχεται από τις κόντρες. Και οι κόντρες οδηγούν σε ένα παθιασμένο κρεβάτι χωρίς προηγούμενο.

Φυσικά, δε λέω να πετάτε πιάτα ο ένας στον άλλον, να μην υπάρχει σεβασμός ή να φοβάσαι για την ασφάλειά σου. Δεν περιγράφω μία τοξική κατάσταση, από την οποία θα πρέπει να αποχωρήσεις τρέχοντας! Μιλάω για διαφωνιές. Δηλαδή δύο έξυπνοι άνθρωποι που βρίσκονται στη δίνη μιας υγιούς συζήτησης. Μία έντονη συζήτηση, που μπορεί να σε κάνει τόσο έξω φρενών μαζί του, που να θέλεις να τον κλειδώσεις στο δωμάτιο για να πάρει την τιμωρία του...


https://www.instagram.com/p/CbHyNVMBNoG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εγώ προσωπικά είμαι μία γυναίκα με πολύ δυναμική προσωπικότητα, βαριέμαι εύκολα και δεν αντέχω την ηρεμία στη ζωή μου. Θέλω κάτι να γίνεται. Να υπάρχει φασαρία, πάθος και ένταση. Άλλωστε, αν κάνεις τον άλλον ό, τι θες και ακούς πάντα «ναι»... δεν έχει νοστιμάδα η σχέση.

Ποια δε θέλει δίπλα της έναν άντρα με πυγμή, με άποψη και με προσωπικότητα; Πώς μπορεί να σου τραβήξει το ενδιαφέρον ένας άντρας που του φωνάζεις και σου λέει πάντα: «Έχεις δίκιο αγάπη μου»;

Μια φορά έκανα σχέση με έναν τέτοιον τύπο και πραγματικά είπα... ποτέ ξανά! Οι υγιείς καυγάδες δημιουργούν κάτι ερωτικό και ανεπανάληπτο... Είναι σαν μια μάχη μυαλών μεταξύ δύο ανθρώπων που αγαπιούνται όσο τίποτα. Και αν έχεις ακόμη αμφιβολίες μετά από όλα αυτά τα επιχειρήματα που σου ανέφερε, συνέχισε να διαβάζεις μέχρι να πειστείς 100%!


https://www.instagram.com/p/CbHx6L-Nh2N/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι καυγάδες αποδεικνύουν ότι:

Η αγάπη σας μπορεί να επιβιώσει από τα πάντα

Αν δεν τσακωθείς με τον άλλον και είστε πάντα μες στα μέλια, δεν είναι αληθινή αγάπη. Αν φοβάσαι ή ντρέπεσαι να εκφέρεις την άποψή σου, τότε δεν είσαι 100% ο εαυτός σου μαζί του. Όταν οι δυο σας μπορείτε να πείτε ό,τι έχετε στο μυαλό σας, ακόμη και οι πιο σκληρές διαφωνίες δε μπορούν σε καμία περίπτωση να σας χωρίσουν, παρά μόνο να φέρουν περισσότερη ένταση στη σχέση.

Σέβεστε ο ένας τις απόψεις του άλλου

Οι απόψεις σας για σημαντικά θέματα μπορεί να είναι εντελώς αντίθετες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχετε σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για μια υγιή και μακροχρόνια σχέση.

Δε φοβάστε ο ένας τον άλλον

Εάν μπορείτε να εκφέρετε ξεκάθαρα την άποψή σας σε μια διαμάχη, σαφώς δε φοβάστε ο ένας τον άλλον. Δεν μπορεί να υπάρξει σχέση αν ένας από τους δύο σκέφτεται διπλά πριν μιλήσει, ώστε να μην προκαλέσει άσχημη αντίδραση στον άλλον ή ο καυγάς οδηγήσει σε χωρισμό. Ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι ικανό να σας χωρίσει και υπάρχει κατανόηση ανάμεσά σας.

Το πάθος ανάμεσά σας είναι πολύ έντονο

Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Καταπληκτικό σεξ και φλογερή σχέση. Δε θα μάλωνες ποτέ με κάποιον που δεν έχεις τόσο έντονα συναισθήματα για εκείνον (συγγνώμη, αλλά είναι η αλήθεια!).

Και οι δύο εμμένετε στις απόψεις σας

Αν μαλώνετε συχνά, είστε ξεκάθαρα πεισματάρηδες. Ενώ το πείσμα θεωρείται συχνά αρνητικό χαρακτηριστικό σε μια σχέση, αποδεικνύει ότι είστε ισχυρά άτομα. Καταδεικνύει με τόλμη τις ακλόνητες πεποιθήσεις που είστε και οι δύο έτοιμοι να υπερασπιστείτε. Ακριβώς επειδή είστε ερωτευμένοι, αυτό δεν οδηγεί σε χωρισμό ούτε σε άσχημες συμπεριφορές, παρά μόνο σε διαφωνίες που προσθέτουν λίγο περισσότερο... αλάτι στη σχέση σας.

Θα μαθαίνετε πάντα ο ένας από τον άλλον

Αν υπάρχει κάτι που αναζητώ πάντα από έναν σύντροφο, είναι να είναι έξυπνος και να έχει απάντηση για τα πάντα. Θέλω να είμαι με κάποιον που μου διδάσκει πράγματα, που διευρύνει το μυαλό μου. Όταν, λοιπόν, είμαστε με κάποιον που μας μαλώνει και μας επισημαίνει τα λάθη μας, προφανώς έχει κάτι να μας διδάξει. Η σχέση δεν θα είναι ποτέ βαρετή!

Νιώθετε άνετα ο ένας με τον άλλον

Όταν τσακώνεσαι με κάποιον σημαίνει ότι νιώθεις άνετα και οικεία νιώθεις μαζί του. Όταν μπορείς να πεις στον σύντροφό σου ότι διαφωνείς, όταν μπορείς να μιλήσεις και να πεις ότι είσαι νευριασμένη, αυτό είναι έρωτας και αγάπη. Ξέρεις ότι αυτό που έχεις μαζί του είναι πολύ δυνατό και είστε τόσο τρελοί ο ένας για τον άλλον, που μία λογομαχία δεν είναι ποτέ ικανή να καταστρέψει αυτό που έχετε.

Το παν είναι να είναι ο σύντροφος και παράλληλα ο καλύτερός σου φίλος. Να μη σε παρεξηγεί, να μη σου κρατά μούτρα και να υπάρχει πάθος και ένταση στη σχέση σας, ώστε να μη γίνει ποτέ βαρετή! Εγώ μόνο έτσι μπορώ να επιβιώσω μέσα σε μία σχέση, εσύ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλή η καριέρα, αλλά υπάρχουν 5 τρόποι για να μην αφήνεις τον σύντροφό σου παραπονεμένο

Η δύναμη του απλού αλλά παθιασμένου σεξ