Πώς να αξιολογήσεις τον άντρα που βγαίνεις ραντεβού, πριν «κολλήσεις»

Πώς να αξιολογήσεις τον άντρα που βγαίνεις ραντεβού, πριν «κολλήσεις»
Pexels

Αν θέλεις την πραγματική αγάπη, πρέπει να μάθεις πότε το κίνητρο είναι αγνό ή πότε το πρόσωπο ενδιαφέροντος θέλει απλά να περάσει την ώρα του. 

Είτε έχεις παντρευτεί στο παρελθόν, είτε είσαι παντρεμένη τώρα, είτε δεν έχεις βρει ακόμη μια σταθερή σχέση, οι παρακάτω συμβουλές της Life Strategist, η Suzannah Galland σχετικά με τη χρήση του ενστίκτου για την κατανόηση της πρόθεσης στη φάση των ραντεβού, εφαρμόζονται σχεδόν σε κάθε κατάσταση.

Όπως εξηγεί η Galland στο site thegoop.com, αν θέλεις την πραγματική αγάπη, πρέπει να μάθεις πότε το κίνητρο είναι αγνό ή πότε το πρόσωπο ενδιαφέροντος θέλει απλά σεξ. Παρακάτω, περιγράφει πώς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στην κατανόηση της διαίσθησής σου, η οποία δεν θα σε οδηγήσει ποτέ σε πλάνη -όσο ελκυστικός κι αν είναι.

Στο «volume dating» τα μαθηματικά είναι με το μέρος σου αν είσαι single

Επικεντρώνοντας στο online dating, η ειδικός ξεκαθαρίζει ότι οι περισσότεροι από εμάς αναλωνόμαστε τόσο πολύ στην πρώτη φάση του παιχνιδιού των ραντεβού που ξεχνάμε ότι είμαστε σε έναν κυβερνοχώρο γεμάτο με «καυτούς» παίκτες που ξέρουν ότι το σέξι χαμόγελο και λίγη προσοχή είναι το μόνο που χρειάζεται για να μας παγιδεύσουν. «Θέλω λοιπόν να σας δώσω μερικά εργαλεία για να προετοιμάσετε την πρώτη φάση μιας σχέσης. Όλοι έχουμε ακούσει υπέροχες ιστορίες για matching σε διαδικτυακές γνωριμίες που δεν καταλήγουν πουθενά, ή τουλάχιστον όχι σε μια σταθερή σχέση. Αν αναζητάς τουλάχιστον κάποιο βαθμό δέσμευσης, ήρθε η ώρα να αλλάξεις την προσέγγισή σου στο παιχνίδι των διαδικτυακών γνωριμιών», λέει.

Συμβουλεύει λοιπόν να θυμάσαι ότι οι άνδρες συχνά βλέπουν τις διαδικτυακές γυναίκες daters ως ευάλωτες. Ενώ εμείς οι γυναίκες νομίζουμε ότι έχουμε αυτό που χρειάζεται -με την τέλεια φωτογραφία προφίλ μας- είμαστε, ελλείψει καλύτερου όρου, «κυνηγημένες». Το online dating μπορεί να έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο φλερτάρουμε, αλλά δεν αλλάζει το φλερτ. Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες είναι οι παροιμιώδεις κυνηγοί. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, είναι «θηράματα».

Κανείς, καμία, ούτε καν εσύ δεν είσαι αυτό που φαίνεται σε ένα προφίλ γνωριμιών. Δεν είμαστε αυτό που μας αντιλαμβάνονται στο διαδίκτυο. Αυτό είναι αδύνατον. Να είσαι προετοιμασμένη για απογοήτευση ή τουλάχιστον να περιμένεις ότι μπορεί να εκπλαγείς.

Αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ μιας κάπως τροποποιημένης πραγματικότητας και του να βρεθείς σε ένα ραντεβού με ένα εντελώς ψεύτικο ανθρώπινο ον. Τι μπορούμε να κάνουμε για να γλιτώσουμε όλα τα άσχημα πιθανά σενάρια; Σύμφωνα με την ειδικό, υπάρχουν δύο έξυπνες κινήσεις: Η πρώτη είναι να χρησιμοποιήσουμε τη διαίσθησή μας και η δεύτερη είναι να ανεβάσουμε τον πήχη -γιατί αξίζουμε κάτι καλύτερο.

Κι όμως το αγόρι σου μπορεί να σου κάνει gaslighting στη σχέση σας και θα το καταλάβεις κάπως έτσι

Ανεβάζοντας τον πήχη

«Πώς αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας; Πώς αντιλαμβάνεστε την ερωτική σας ζωή; Τι περιμένετε να πάρετε από τις διαδικτυακές γνωριμίες; Για να σπάσετε αυτόν τον κύκλο των απογοητευτικών ραντεβού, ανεβάστε τα στάνταρ σας. Πρώτον, κοιτάξτε τη φωτογραφία σας και το προφίλ σας. Τι λέτε πραγματικά; Τι λέτε στους άλλους; Πόσο ειλικρινής είστε; Το να έχετε μια προκλητική εμφάνιση είναι μια χαρά, αλλά το πολύ προκλητικό δηλώνει: "Είμαι κακό κορίτσι". Στη συνέχεια, σκεφτείτε τι είδους άτομο θέλετε πραγματικά. Είναι η αφοσίωση μια πρωταρχική αξία που αναζητάτε; Είναι η ασφάλεια και η σιγουριά; Ή έναν περιστασιακό ερωτικό σύντροφο με παρόμοια ενδιαφέροντα;

Το να περιμένετε 10 μήνες για κάποιον που είναι ο σωστός είναι πολύ καλύτερο από το να βγαίνετε με έναν τύπο που θα σας απογοητεύσει, θα σας προδώσει, θα σας πει ψέματα και θα σας αφήσει να κοιτάτε στο κενό αναρωτώμενη αν θα ερωτευτείτε ποτέ ξανά. Συν τοις άλλοις, το να κάνετε σεξ με πολλούς είναι μια επίπονη διαδικασία. Και πολύ λίγες γυναίκες μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς να χάσουν την ενέργειά τους. Είναι σοβαρά ανθυγιεινό και ψυχοφθόρο», εξηγεί η Suzannah Galland.

Στο διαδικτυακό παιχνίδι των γνωριμιών, είναι εύκολο για τους άνδρες να βρουν γυναίκα για να βγουν ραντεβού. Ακόμη, μόλις νιώσουν ότι την κατέκτησαν, ας πούμε, θέλουν να προχωρήσουν στην κατάκτηση μιας άλλης. Με τις εικονικές γνωριμίες, είναι σχεδόν υπερβολικά εύκολο για τους άνδρες που είναι αρκετά χαρισματικοί για να το καταφέρουν. Όταν ανεβάζουμε τον πήχη, προστατεύουμε τους εαυτούς μας από το άσχημο παιχνίδι του κυνηγιού ή του κυνηγητού.

«Πριν καν ασχοληθείτε με την επόμενη επιδίωξή σας, ας ασχοληθούμε με εσάς. Το να προσπαθείτε να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή είναι ακριβώς όπως το να προσπαθείτε να βελτιώσετε το σπίτι σας. Κοιτάξτε το χώρο γύρω σας: Υπάρχουν άνετα μέρη, σαγηνευτικά χρώματα, είναι το μπάνιο σας εφοδιασμένο με θρεπτικά έλαια; Γεμίστε το χώρο σας με υπενθυμίσεις ότι απολαμβάνετε τον αισθησιακό σας εαυτό. Βήμα-βήμα, δώστε στον εαυτό σας μια ανανέωση - στα ρούχα, στο χώρο διαβίωσης. Αν θέλετε ένας άντρας να σας αγοράσει λουλούδια, αγοράστε στον εαυτό σας λουλούδια. Χαρίστε στον εαυτό σας τα ίδια πράγματα που θέλετε να λάβετε από τον αγαπημένο σας. Γιατί αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό ορατό, αν δεν επενδύσετε στον εαυτό σας, δεν θα το κάνουν ούτε οι άλλοι. Η εσωτερική σας πραγματικότητα θα αντανακλάται οδυνηρά σε εσάς. Αφιερώστε ένα επιπλέον λεπτό για να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Όταν νιώσετε ότι σας αγαπούν, καθίστε και ξαναγράψτε το προφίλ σας και ανεβάστε μια φωτογραφία που να αντικατοπτρίζει αυτόν τον πιο όμορφο και επιθυμητό εαυτό σας», προσθέτει η ειδικός.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου

Αν αισθάνεσαι ότι δεν είναι ο ιδανικός, τότε δεν είναι ο ιδανικός. Αφότου έχεις φροντίσει να εξελιχθείς και προσπαθείς καθημερινά να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, ξέρεις καλύτερα τι θες. Ενώ δηλαδή έχεις θέσει υψηλά τον πήχη, βλέπεις με μια νέα, φρέσκια ματιά τη ζωή. «Τα στάνταρ σας είναι υψηλά και αυτό σημαίνει ότι προσελκύετε το ίδιο. Σημαίνει επίσης ότι ξέρετε πώς να απορρίπτετε ευγενικά και με σεβασμό όποιον δεν είναι στα μέτρα σας. Και αν βρεθείτε να αποδέχεστε την πρώτη σας γνωριμία και εκ των υστέρων νιώθετε ότι είναι λάθος ή ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, απλά χρησιμοποιήστε λίγο κοινή λογική και πείτε του ευγενικά "νιώθω άβολα που πρέπει να σας το πω αυτό, αλλά..." και μετά φύγετε από το ραντεβού. Το ένστικτό σου είναι σωστό και πρέπει να ακούς όσα έχει να σου πει. Μόλις ενσωματώσετε αυτόν τον ουράνιο ψίθυρο τακτοποιημένα στην ψυχή σας, θα ξέρετε ξεκάθαρα πότε έχετε συναντήσει το ταίρι της ζωής σας - όταν το 10 συναντά το 10 - και πότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δεύτερη φάση της σχέσης σας. Είτε έχετε την τύχη να έχετε βρει αυτό το ξεχωριστό πρόσωπο είτε έχετε ξεχάσει τι σημαίνει να αγαπιέσαι, το μεγαλύτερο μυστήριο, το απόλυτο μυστικό, αφορά τη δύναμη που έχουμε ο ένας με τον άλλον όταν ερωτευόμαστε», καταλήγει.

pexels-cottonbro-4691224.jpg