Κεφάλαιο κινητό: Για ποιον χτυπάει το τηλέφωνο;

Κεφάλαιο κινητό: Για ποιον χτυπάει το τηλέφωνο;

Όσο ψάχνεις, θα βρίσκεις.

Βρίσκεστε στο πιο χιονισμένο τοπίο, σκαρφαλωμένοι πάνω στο λιφτ του χιονοδρομικού και αναπνέετε το καθαρό οξυγόνο του Παρνασσού. Η έγνοια της δουλειάς, η κούραση της καθημερινότητας, ακόμα και το εκνευριστικό πολλές φορές νιαούρισμα των γατών σας έχουν δώσει τη θέση τους στις χειμερινές αθλοπαιδιές, την επαφή με τη φύση και τον ποιοτικό χρόνο με το άλλο σας μισό. Τον κοιτάτε και λιώνει ο πάγος, καρδούλες ξεπροβάλλουν στο λευκό φόντο και χαμογελάτε χωρίς λόγο και αιτία.
Τι γίνεται όμως όταν αυτή τη μακάρια εικόνα διακόψει ο ήχος του κινητού του; Ποιος τον καλεί, από πού έρχεται το sms, γιατί του έστειλαν bbm και πώς γίνεται να έχει σήμα στο "πουθενά" που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή; Είναι από τη δουλειά του, από το εξωτερικό, εκτός ή εντός Σένγκεν και αν ναι μήπως πρόκειται για κάποια καλοκαιρινή περιπέτεια, κάποια παλιά συμφοιτήτρια από τα χρόνια του πανεπιστημίου, ή τη σερβιτόρα στο μπαρ που συχνάζει; Το χαμόγελο σβήνει, η χαλαρότητα του κορμιού σας αντικαθίσταται από επιθετική θέση μάχης και η "σκοτεινή" σας πλευρά ετοιμάζεται να ορμήξει πάνω του αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Προσοχή αγριόγατες γιατί η γκρίνια είναι το πρώτο σας βήμα προς το γκρεμό του χωρισμού κι αν γλιστρήσετε μέσα σε αυτό το χαντάκι, ο λεγάμενος θα βρεθεί με θεαματικά slalom σε άλλη αγκαλιά. Πάρτε μερικές αναπνοές σαν αυτές που σας μαθαίνουν στη hot yoga, κλείστε τα μάτια και αναλογιστείτε πόσες φορές έχει χτυπήσει το δικό σας τηλέφωνο. Από το συγκάτοικό σας που ωρύεται πως δε λειτουργεί το καλοριφέρ, μέχρι την κολλητή σας που χωρίζει και τη μαμά σας που παραπονιέται πως δε σας βλέπει όσο συχνά θέλει, "κουτσοί- στραβοί" το νούμερο του κινητού σας πληκτρολογούν.
Όσο και να σας "απατά" η μνήμη σας τα τελευταία είκοσι κάτι χρόνια της ζωής σας φροντίσατε να αποκτήσετε μπόλικο παρελθόν, μία ντουλάπα γεμάτη "σκελετούς" και ακόμα πιο εντυπωσιακό παρόν. Το μελανούρι της καρδιάς σας μπορεί να έκανε πιο σκληρό casting κι από αυτό του Next Top Model μέχρι να καταλήξει σε εσάς ως φιναλίστ, αλλά "κάλλιο αργά παρά ποτέ" που λέει και η σοφή παροιμία.
Αφήστε στην άκρη τη συμπεριφορά του "κοτετσιού" (πού ακούστηκε μία γαζέλα να συμπεριφέρεται σα κότα) και κάντε αυτό που ξέρετε καλύτερα. Χαμογελάστε, χωθείτε στη ζεστή αγκαλιά του μελαχρινού σας έρωτα και παραδοθείτε άνευ όρων σε ένα λευκό Σαββατοκύριακο μακριά από όλα όσα σας κουράζουν.