Πώς να διατηρήσεις τη σχέση ζωντανή όταν δουλεύεις πολλές ώρες

Ιωάννα Τζανή
Πώς να διατηρήσεις τη σχέση ζωντανή όταν δουλεύεις πολλές ώρες

Αν η εργασία σου απαιτεί να λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι με αποτέλεσμα να βλέπεσαι ελάχιστα με τον σύντροφό σου, υπάρχουν τρόποι να διατηρήσεις την επικοινωνία και τον έρωτα στη σχέση σας.

Η σύγχρονη κουλτούρα προωθεί δύο βασικούς στόχους: παντρέψου και βγάλε χρήματα... Από εκεί, μπορεί να προχωρήσεις σε δευτερεύοντες, σχετικούς στόχους, όπως το να κάνεις παιδιά και να αγοράσεις ένα σπίτι.

Και παρόλο που μια επιτυχημένη καριέρα μπορεί να σου χαρίσει αυτό το υπέροχο σπίτι που έχεις ονειρευτεί, να σε βοηθήσει να αντέξεις οικονομικά τον ερχομό ενός παιδιού χωρίς να χρειάζεται να στηρίζεσαι στον σύντροφό σου και να σου φέρει πολλά άλλα πράγματα που πιθανώς θέλεις, πώς μπορείς να ισορροπήσεις μια επιτυχημένη καριέρα και μια υγιή σχέση όταν εργάζεσαι όλη την ημέρα;

Τα 7 κυριότερα χαρακτηριστικά που μας ξενερώνουν στους άντρες

Μην ασχολείσαι 24/7 με τη δουλειά σου και πέρνα ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου

Η πρώτη συμβουλή που θα σου δώσω είναι και η σημαντικότερη, τόσο για τη σχέση σου όσο και για τη ζωή σου γενικότερα: όταν σταματάς να δουλεύεις, σταμάτα ολοκληρωτικά να ασχολείσαι με ό,τι αφορά στην εργασία σου. Μην στέλνεις emails ενώ είσαι έξω για φαγητό και προσπάθησε να περνάς 100% ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου, χωρίς να μιλάς για τη δουλειά ή να τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου.

Φυσικά, αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει εάν έχεις κάποια επιχείρηση. Όμως ακόμα και έτσι να είναι, προσπάθησε όσο μπορείς να απολαμβάνεις τον προσωπικό σου χρόνο, μακριά από τα προβλήματα της δουλειάς.

Βάλ' τον μέσα στα πράγματα και ζήτα του συμβουλές

Βρες τρόπους να τον κάνεις να νιώθει ότι είναι μέρος αυτού που είσαι επαγγελματικά. Για παράδειγμα, πάρε τον σύντροφό σου μαζί σε μια επαγγελματική έξοδο ή πάρτι, ή ζήτησέ του τη συμβουλή του για κάποιο θέμα που ίσως μπορεί να βοηθήσει. Εάν αισθάνεται ότι κατά κάποιον τρόπο, τον κάνεις κομμάτι και αυτού του μέρους της ζωής σου, είναι λιγότερο πιθανό να το δει ως εμπόδιο στην επικοινωνία σας και να δυσανασχετεί που δουλεύεις πολλές ώρες.

Κράτα επικοινωνία μαζί του όσο είσαι στη δουλειά

Εάν η δουλειά σου δεν είναι αυστηρή στο να έχεις το κινητό κοντά σου, στείλ' του ένα μήνυμα ή πάρ' τον ένα τηλέφωνο μόλις βρεις λίγο ελεύθερο χρόνο. Ή στην τελική, πήγαινε 5 λεπτά στο μπάνιο και κάν' το. Προσπάθησε να μην εξαφανίζεσαι για ώρες και να τον κάνεις να νιώθει ότι τον σκέφτεσαι παρόλο που είσαι απασχολημένη, γιατί διαφορετικά θα αισθάνεται παραμελημένος.