5 σημάδια που φανερώνουν ότι η φίλη σου είναι τοξική για εσένα

Ιωάννα Τζανή
5 σημάδια που φανερώνουν ότι η φίλη σου είναι τοξική για εσένα

Είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσεις μια τοξική φίλη, αρκεί να παρατηρήσεις ορισμένα πράγματα στη συμπεριφορά της.

Γνωρίζεις το τραγούδι «I'll Be There for You» των Rembrandts, που γράφτηκε για τη σειρά Friends; Λοιπόν, αυτό ακριβώς πρέπει να είναι οι φίλοι... Μια μικρή οικογένεια έξω από την οικογένειά μας, άνθρωποι στους οποίους μπορούμε να ακουμπήσουμε όταν δεν είμαστε καλά και απολαμβάνουμε να περνάμε χρόνο μαζί τους.

Ωστόσο, πώς μπορείς να καταλάβεις ότι «δε θα είναι εκεί για εσένα» όταν έχεις ανάγκη και ότι πρόκειται για τοξική φίλη; Παρακάτω θα βρεις μερικά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι έχει έρθει η ώρα να γίνεις πιο επιλεκτική όσον αφορά στον φιλικό σου κύκλο.

https://www.instagram.com/p/CcfHfOTuCW-

Δεν έχεις πραγματικές φίλες; Μάλλον κάτι κάνεις λάθος και είναι καιρός να το διορθώσεις!

Αισθάνεσαι εξαντλημένη και χάλια ψυχολογικά αφού συναντηθείτε

Οι βρυκόλακες δε ζουν μόνο στο «Twilight»... Υπάρχουν ανάμεσά μας. Αναπνέουν τον αέρα μας και ρουφούν τη θετική μας ενέργεια. Πρόκειται για ενεργειακά βαμπίρ και είναι εύκολο να τα αναγνωρίσεις από τον τρόπο που αισθάνεσαι αφού συναντηθείς μαζί τους. Δεν τρέφονται με αίμα αλλά με την ενέργειά σου και ουσιαστικά αισθάνεσαι απαίσια ψυχολογικά και καταβεβλημένη κάθε φορά που τους βλέπεις.

Σε θυμάται μόνο όταν έχει τις μαύρες της ή όταν χρειάζεται κάτι

Όλες γνωρίζουμε ένα άτομο που μας παίρνει τηλέφωνο μόνο όταν δεν του πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Αυτός ο τύπος φίλης είναι εύκολα αναγνωρίσιμος. Ποτέ δε σε ψάχνει όταν όλα στη ζωή της είναι υπέροχα, αλλά είσαι το πρώτο άτομο που θα πάρει αν θέλει να κλάψει ή να παραπονεθεί για τον πρώην της. Πολλές φορές απλώς σε καλεί για να σου ζητήσει μια χάρη και περιμένει από εσένα να ανταποκρίνεσαι πάντα. Αν δεν το κάνεις, φυσικά θυμώνει.

Είναι «Gossip Girl»... in real life

Εάν η φίλη σου κουτσομπολεύει τους πάντες σε εσένα, το πιθανότερο είναι να κάνει το ίδιο και για εσένα πίσω από την πλάτη σου. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να υποθέσεις αυτόματα ότι δεν θα σε κουτσομπολεύει επειδή είστε φίλες και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι στη ζωή σου είναι ένα άτομο που διαδίδει όλα τα μυστικά σου στον κύκλο των φίλων σας, οπότε ίσως είναι καιρός να την κάνεις πέρα.

Μιλάει συνέχεια για τον εαυτό της

Αυτοί οι τύποι φίλων είναι ναρκισσιστές από τη φύση τους και αγαπούν περισσότερο τον ήχο της δικής τους φωνής. Σε ρωτάνε μόνο «πώς είσαι;» από τυπικότητα και αρχίζουν αμέσως μετά να μιλούν για τον εαυτό τους χωρίς σταματημό. Τους αρέσει να «πνίγονται» στους δικούς τους ατελείωτους μονολόγους και όταν πας να μιλήσεις για κάποιο δικό σου ζήτημα, συχνά δε σε αφήνουν να ολοκληρώσεις την πρόταση, αφού σε διακόπτουν για να επιστρέψουν στο δικό τους θέμα, που φυσικά είναι πολύ σοβαρότερο!

Είναι σχεδόν... εμμονική μαζί σου

Οι φίλες που δείχνουν την παραμικρή ποσότητα ζήλιας είναι απαγορευτικές! Συνήθως απαιτούν από εσένα να είσαι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο για εκείνες και θυμώνουν αν μιλήσεις ή - Θεός φυλάξοι - βγεις με άλλη παρέα. Θέλουν να ξέρουν όλα όσα έκανες το Σαββατόβραδο που δεν ήσασταν μαζί, ενώ όταν σε βλέπουν ευτυχισμένη, κάνουν ό, τι μπορούν για να σου βάλουν λόγια και να πάρουν το χαμόγελο από τα χείλη σου. Αν όλα αυτά σου είναι γνώριμα, έχει έρθει η ώρα να αποστασιοποιηθείς από αυτή την τοξική φίλη.

Cover photo: @yana.potter.art