Πώς να έχεις υψηλές αλλά ρεαλιστικές απαιτήσεις από έναν σύντροφο

Ιωάννα Τζανή
Πώς να έχεις υψηλές αλλά ρεαλιστικές απαιτήσεις από έναν σύντροφο

Μην ψάνχεις την τελειότητα σε κάθε σύντροφο, γιατί δεν θα τη βρεις ποτέ!

Καθεμία από εμάς έχει γεννηθεί για να διεκδικεί και να παίρνει αυτό που της αξίζει. Ναι, είσαι η βασίλισσα του εαυτού σου και δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματεύεσαι τα θέλω και την ευτυχία σου. Όχι, δεν πρέπει να αρκείσαι στα ψίχουλα. Αξίζεις σίγουρα πολλά περισσότερα από ένα μήνυμα «Είσαι εδώ;» αργά τη νύχτα. Πρέπει να επιδιώκεις να ζήσεις έναν έρωτα ακριβώς όπως τον έχεις ονειρευτεί.

Ωστόσο, μερικές φορές δημιουργούμε μια λίστα προϋποθέσεων για τον πιθανό σύντροφό μας, που μόνο ένας ήρωας παραμυθιού θα μπορούσε να εκπληρώσει. Γι' αυτό πριν ξεκινήσεις να αναζητάς τον Mr Perfect, καλό θα είναι να σιγουρευτείς αν οι προσδοκίες σου είναι εφικτές ή αν, εξαιτίας αυτών, θα μείνεις μόνη... για πάντα ίσως!

pexels-emma-bauso-3585811.jpg

Τα 7 κυριότερα χαρακτηριστικά που μας ξενερώνουν στους άντρες

Μη διαπραγματεύσιμα VS Διαπραγματεύσιμα

Όταν σκεφτόμαστε τις αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις μας, αυτές συχνά περιλαμβάνουν το να είναι πρόθυμος να κάνει παρέα με τις φίλες και τους φίλους μας ή να είναι καλός με τη μαμά μας. Αλλά μερικές φορές, είτε επειδή «καήκαμε» από κάποιον είτε επειδή συμβιβαστήκαμε με τοξικές σχέσεις στο παρελθόν, αλλάζουμε εντελώς και πηγαίνουμε στο άλλο άκρο. Δηλαδή ζητάμε τα πάντα, και αν δεν μας τα δίνει κάποιος, λέμε ότι δεν μας αγαπάει αρκετά.

Αν και όλες μας αξίζουμε κάποιον που μας προσέχει σαν τα μάτια του, που μας έχει πάνω απ' όλους και απ' όλα και που μας κακομαθαίνει με την αγάπη του, θα πρέπει να θυμάσαι ότι ορισμένα πράγματα χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν και δεν είναι όλοι το ίδιο από την αρχή. Γι' αυτό στον επόμενο που θα βρεθεί στο διάβα σου, δώσε τον χρόνο και την ευκαιρία να δεις πόσο χαρούμενη μπορεί να σε κάνει όσο περνά ο καιρός, και μην έχεις τόσες πολλές απαιτήσεις από τον πρώτο κιόλας μήνα.

Προσδιορισμός του τι είναι πραγματικά τα «μικρά πράγματα»

Η ευτυχία στη ζωή έχει να κάνει με τα μικρά και απλά πράγματα. Σου κάνει κομπλιμέντα; Σε αγκαλιάζει συχνά; Σου στέλνει μήνυμα καληνύχτας και καλημέρας; Σε ενημερώνει πού βρίσκεται όταν λείπει; Αυτά τα μικρά πράγματα προσθέτουν points σε μια μεγαλύτερη, γενική απεικόνιση της αμέριστης προσοχής που σου δίνει και του πόσο ενδιαφέρεται για εσένα και την ψυχική σου ηρεμία.

Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να ορίσουμε ως «μικρά πράγματα» το να μας φέρνει κάθε πρωί πρωινό στο κρεβάτι («το αγόρι της κολλητής μου γιατί το κάνει για εκείνη;»), να μας κάνει μασάζ κάθε βράδυ, ή να κάνει πάντα αυτό που θέλουμε και να μην μας χαλάει χατίρι. Θα πρέπει να φροντίζουμε να δίνουμε βάρος στα μικρά πράγματα που συμβολίζουν τη ευρύτερη εικόνα της σχέσης, όπως η αγάπη και η επικοινωνία, αντί να περιμένουμε συνεχείς χάρες ή κάποιον που υποχωρεί σε κάθε ιδιοτροπία μας.

Επιείκεια σε αυτά που δεν σου αρέσουν σε εκείνον

Ίσως δεν σου άρεσε το γέλιο του, ή η επιλογή των παπουτσιών του ή ένα αστείο που είπε και... δεν γέλασε κανείς εκτός από τον ίδιο. Προτού διαγράψεις κάποιον εντελώς, σκέψου ότι μπορεί απλά να είναι αγχωμένος, να έχει μοναδικές - και πραγματικά ενδιαφέρουσες - επιρροές ή να έχει διαφορετική οπτική για το χιούμορ. Είναι σημαντικό να γνωρίσεις ένα άτομο σε ένα πιο συναισθηματικά οικείο επίπεδο, προτού προσδιορίσεις ένα «ελάττωμά» του ως λόγο για να μην τον ξαναδείς ποτέ.

Αξιολόγηση της λίστας προσδοκιών σου

Το να γνωρίζεις ποια είναι τα στάνταρ και οι απαιτήσεις σου, είναι ένα ζωτικό μέρος της γνώσης του εαυτού σου. Μισεί τα ταξίδια ενώ εσύ τα λατρεύεις; Σίγουρα δεν θα σας βγει. Η αγκαλιά του σε αηδιάζει; Αυτό σίγουρα είναι σημάδι για να του ρίξεις Χ. Είναι αγενής μαζί σου μπροστά στους φίλους τους για να «δειχτεί»; Αντίο! Εάν η λίστα με τις απαιτήσεις σου είναι συνοπτική αλλά λογική, επίμεινε σε αυτήν χωρίς επιείκεια. Ωστόσο, εάν η λίστα σου είναι μεγάλη και μη ρεαλιστική, ίσως είναι καιρός να τη μικρύνεις ή έστω να εντάξεις σε αυτήν πιο ρεαλιστικές και λογικές αξίες.