Πόσο σεξ χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη σύμφωνα με την ηλικία σου

Ιωάννα Τζανή
Πόσο σεξ χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη σύμφωνα με την ηλικία σου

Κάνετε τόσο σεξ όσο άλλα ζευγάρια της ηλικίας σας;

Στην αρχή κάθε σχέσης, όλα είναι υπέροχα... Το σεξ είναι πολύ συχνό και έντονο, ξυπνάτε μες στη νύχτα γιατί θέλετε ξανά και ξανά ο ένας τον άλλον και η ερωτική έλξη ανάμεσά σας είναι τόσο έντονη, που δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε σε οτιδήποτε άλλο τις ώρες που είστε χώρια. Όλα, λοιπόν, είναι ιδανικά! Ωστόσο, μόλις περάσουν μερικοί μήνες, τα περισσότερα ζευγάρια παύουν να κάνουν τόσο συχνά σεξ όσο στις αρχές.

Πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα στη σχέση σας και ότι του έχει... φύγει, να σε ενημερώσω ότι κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβεί. Από ένα διάστημα και μετά, η σχέση πηγαίνει σε ένα άλλο επίπεδο. Αρχίζεις να μαθαίνεις περισσότερα για τον σύντροφό σου (και αυτός για εσένα φυσικά). Μαθαίνεις το μυαλό του, την ψυχή του, και γενικότερα αναπτύσσεται μια πιο ουσιαστική σχέση ανάμεσά σας. Ακριβώς επειδή κάνετε πιο σπάνια σεξ, δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

4 τρόποι για να κάνεις τη σεξουαλική σου ζωή πιο οικολογική

Συνηθίζετε ο ένας τον άλλον και βρίσκετε άλλα πράγματα να κάνετε που σας δίνουν την ίδια ευχαρίστηση χωρίς καμία σωματική προσπάθεια. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια ανασφάλεια στη σχέση.

Μήπως κάνετε λιγότερο σεξ σε σχέση με άλλα ζευγάρια της ηλικίας σας;

Υπάρχουν κάποια σημάδια που υποδεικνύουν ότι όντως κάτι δεν πάει καλά, και δεν έχει να κάνει με το αν κάνετε σεξ 2 ή 5 φορές την εβδομάδα. Αν ο σύντροφός σου έχει σταματήσει να προσπαθεί να σε ευχαριστήσει στο κρεβάτι όπως παλιά, ή φτάνει σε οργασμό μόνο ο ένας από τους δύο, ή κάνεις μόνο ο ένας από τους δύο κίνηση για σεξ, τότε όντως υπάρχει πρόβλημα...

Σύμφωνα με έρευνα του Happify, τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα. Ο ουρολόγος - ανδρολόγος Harry Fisch συμφωνεί με αυτό, αλλά αναλύει ακόμη περισσότερο τον μέσο όρο του σεξ μεταξύ ζευγαριών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων.

Ο Δρ Fisch λέει στην Daily Mail ότι το μέσο ζευγάρι στα 20 του κάνει σεξ κάθε 1-3 ημέρες. Φυσικά, όταν οι άνθρωποι μεγαλώνουν δεν έχουν τόσο χρόνο ή ενέργεια για σεξ, επομένως ο μέσος όρος πέφτει, αλλά όχι πολύ!

Άτομα ηλικίας 30-50 ετών κάνουν έρωτα δύο φορές την εβδομάδα. Ο Harry Fisch ισχυρίζεται ότι τα παντρεμένα ζευγάρια ηλικίας 50 ετών και άνω εξακολουθούν να θέλουν να έρθουν σε ερωτική επαφή μία φορά την εβδομάδα. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στο σεξ και αυτό έχει αποδειχτεί και επιστημονικά!

Φυσικά, εάν εσύ και ο σύντροφός σου κάνετε περισσότερο σεξ από τον μέσο όρο, σίγουρα είστε ακόμη πιο ευτυχισμένοι. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική λίμπιντο και αν ταιριάζετε σε αυτό και θέλετε σεξ το ίδιο συχνά, τότε... είσαι πολύ πολύ τυχερή!

Υπάρχει, ωστόσο, ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των ζευγαριών που φέρνει στο φως ο γιατρός: Πολλές γυναίκες εξακολουθούν να μένουν ανικανοποίητες, λόγω του γεγονότος ότι το 45% των ανδρών έρχεται σε οργασμό μέσα σε δύο λεπτά μετά το διεισδυτικό σεξ. Αυτό θα ήταν ΟΚ αν χρειαζόταν τόσο λίγος χρόνος για να τελειώσουν και οι γυναίκες, αλλά ο Δρ Fisch λέει ότι αυτό είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς οι γυναίκες χρειάζονται 5-7 λεπτά για να έρθουν σε οργασμό.