Μόλις χώρισες και θέλεις να κάνεις σεξ με κάποιον άλλον; Τα Do's και τα Don'ts

Ιωάννα Τζανή
Μόλις χώρισες και θέλεις να κάνεις σεξ με κάποιον άλλον; Τα Do's και τα Don'ts

Δεν είναι κακό να προχωρήσεις γρήγορα τη ζωή σου μετά από έναν επώδυνο χωρισμό, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Δεν είμαι γκουρού του σεξ (παρόλο που έχουμε πει πολλά εδώ στο queen.gr) αλλά ένα-δυο πράγματα όταν πρόκειται να κάνω σεξ με κάποιον εν μέσω στενοχώριας και απογοήτευσης, τα γνωρίζω. Έχοντας πια φτάσει στα 26 μου χρόνια, έχω συνειδητοποιήσει ότι η αγάπη και ο αληθινός έρωτας είναι το κλειδί για να απολαμβάνω το σεξ. Και πιθανότατα οι περισσότερες από εσάς συμφωνείτε ότι η σκέψη να κοιμηθείς με κάποιον άγνωστο (ή που τελοσπάντων τώρα γνωρίζεις) είναι τρομακτική.

Θέλω να έχω έναν συγκεκριμένο άντρα στη ζωή μου, που μόνο αυτός θα με βλέπει ευάλωτη, θα γνωρίζει τις ευαισθησίες και τα κουσούρια μου και θα μπορώ να εμπιστευτώ. Επομένως όταν χωρίζω μετά από μια μακροχρόνια σχέση, η ιδέα να μοιραστώ αυτές τις στιγμές και αυτή την πλευρά του εαυτού μου με έναν άγνωστο, με τρομάζει απίστευτα πολύ.

Γιατί το sexting δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο! Όλα τα Do's και τα Don’ts

Ωστόσο, υπάρχουν γυναίκες που μετά από έναν επώδυνο χωρισμό θέλουν να αρχίσουν να βγαίνουν με άλλους, ή ακόμα και να κάνουν σεξ με κάποιον άλλον, προκειμένου να ξεχάσουν τον πρώην τους. Μου έχει συμβεί κι εμένα. Έναν μήνα μετά από έναν επώδυνο χωρισμό που βίωσα, πήρα την απόφαση να αρχίσω ξανά να βγαίνω ραντεβού, ή έστω να γίνω λίγο πιο ανοιχτή στο φλερτ.

Ίσως ήταν αρκετά μικρό το διάστημα που άφησα να περάσει, αλλά είχα τεράστια ανάγκη να ανακτήσω την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μου και σκέφτηκα ότι αυτό θα βοηθούσε. Βοήθησε στην περίπτωσή μου; 100% ναι! Μπορεί η πρώτη φορά που κοιμάσαι με κάποιον να είναι άβολη και περίεργη, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό...

gynaika-(4).jpg

Δεν θυμάμαι πολλά από το πρώτο αυτό ραντεβού, χάρη στο τζιν που είχα πιει προκειμένου να χαλαρώσω λιγάκι, αλλά θυμάμαι το σεξ. Και ήταν πολύ καλό... Και δεν το μετάνιωσα γιατί εξελίχθηκε σε κάτι πολύ όμορφο.

Στην αρχή, μου φαινόταν εξωπραγματικό και τρελό να μοιραστώ το ίδιο κρεβάτι με κάποιον που δεν γνώριζα σχεδόν τίποτα για εκείνον - ούτε καν το ζώδιό του! Όμως αυτό το βήμα που έκανα, με βοήθησε να νιώσω την απόλυτη ικανοποίηση στο σεξ, να θυμηθώ τι αξίζω και να κάνω μια νέα, υπέροχη αρχή στη ζωή μου.

Να μην ντρέπεσαι να απολαμβάνεις το σεξ, με ή χωρίς τις δεσμεύσεις!

Δεν είναι εύκολο να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση μετά από έναν χωρισμό, αλλά ο χρόνος θεραπεύει τα πάντα. Μόλις συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερός είναι ο άντρας που κοιμάται μαζί σου, τότε ο κόσμος σού ανήκει.

Πριν, όμως, κάνεις σεξ με κάποιον μετά από έναν χωρισμό, καλό θα είναι να γνωρίζεις μερικά πράγματα που πρέπει και που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις.

The Do’s

#1. Αντισύλληψη

Όταν κάνεις σεξ με κάποιον που δεν γνωρίζεις, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεσαι. Η χρήση προφυλακτικού είναι ιδανική για να προστατευθείς από τα ΣΜΝ.

#2. Περίμενε μέχρι να είσαι 100% έτοιμη

Μπορεί να πιστεύεις ότι το να βιαστείς να κάνεις σεξ με κάποιον άλλον θα θεραπεύσει τον πόνο που νιώθεις μέσα σου, αλλά πίστεψέ με, δεν θα το κάνει. Μερικές φορές μπορεί να νομίζεις ότι είσαι έτοιμοι και μόλις συμβεί, συνειδητοποιείς ότι εξακολουθείς να είσαι κολλημένη με τον πρώην σου και μετανιώνεις που βιάστηκες. Δεν υπάρχει περιορισμός χρόνου, μπορεί να είσαι 100% έτοιμη ακόμα και μια μέρα αφού χωρίσεις, αλλά το θέμα είναι να είσαι σίγουρη πριν πάρεις αυτή την απόφαση για να μην καταλήξεις να σκέφτεσαι τον πρώην σου περισσότερο από ποτέ.

#3. Κάνε σεξ με κάποιον που εμπιστεύεσαι

Όταν γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά δεν είναι εύκολο να καταλάβεις αμέσως αν μπορείς να τον εμπιστευτείς ή όχι, όμως σχεδόν πάντα υπάρχουν σημάδια που βοηθάνε. Αν το ένστικτό σου σού λέει ότι δεν είναι καλός για εσένα ή αν σου ζητάει επίμονα να κάνετε σεξ και σε πιέζει, τότε μάλλον πρέπει να αποφύγεις να κοιμηθείς μαζί του! Εμπιστεύσου την κρίση σου.

#4. Πάρ' το σαν μια ευκαιρία να εξερευνήσεις τον εαυτό σου

Είναι πολύ εύκολο να γίνει ρουτίνα το σεξ με κάποιον που έχεις σχέση πολύ καιρό, γι' αυτό εκμεταλλεύσου αυτή την ελευθερία για να εξερευνήσεις νέα πράγματα. Μπορεί να εκπλαγείς μόλις δοκιμάσεις πράγματα που δεν είχες ποτέ ξανά την ευκαιρία να βιώσεις.

#5. Have fun

Το πιο σημαντικό είναι να διασκεδάζεις. Το σεξ πρέπει να το απολαμβάνεις και αν δεν διασκεδάζεις, τότε κάποιος δεν το κάνει σωστά. Έκφρασε αυτά που σου αρέσουν και αυτά που δεν θέλεις με τίποτα να σου κάνουν ή να κάνεις, δοκίμασε νέα πράγματα και γέλα με τα άβολα κομμάτια - συμβαίνει σε όλους μας!

The Don’ts

#1. Μην έχεις υψηλές προσδοκίες

Μόλις περάσεις κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα με έναν σύντροφο ο οποίος γνώριζε όλες τις ιδιορρυθμίες σου και εσύ τις δικές του, είναι αρκετά δύσκολο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία με έναν νέο άντρα. Γι' αυτό λοιπόν μην περιμένεις από κάποιον που μόλις γνώρισες να σου κάνει το καλύτερο σεξ της ζωής σου (μπορεί και να συμβεί βέβαια, αν είσαι πολύ τυχερή!), καθώς δεν ξέρει ακόμα τι σου αρέσει και τι όχι.

#2. Μην πιεις πολύ

Τα περισσότερα ραντεβού και οι κοινωνικές συναναστροφές περιλαμβάνουν αλκοόλ, που είναι καλό στο να χαλαρώνει τα νεύρα, ωστόσο, καμία από εμάς δεν θέλει να πιει τόσο που να μην καταλαβαίνει τι κάνει. Γι' αυτό αρκέσου στο να πιεις μέχρι εκεί που αντέχεις και μην το παρακάνεις.

#3. Μην το κάνεις αν δεν σου βγει

Το να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού (ή σε οποιοδήποτε ραντεβού) είναι απολύτως αποδεκτό και θα πρέπει να το κάνεις μόνο εάν το θέλεις πραγματικά. Αν δεν το νιώθεις ή αν δεν σου βγει, μην το κάνεις!

#4. Μην νιώθεις ντροπή ή ενοχές

Είτε επιλέξεις να κάνεις σεξ είτε όχι, εξαρτάται από εσένα και μόνο, γι' αυτό μην ντραπείς ή νιώσεις ενοχές για την απόφασή σου. Οι άνθρωποι πάντα θα σε κρίνουν ό,τι κι αν κάνεις, αλλά να θυμάσαι ότι είναι η ζωή σου και κανείς δεν χρειάζεται συλλογισμό για τις πράξεις σου.

Καλά όλα αυτά, αλλά κάπου εδώ να σου πω ότι πρέπει να «αγκαλιάζουμε» την ελευθερία μας και να μην εξαρτάται η ευτυχία μας από έναν άντρα!

Έχω να υπάρξω single από τα 14 μου, επομένως δεν είμαι η κατάλληλη να σου μιλήσω για αυτό, όμως αυτό που σίγουρα μπορώ να σου πω, είναι ότι το γεγονός ότι δεν έχω μείνει σχεδόν ποτέ μόνη μου με έχει εμποδίσει στο να δουλέψω με τον εαυτό μου και να νιώσω στο 100% αυτή την υπέροχη αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας.

Η ανάκαμψη από έναν χωρισμό είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά αργά και σταθερά, θα βρεις τον εαυτό σου με μια νέα ενέργεια. Εκτίμησε αυτά που είχες πριν, αλλά αναγνώρισε πόσα έχεις τώρα. Η διασκέδαση είναι σημαντική, γι' αυτό φρόντισε να περιτριγυρίζεσαι από καλούς, θετικούς ανθρώπους και να απολαύσεις έναν νέο τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει την επιστροφή στο παιχνίδι του φλερτ!

Ζήσε και εξερεύνησε πράγματα που δεν είχες δοκιμάσει ποτέ και να θυμάσαι ότι μια σχέση δεν σε καθορίζει. Μην επιτρέπεις στους άλλους να σου ασκούν πίεση για να κάνεις μια νέα σχέση - ειδικά οι γονείς σου που θέλουν να δουν σύντομα εγγόνια!

Η σημαντικότερη συμβουλή μου είναι να μην βιαστείς να προχωρήσεις σε μια άλλη δεσμευτική σχέση. Το καλύτερο είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να θεραπευτεί και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ώστε να αναδείξεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Όταν αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να συνειδητοποιείς την αξία σου, δεν θα έχεις ανάγκη την επιβεβαίωση κανενός!