Αν χώρισες, η διαγραφή των φωτογραφιών είναι ένα από τα μυστικά για να τον ξεπεράσεις

Αν χώρισες, η διαγραφή των φωτογραφιών είναι ένα από τα μυστικά για να τον ξεπεράσεις

Όλα τα μυστικά για να γυρίσεις σελίδα στην προσωπική σου ζωή μετά από έναν αναπάντεχο χωρισμό.

Ο χωρισμός ειδικά εν μέσω καλοκαιριού δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο μπορεί να σου συμβεί ωστόσο δεν σημαίνει ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Προφανώς και θα νιώσεις πληγωμένη και απογοητευμένη. Επίτρεψε στον εαυτό σου να το βιώσει καθώς έτσι θα μπορέσεις και να επανέλθεις.

Η Emily McDonald είναι νευροεπιστήμονας και σύμβουλος που εστιάζει στη νοοτροπία, τη νευροπλαστικότητα και την πνευματικότητα. Σύμφωνα πάντα με την ειδικό το να είσαι ερωτευμένος δεν αποτελεί μόνο υπόθεση καρδιάς αλλά μια εμπειρία ολόκληρου του σώματος που καταλαμβάνει το κύκλωμα του εγκεφάλου μας, επηρεάζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας.

Ξέχνα τις «red flags», οι «μπεζ σημαίες» είναι το μόνο κριτήριο συντρόφου σύμφωνα με τα social media

Ο εγκέφαλός μας συνηθίζει στις νευροχημικές ουσίες του να είμαστε ερωτευμένοι, τόσο πολύ που γινόμαστε εξαρτημένοι από αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο χωρισμός είναι σαν ένα σοκ για το σύστημά μας και μας κάνει να αισθανόμαστε εκτός ελέγχου.

Το κλειδί για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό είναι να «ανανεώσεις» τον εγκέφαλό σου και να ανακαλύψεις ξανά την πιο σημαντική αγάπη όλων: την αγάπη για τον εαυτό σου.

Υπάρχουν 5 βασικά βήματα για να τα καταφέρεις και αυτά είναι:

1) Κόψε κάθε επαφή

Καλό θα ήταν να αποφεύγεις να κοιτάς το προφίλ του στα social media και εννοείται να κόψεις κάθε επικοινωνία.

2) Σβήσε όλες τις κοινές σας φωτογραφίες

Το να ανατρέχεις στα άλμπουμ του κινητού σου και να κοιτάς παλιές σας φωτογραφίες μόνο καλό δεν θα σου κάνει. Σβήσε κάθε βίντεο, συνομιλία και φωτογραφία με τον πρώην για να μη σου έρχονται στο μυαλό διάφορες αναμνήσεις.

3) Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά

Κατέγραψε όλα όσα δεν σου άρεσαν στον σύντροφό σου και τι δεν επιθυμείς να ανεχτείς σε επόμενη σχέση. Σημείωσε επίσης όλα όσα εκτιμάς στον εαυτό σου και εστίασε σε ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά.

4) Ενίσχυσε τη σεροτονίνη σου

Η σεροτονίνη σταθεροποιεί τη διάθεσή μας και μειώνει το άγχος. Οι δραστηριότητες που ενισχύουν τη σεροτονίνη μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ψυχολογία μας μετά τον χωρισμό. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν την άσκηση καθημερινής ευγνωμοσύνης, τις κοινωνικές συναναστροφές, την έκθεση στο ηλιακό φως και την άσκηση.

5) Επένδυσε στον εαυτό σου

Τώρα που είσαι single μπορείς να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερό σου χρόνο σε νέες δραστηριότητες που πάντα ήθελες να κάνεις. Ξεκίνα ένα νέο sport ή εκείνο το μάθημα yoga που πάντα ήθελες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com