Ναι, μπορείς να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή και εδώ θα μάθεις πώς

Ιωάννα Τζανή
Ναι, μπορείς να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή και εδώ θα μάθεις πώς

Το μυστικό βρίσκεται στην εκδήλωση των βαθύτερων σκέψεων και επιθυμιών σου!

Δεν υπάρχει σπουδαιότερο πράγμα από το να εκδηλώνεις τις επιθυμίες, τους φόβους και τα συναισθήματά σου. Το να εκφράζεις αυτά που κρύβεις στην καρδιά και το μυαλό σου και να τα διεκδικείς, είναι τόσο απελευθερωτικό όσο και το να κάνεις πραγματικότητα τις μεγαλύτερες φαντασιώσεις σου. Και μιας και αναφέρθηκα στις φαντασιώσεις, μήπως είναι καιρός να αξιοποιήσεις τη δύναμη της εκφραστικότητας και στην κρεβατοκάμαρά σου;

Πριν μπούμε σε αυτό το θέμα και αρχίσουμε να αναλύουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να εκφράσεις τις επιθυμίες σου στο κρεβάτι - και συνεπώς να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή στο έπακρο - να σου πω ότι το να γίνεις εκδηλωτική απαιτεί δουλειά, αλλά είναι μια πρακτική που όλες μπορούμε να μάθουμε, και πολλές φορές, τα αποτελέσματα είναι μαγικά!

4 σκληρές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές για να σταματήσεις να αναλώνεσαι σε λάθος σχέσεις

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ θεωρώ ότι το (καλό!) σεξ είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μας και πραγματικά αξίζει να εστιάσουμε λίγο παραπάνω στο να βελτιώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή. Γι' αυτό δώσε βάση σε όσα σου πω παρακάτω και να είσαι σίγουρη ότι θα με ευγνωμονείς!

Γνώρισε τον εαυτό σου

Όλα ξεκινούν από το να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να ορίσεις ποια θέλεις να είσαι και ποιες είναι οι αξίες και οι ανάγκες σου. Είτε είσαι ελεύθερη είτε απλώς βγαίνεις με κάποιον είτε είσαι σε σχέση, η βελτίωση της σεξουαλικής σου ζωής πρέπει να ξεκινήσει από εσένα.

Κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις: Ποια είναι η σχέση σου με το σεξ; Ποια είναι τα θέλω και οι ανάγκες σου; Τι σε ανάβει; Ποιες είναι οι φαντασιώσεις σου;

Μπορείς επίσης να μάθεις πολλά για εσένα μέσω της ευχαρίστησης του εαυτού σου. Αφιέρωσε μια ώρα από το Κυριακάτικο βράδυ σου γεμίζοντας με κεριά τον χώρο σου, ακούγοντας μια ερωτική playlist, βάζοντας τα πιο σέξι εσώρουχά σου και απλά.. αποπλάνησε τον εαυτό σου.

Καμιά φορά το να ανατρέξεις στο παρελθόν βοηθάει...

Είναι εξίσου σημαντικό να αναλογιστείς τις εμπειρίες του παρελθόντος, καθώς όλες αυτές επηρεάζουν το ποιες είμαστε στην παρούσα φάση. Ο πόνος ή η ντροπή που κουβαλάμε από παλαιότερες εμπειρίες, καθώς και οι πεποιθήσεις που μας έχει περάσει η οικογένειά μας σχετικά με το νόημα και την αξία του σεξ, μπορεί να δημιουργήσουν εμπόδια στην αληθινή σεξουαλική σύνδεση και ευχαρίστηση. Πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να ξεμπλοκάρουμε αυτά τα εμπόδια, προκειμένου να ανοίξουμε ευκαιρίες για νέες, πιο υγιείς εμπειρίες.

Η αναδρομή σε προηγούμενες εμπειρίες μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις τι είναι αυτό που θέλεις. Ποιες εμπειρίες θέλεις να ξαναβιώσεις; Ποιες ήταν πλήρως απογοητευτικές; Εστίασε σε αυτό και να είσαι σίγουρη πως μόλις τα θυμηθείς όλα αυτά, θα είσαι πανέτοιμη για να φτάσεις τη σεξουαλική σου ζωή στην κορύφωσή της.

Προσδιόρισε τις σεξουαλικές σου επιθυμίες

Μόλις, λοιπόν, αναλογιστείς το παρελθόν σου και γνωρίσεις σε βαθύτερο επίπεδο τον εαυτό σου, θα έχεις μια πολύ πιο ξεκάθαρη άποψη για το πώς είναι η ιδανική σεξουαλική ζωή για εσένα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γράψεις σε ένα χαρτί όλα εκείνα που θέλεις να βιώσεις στον σεξουαλικό τομέα, ακριβώς όπως τα θέλεις, και να είσαι συγκεκριμένη όσον αφορά στα συναισθήματα που σου προκαλεί καθετί, γιατί αυτό είναι που σε βοηθά να μετατοπιστείς από το να επιθυμείς κάτι στο να το πραγματοποιήσεις. Η εκδήλωση απαιτεί δράση και όταν είσαι ξεκάθαρη σχετικά με το τι πραγματικά θέλεις, είναι πολύ πιο εύκολο να ανοίξεις μια συζήτηση με τον σύντροφό σου και να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές.

Πειραματίσου με πέτρες και αιθέρια έλαια

Οι πέτρες και τα έλαια με αίσθηση και άρωμα θα σε ενθαρρύνουν να χρησιμοποιήσεις τις αισθήσεις σου, κάτι το οποίο αποτελεί ένα άμεσο εισιτήριο για να γίνεις πιο εκδηλωτική. Κάτι που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα είναι να κάνεις μασάζ με αγάπη στο σώμα σου, ξεκινώντας από το κάτω μέρος των ποδιών, φτάνοντας αργά μέχρι το κεφάλι, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε λάδι σου φτιάχνει τη διάθεση.

Ένταξε όλα τα παραπάνω στην καθημερινή σου ρουτίνα

Το να έχεις μια σταθερή σχέση με το φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό σου σώμα απαιτεί καθημερινή εξάσκηση. Όσο περισσότερο κλίνεις σε αυτές τις πρακτικές, τόσο μεγαλύτερα αποτελέσματα θα δεις και τότε είναι που θα αποκτήσεις μια ονειρεμένη σεξουαλική ζωή.