Ο εχθρός του καλού σεξ, το κορυφαίο σεξ: Tips για να μην το ξεχάσει κανένας από τους δυο σας

Ανθή Μιμηγιάννη
Ο εχθρός του καλού σεξ, το κορυφαίο σεξ: Tips για να μην το ξεχάσει κανένας από τους δυο σας
Unsplash

Για παράδειγμα, αντί να βουτήξεις αμέσως στα «βαθιά», δοκίμασε να δώσεις έμφαση στο φιλί και τη δική του «ιεροτελεστία».

Είτε βρίσκεσαι σε μακροχρόνια σχέση είτε βγαίνεις με έναν νέο σύντροφο, όταν πρόκειται να κάνεις πραγματικά καλό σεξ, δεν αρκεί να πειραματιστείς απλώς με τις καλύτερες στάσεις.

Η επικοινωνία των δικών σου αναγκών και η κατανόηση των επιθυμιών του συντρόφου σου, είναι το κλειδί- όπως και η εστίαση στην ποιότητα έναντι της ποσότητας. Όμως, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του είδους, εκείνα που παίζουν ρόλο είναι η εικόνα του σώματος, η συναισθηματική σύνδεση, η οικειότητα, ακόμα και το πώς ορίζει ο καθένας το «καλό σεξ».

Όλα ξεκινούν με ένα φιλί

Αντί να βουτήξεις αμέσως στα «βαθιά», δοκίμασε να δώσεις έμφαση στο φιλί και τη δική του «ιεροτελεστία». Το πώς αισθάνεσαι τη γεύση του άλλου και το πώς σου φαίνεται ο τρόπος που φιλά, είναι ένα εξαιρετικό τεστ για τη μεταξύ σας χημεία.

Η κλινική σεξολόγος Ness Cooper συμβουλεύει: «Το φιλί κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να συγχρονίσετε το μοτίβο της αναπνοής σας με τον σύντροφό σας. Βοηθά επίσης στην απελευθέρωση ωκυτοκίνης και στη σύνδεση με τον ερωτικό σας σύντροφο. Όταν φιλάμε τον άλλον ανταλλάσσουμε επίσης ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, η οποία βοηθά στο να ερεθιστείτε και να είναι πιο πιθανό να νιώσετε έτοιμοι για σεξ».

Δημιουργία μια «καθημερινής πρακτικής απόλαυσης» για τον εαυτό σου

Όταν μιλάμε για καλό σεξ, όλα ξεκινούν από μέσα μας. Σύμφωνα με τη Georgia Rose, σεξολόγο και sex coach για την πλατφόρμα αναθεώρησης αντισύλληψης The Lowdown, είναι σημαντικό να σκεφτεί ο καθένας τι τον φέρνει σε κορύφωση και τι τον ευχαριστεί, εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας και εν συνεχεία να βρει χρόνο γι' αυτό.

«Όσο περισσότερο δημιουργούμε μικρές ευχάριστες στιγμές, επιβραδύνοντας για να τις απολαύσουμε ουσιαστικά με τις αισθήσεις μας και απολαμβάνοντας την εμπειρία, τόσο περισσότερο μπορούμε να διευρύνουμε τη συνολική μας ικανότητα για ευχαρίστηση. Και αυτό θα αποδώσει καρπούς για τη σεξουαλική σας ζωή. Γιατί πώς θα νιώθετε άνετα να υπερασπίζεστε -και να παραδίνεστε- την απόλαυσή σας στην κρεβατοκάμαρα, αν δεν την έχετε ως προτεραιότητα και δεν την εξασκείτε σε όλους τους άλλους τομείς της ζωής σας;».

Η δύναμη της οπτικής επαφής

Αν και δεν είναι απαραίτητο, το να συναντάς τα μάτια του συντρόφου σου κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να απογειώσει την εμπειρία. «Η οπτική επαφή μπορεί να δείξει ότι νιώθουμε ασφάλεια με ένα άτομο, κάτι που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς είναι μια τόσο ευάλωτη στιγμή», εξηγεί η Ness. «Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απελευθέρωση διαφόρων ορμονών που προκαλούν ευεξία, όπως η ωκυτοκίνη, που μπορεί να σας κάνουν να ανταποκρίνεστε περισσότερο στη σεξουαλική ευχαρίστηση και να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη διέγερση».

Το σόλο σεξ μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικό

Μια σεξουαλική εμπειρία μπορεί να είναι εξίσου καταπληκτική με τον εαυτό μας όσο και με έναν σύντροφο. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο αυνανισμός εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού, ενώ στην πραγματικότητα είναι θεμελιώδης για να κάνει κανείς υπέροχο σεξ και με τον σύντροφό του.

Mindfulness: Η σημασία του για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή

Η χρήση διαλογισμού ή άλλων μεθόδων ενσυνειδητότητας για τη χαλάρωση του νου και του σώματος πριν και κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις συντονισμένη με τα κέντρα ηδονής σου. Το ενσυνείδητο σεξ βοηθά να αποκτήσει το σώμα μεγαλύτερη επίγνωση κατά τη διάρκεια της διέγερσης, αλλά και να βοηθήσει στη χαλάρωση. Η επιβράδυνση της αναπνοής έχει συνδεθεί με υψηλότερη διέγερση για κάποιους και μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να γίνουν πιο προσεκτικά σε ό,τι αφορά την ευχαρίστηση που βιώνουν εκείνη τη στιγμή.

Δεν έχει σημασία μόνο η διείσδυση

Το καλό σεξ δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με το διεισδυτικό σεξ και το σίγουρο είναι ότι αν κάποιος διευρύνει τους ορίζοντές του, θα ανταμειφθεί. «Πολιτισμικά έχουμε διδαχθεί ένα μοντέλο οργασμού και ηδονής που λειτουργεί κυρίως για τους άνδρες και τα άτομα με πέος, καθώς το διεισδυτικό σεξ δεν δίνει προτεραιότητα στη γυναικεία ηδονή και τη γυναικεία ανατομία. Η κλειτορίδα είναι, στην πραγματικότητα, ο κόμβος της απόλαυσης!», εξηγεί η σεξολόγος. Το άγγιγμα και η γλώσσα σε άλλες ερωτογενείς περιοχές (συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των αυτιών, των θηλών και του λαιμού) μπορεί επίσης να είναι εξίσου ευχάριστα.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί (και όχι μόνο με τον ερωτικό σου σύντροφο)

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς η πλειονότητα της κουλτούρας που καταναλώνουμε (όπως τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης) δεν ενθαρρύνει πάντα την επικοινωνία. Παρ' όλα αυτά, είναι πραγματικά σημαντικό να επικοινωνούμε ενεργά τι μας προκαλεί σεξουαλική ευχαρίστηση ή όχι. Δεν είναι απαραίτητο να το μοιραστούμε μόνο με τον σεξουαλικό μας σύντροφο, αλλά μπορούμε ακόμη και να το μοιραστούμε με έναν στενό φίλο.

Η επικοινωνία δεν χρειάζεται να είναι ούτε μόνο λεκτική. Μπορείς για παράδειγμα να δείξεις στον σύντροφό σου πού σου αρέσει να σε αγγίζουν, αγγίζοντας τον εαυτό σου μπροστά του.

Αγάπησε το σώμα σου

Το να έχουμε μια υγιή σχέση με την εικόνα του σώματός μας μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε υψηλότερα επίπεδα ευχαρίστησης στο σεξ. Αν δεν νιώθουμε αυτοπεποίθηση για το σώμα μας, αυτό συνήθως σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε σε μια σεξουαλική στιγμή. Το να είμαστε παγιδευμένοι σε αρνητικές σκέψεις για το σώμα μας μας αποσπά αμέσως την προσοχή, καθιστώντας πολύ δύσκολο να αφεθούμε στη στιγμή. Αντίθετα, το να νιώθουμε παρόντες και απορροφημένοι στη στιγμή, κάνει το σεξ αισθησιακό, πράγμα που σημαίνει ότι νιώθουμε περισσότερη ευχαρίστηση και ζούμε περισσότερο τη σεξουαλική εμπειρία.

Περαιτέρω, η διατήρηση του σώματός μας ενεργού και γυμνασμένου είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσουμε το σεξουαλικό μας παιχνίδι δυνατό. «Το σεξ είναι μια σωματική δραστηριότητα, οπότε η διατήρηση της δραστηριότητας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της σεξουαλικής δυσλειτουργίας καθώς μεγαλώνουμε», εξηγεί η σεξολόγος.

Οι ατέλειες κάνουν το σεξ τέλειο

Το σεξ είναι εξ ορισμού «ακατάστατο» και σπάνια συνάδει με όσα βλέπουμε σε ερωτικές σκηνές και ταινίες. Συνδυάζει τη γλώσσα του σώματος, τη λεκτική γλώσσα, τη σωματική κίνηση και τα συναισθήματα όλα μαζί, οπότε δεν μπορεί να πάει 100% ομαλά και σίγουρα θα συμβούν και απρόσμενα πράγματα.

Μια φαινομενικά ατελής στιγμή όμως κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να καταλήξει να είναι μια αξέχαστη στιγμή, την οποία θα αναπολείς με τον σύντροφό σου μαζί για τα επόμενα χρόνια και θα σας οδηγήσει σε περαιτέρω δέσιμο. Επομένως, μην προσπαθείς για την τελειότητα, απλά απόλαυσε τις προσωπικές στιγμές με τον σύντροφό σου, γι' αυτό ακριβώς που είναι.