Δεν είναι η πρώτη εντύπωση που καθορίζει τη σεξουαλική έλξη - Αλλού είναι το θέμα

Ιωάννα Τζανή
Δεν είναι η πρώτη εντύπωση που καθορίζει τη σεξουαλική έλξη - Αλλού είναι το θέμα

Τελικά η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο νόμιζες...

Λέγεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν αν έλκονται από κάποιον άλλον μέσα στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα της συνάντησής τους... Η σεξουαλική έλξη παίζει μεγάλο ρόλο στην αρχή κάθε γνωριμίας και είναι φυσιολογικό η εξωτερική εμφάνιση να αποτελεί ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάζουμε σε έναν άντρα (ή και εκείνοι σε εμάς) - και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό! Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να είναι με κάποιον που βρίσκουν ελκυστικό και ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για το τι θεωρεί ότι είναι.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η ελκυστικότητα μπορεί να αυξηθεί ή να εξασθενίσει όταν εμπλέκονται τα συναισθήματα, και τελικά με τον καιρό συνειδητοποιείς ότι η εξωτερική εμφάνιση ή η πρώτη εντύπωση δεν είναι τελικά αυτά που σε κρατούν σε έναν άντρα και σε κάνουν ευτυχισμένη.

Και για να καταλάβεις καλύτερα, θα σου αναλύσω ευθύς αμέσως δύο πιθανά σενάρια που θα σου ακουστούν πολύ... οικεία.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχετε χημεία από το πρώτο κιόλας ραντεβού

https://www.instagram.com/p/CVI-6pYAFra

Σενάριο πρώτο:

Βγαίνεις ραντεβού με κάποιον και έχετε μια υπέροχη και πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, όμως δε σε «ανάβει» σεξουαλικά. Ίσως δεν είναι ο τύπος άντρα που σε ελκύει συνήθως ή είσαι κολλημένη με ένα συγκεκριμένο «είδος» και καθετί διαφορετικό δε σου κάνει κλικ. Ωστόσο, είσαι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να ξαναβρεθείτε, οπότε βγαίνεις κι άλλο ραντεβού μαζί του, περνάτε όμορφα και ανακαλύπτετε ότι έχετε πολλά κοινά.

Είναι ευγενικός, σε προσέχει, και γενικά τα κάνει όλα σωστά. Κανονίζετε και άλλο ραντεβού και σιγά σιγά αλλά σταθερά αποκτάς συναισθήματα και έλκεσαι όλο και περισσότερο από εκείνον.

Όλα αυτά έρχονται με την ωρίμανση και τον προσδιορισμό των προσωπικών σου προτεραιοτήτων. Θέλεις κάποιον που ταιριάζεις μόνο στο σεξ μαζί του και σε κάνει ευτυχισμένη μόνο στο κρεβάτι, ή κάποιον που έχει όλο το πακέτο και η ελκυστικότητά του πηγάζει από το πώς σου συμπεριφέρεται (σαν βασίλισσα δηλαδή - όπως σου αξίζει!), σε σημείο που δεν μπορείτε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά ο ένας από τον άλλον, νοιάζεται πραγματικά για εσένα και σε κάνει να σκέφτεσαι το μέλλον σου μαζί του; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη νομίζω!

Πάμε και στο δεύτερο σενάριο:

Περνάς χρόνο με κάποιον που είναι κούκλος, σέξι και... τρελάρας. Βγαίνεις μαζί του αρκετές φορές - πιθανότατα για ποτά, γιατί οτιδήποτε άλλο θα του φαινόταν υπερβολικά δεσμευτικό (όπως το να πάτε σε ένα εστιατόριο!) Δένεσαι μαζί του και αναπτύσσεις συναισθήματα, παρόλο που είχες πει εξαρχής στον εαυτό σου ότι αυτός ο τύπος δεν είναι για σχέση και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις στα σοβαρά όλο αυτό που έχετε. Δικαιολογείς την ανύπαρκτη επικοινωνία σας γιατί «τυφλώνεσαι» από το τέλειο σεξ που κάνετε, παρόλο που δε σε γεμίζει τίποτα άλλο μαζί του. Αλλά βαθιά μέσα σου ξέρεις...

Μετά γίνεται κάτι πολύ χοντρό που σε ταρακουνά μια και καλή, όπως το να σου μιλήσει άσχημα ή ακόμα και να σηκώσει χέρι πάνω σου, και αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι τελικά, αυτός ο άντρας δεν είναι τόσο ελκυστικός όσο νόμιζες στην αρχή. Και όσο κι αν δυσκολεύεσαι να σταματήσεις κάτι τόσο τοξικό, η απόφαση του να φύγεις θα πρέπει να είναι μονόδρομος γιατί μην ξεχνάς, σου αξίζει όλο το πακέτο!

Cover photo: @ariviere