Το «summer shading» είναι το μεγαλύτερο red flag του καλοκαιριού αλλά υπάρχει τρόπος να επιβιώσεις

Γεωργία Βλαχοπούλου
Το «summer shading» είναι το μεγαλύτερο red flag του καλοκαιριού αλλά υπάρχει τρόπος να επιβιώσεις

Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε και εκείνος άρχισε να γίνεται πιο απόμακρος ή να θέλει να κάνετε ένα break; Ε τότε είσαι θύμα «summer shading».

Η εποχή των κοκτέιλ, των μαγιώ, του φλέρτ και γενικά της ανεβασμένης διάθεσης, μιας και ο ήλιος λάμπει μέχρι αργά πια, έφτασε και απ' ό,τι φαίνεται, το καλοκαίρι του 2024 πρόκειται να είναι καυτό — και δεν μιλάω μόνο για τον καιρό.

«Αν το ήθελε, θα το έκανε»: Γιατί αυτή είναι η χειρότερη συμβουλή για μια σχέση;

Βέβαια, αυτή η ανεβασμένη καλοκαιρινή αίσθηση ευθύνεται και για την τάση στο dating που λέγεται «summer shading».

Στην ουσία πολλοί άνθρωποι με το που μπει το καλοκαίρι είτε είναι σε σχέση κάποιους μήνες είτε μόλις έχουν κάνει κάποια γνωριμία, την «παγώνουν» ή όπως λέει και ο όρος που επινόησε η online εφαρμογή γνωριμιών Wingman, την βάζουν στη «σκιά» για λίγο.

pexels-el-gringo-photo-116752370-12919927.jpg

Τι είναι το «summer shading»;

Τα άτομα που κάνουν «summer shading» δεν σημαίνει απαραίτητα πως τερματίζουν εντελώς τις σχέσεις τους. Κάνουν απλά μια παύση, ένα break με τον σύντροφό τους για τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε όταν περάσει η χαρά και η ανεμελιά του καλοκαιριού κι έρθει ξανά το φθινόπωρο - γιατί «κρύο» λένε «καιρός για δύο» - να επιστρέψουν στα γνώριμα «λημέρια» τους.

Το κακό είναι πως πολλές φορές - αν όχι όλες - το «summer shading» δεν γίνεται με την σύμφωνη γνώμη τη δική σου και κάπως έτσι προσπαθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα στην συμπεριφορά του συντρόφου σου.

Το paperclipping είναι η νέα τοξική τάση στις σχέσεις και τελικά είναι χειρότερη από το ghosting

Πώς θα καταλάβεις ότι ο σύντροφός σου σου κάνει «summer shading»

Το αν είσαι θύμα «summer shading» μπορείς να το καταλάβεις εύκολα από την συμπεριφορά του συντρόφου σου.

Η επικοινωνία μεταξύ σας αρχίζει να γίνεται από πολύ κακή έως ανύπαρκτη. Αρχίζει να σε αποφεύγει και να σου λέει διάφορες δικαιολογίες για να μην βρεθείτε.

Παράλληλα, βέβαια κανονίζει με τους φίλους του συνεχώς εξόδους ή τις καλοκαιρινές τους διακοπές, και εσύ δεν είσαι σε κανένα από αυτά τα καλοκαιρινά πλάνα.

Τέλος, σου κάνει απλά και καθαρά ghosting ή σου λέει να κάνετε ένα «break» γιατί δεν ξέρει αν θα μπορεί να σου είναι πιστός το καλοκαίρι με τους τόσους πειρασμούς.

Θα εξαφανιστεί για τους καλοκαιρινούς μήνες και θα επιστρέψει με το άνοιγμα των σχολείων.

Πώς θα επιβιώσεις από το «summer shading»

Aν λοιπόν προσέξεις όλα τα παραπάνω από τον σύντοφό σου ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να δεις αν όντως σου αξίζει μια τέτοια συμπεριφορά. Πώς είναι δυνατόν η αγάπη να αυξάνεται ή να μειώνεται με βάση τους μήνες και το αν είναι καλοκαίρι;

Για να μην βρεθείς λοιπόν, και προ εκπλήξεων η επικοινωνία πάντα σε οποιαδήποτε σχέση είναι η καλύτερη επιλογή. Οπότε με το που δεις κάποια από τα παραπάνω red flags καλό θα ήταν να κάνεις μια συζήτηση με τον σύντροφό σου για να δεις αν έχετε την ίδια άποψη για τη σχέση σας, τις ίδιες προσδοκίες.

Αν όχι τότε ίσως καλύτερα που ήσουν mini θύμα «summer shading» γιατί έτσι κατάλαβες τι θες από μια σχέση και σου άνοιξε ένας δρόμος για νέες γνωριμίες που μπορεί να αξίζουν περισσότερο από αυτήν που είχατε με το άτομο που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στους πειρασμούς του καλοκαιριού.

1716483607750-32240441-pexels-francisco-sanchez-1468478-9933976.jpg