Τελικά είναι καλό να κάνεις προξενιό στους singles φίλους σου;

Γεωργία Βλαχοπούλου
Τελικά είναι καλό να κάνεις προξενιό στους singles φίλους σου;

Μήπως έχεις αυτή τη φίλη που είναι single και θες να της γνωρίσεις εκείνον τον ξάδερφό σου που επίσης είναι single αλλά δεν ξέρεις κατά πόσο είναι καλή ιδέα;

Η αλήθεια είναι πως τη σήμερον ημέρα οι ρυθμοί της ζωής, ειδικά στην πόλη, είναι πολύ γρήγοροι, με αποτέλεσμα πολλοί να μην έχουν χρόνο για να βγουν μια βόλτα και να κοινωνικοποιηθούν, όπως πρέπει. Αυτό παράλληλα, σημαίνει ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να βρούν σύντροφο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε online εφαρμογές dating. Και πάλι βέβαια, κάποιοι είναι πιο διστακτικοί με αυτόν τον τρόπο γνωριμίας.

Εκεί είναι που σε έναν τέτοιο φίλο ή φίλη εμφανίζεσαι εσύ και του «προξενεύεις» ένα αγόρι ή κορίτσι αντίστοιχα με το οποίο είστε φίλοι ή συγγενείς και τυγχάνει να είναι κι αυτός/η single. Γιατί να μην βοηθήσεις τη φίλη ή τον φίλο σου να βρει έναν/μια ιδανική σύντροφο, εφόσον ξέρεις από «πρώτο χέρι» και γιατί άνθρωπο πρόκειται; Είναι όμως ένα τέτοιου είδους ραντεβού (double date) τελικά επιτυχημένο;

pexels-cottonbro-studio-4877850.jpg

Ας δούμε τα υπέρ και τα κατά.

Στα θετικά μπορούμε να βάλουμε για αρχή ότι ο φίλος ή η φίλη σου που θες να «αποκαταστήσεις» θα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά, αφού πρώτον θα ξέρει εσένα και δεύτερον θα ξέρει πως εν μέρει έχεις εγγυηθεί για τον χαρακτήρα του ατόμου που κάνεις προξενιό. Παράλληλα, για να κάνουν και τα δύο άτομα που θες να «ενώσεις» παρέα με σένα είναι σίγουρο πως θα βρουν κοινά θέματα να συζητήσουν.

Έτσι, εφόσον θα είστε όλοι μαζί δεν θα υπάρχει η ίδια αμηχανία που θα υπήρχε σε ένα ραντεβού στα «τυφλά» και σίγουρα θα περάσετε, για παράδειγμα, μια όμορφη βραδιά. Αν δε, το ραντεβού/«προξενιό» πάει καλά κι εσύ που το έκανες θα νιώσεις ικανοποιημένη/ος και θα βγαίνετε αν έχεις κι εσύ σύντροφο όλοι μαζί.

Στα αρνητικά τώρα όσον αφορά αυτό το «match» που θα προσπαθήσεις να κάνεις είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος αν τελικά δεν υπάρξει επιτυχία να διασπαστεί η φιλία σου με αυτά τα άτομα, δηλαδή να μην μπορείτε να βρεθείτε ξανά όλοι μαζί σε μια κοινή έξοδο. Από την άλλη το άτομο που έχεις σκοπό να του βρεις ταίρι αν κάτι δεν πάει καλά, ίσως θυμώσει με εσένα για όλη αυτή την «ταλαιπωρία».

felix-rostig-UmV2wr-Vbq8-unsplash.jpg

Θα μπορούσες βέβαια, να κάνεις από πριν μια συζήτηση με τη φίλη σου ή τον φίλο σου για το τι θα γίνει σε περίπτωση που το ραντεβού δεν πάει καλά, έτσι ώστε αν όντως γίνει αυτό να μην δημιουργηθούν τέτοιου είδους θέματα.

Εν κατακλείδι, είναι πολύ ωραίο να θες να βοηθήσεις τη φίλη/τον φίλο σου να βρουν το ταίρι τους και σίγουρα αν αυτό γίνει θα σε κάνει πολύ ευτυχισμένη/ο. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για κάποιο «προξενιό» αν το πρόσωπο που είναι single δεν θέλει. Οι βεβιασμένες καταστάσεις δεν έχουν ποτέ καλό τέλος κι ίσως βρεθείς και υπόλογη/ος.